Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιουνίου 2021

Αποκλεισμός μετά από τρεις σερί κατακτήσεις (2020)


Σαν σήμερα στις 24/6/2020, ο ΠΑΟΚ έχασε εκτός έδρας με 2-0 από τον Ολυμπιακό, για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2019-2020 ...
 
 
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Γνωστό. Στο Καραϊσκάκη όλες οι λεπτομέρειες ήταν κόντρα. Τα γκολ που δεν μπήκαν, τα γκολ που μπήκαν, το πως μπήκαν. Όλα. Κι ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται τρία χρόνια μετά να παραδώσει το στέμμα του Κυπελλούχου.

Ο Δικέφαλος στα πρώτα 45 λεπτά είχε τον έλεγχο του ρυθμού και προσπαθούσε με ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης να βρει χώρο στις αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο προσπάθησε να ανακόψει τη λογική αντίδραση του Ολυμπιακού. Δέχτηκε γκολ, βγήκε μπροστά, είχε την ευκαιρία του αγώνα με τον Βαρέλα και μετά προδόθηκε από ένα λάθος των διαιτητών που καθάρισε το ματς.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-3-3, δίνοντας φανέλα βασικού στον νεαρό Τζόλη και ξεκινώντας με τριάδα στα χαφ με τους Μαουρίσιο , Εσίτι και Ελ Καντουρί. 
 
Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος και σοβαρός στο γήπεδο, έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ στο 30′ έχασε μεγάλ η ευκαιρία με τον Λημνιό να αστοχεί από καλή θέση.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Μασούρα να αστοχεί μέσα από την περιοχή. Στο 39′ ο Μπουχαλάκης, που είχε κίτρινη κάρτα έκανε σκληρό φάουλ στον Ελ Καντουρί, αλλά δεν είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια, ο Πασχαλάκης στη συνέχεια σταμάτησε ένα σουτ του Καμαρά και το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς γκολ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να αυξάνει την πίεσή του, αλλά τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σωστά. Ο Πασχαλάκης είπε όχι σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί, ενώ λίγο αργότερα ο Μαουρίσιο αστόχησε με απευθείας φάουλ από καλό σημείο. Στο 56′ ο Σεμέδο έκανε ένα εγκληματικό φάουλ στον Λημνιό, αλλά δεν είδε καν κάρτα.

Στο 65′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μασούρα, με τον Ίνγκασον να μην προλαβαίνει να διώξει τη μπάλα πριν φτάσει στον επιθετικό του Ολυμπιακού.

Παρα το τέρμα των γηπεδούχων ο Δικέφαλος έβγαλε αντίδραση και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, που θα τον έβαζε και πάλι σε ρόλο οδηγού. Στο 83′ ο Βαρέλα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Σα τον σταμάτησε.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 87′. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, ο Φορτούνης ήταν εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού, ο διαιτητής Κάιπερς του έδωσε εντολή να μπει την ώρα που η μπάλα παιζόταν από την πλευρά του, ο παίκτης του Ολυμπιακού πέρασε στο χορτάρι, μετά από σπρώξιμο και του τέταρτου διαιτητή Παπαπέτρου και έκλεψε τη μπάλα από τον Γιαννούλη από πίσω, έδωσε στον Καμαρά κι αυτός με σουτ έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Δικέφαλος έδωσε ό, τι είχε στο γήπεδο κόντρα σε όλους και σε όλα, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί για τέταρτη σερί σεζόν στον τελικό της διοργάνωσης και να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός:
Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (41′ Φορτούνης), Καμαρά, Μασούρας (79′ Καφού), Λοβέρα (46′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (88′ Χασάν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Μάτος (74′ Μπίσεσβαρ ), Ίνγκασον , Βαρέλα , Γιαννούλης , Εσίτι (74′ Στοχ ), Μαουρίσιο , Ελ Καντουρί , Τζόλης (63′ Ροντρίγκο ), Λημνιός (63′ Λάμπρου ), Άκπομ (63′ Σφιντέρσκι).

..................................

Για την εικόνα της ομάδας του και την διαιτησία μίλησε ο Αμπέλ Φερέιρα, μετά το παιχνίδι και τον αποκλεισμό του από το Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί στο πρώτο μέρος ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι, πετύχαμε αυτό που θέλαμε, όπου μπλοκάραμε επιθετικά τον Ολυμπιακό και είχαμε δυο καλές ευκαιρίες. Το ξέραμε ότι αυτός που θα σκόραρε πρώτος, θα είχε και το πλεονέκτημα να περάσει και δυστυχώς δεν ήμασταν εμείς αυτοί.

Στο δεύτερο μέρος, συνεχίσαμε στην ίδια λογική, ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και προσπάθησε στο παιχνίδι με σέντρες να γίνει επικίνδυνος, το κατάφερε μια φορά και πέρασε μπροστά στο σκορ, είχαμε καλή αντίδραση μετά, ρισκάραμε, είχαμε μια ξεκάθαρη φάση με τον Βαρέλα για το 1-1 που θα μπορούσε να μας είχε βάλει μπροστά στη κούρσα της πρόκρισης. 

Είναι λογικό όταν ρισκάρεις, τότε θα δεχθείς αντεπιθέσεις, σε μια από αυτές πέτυχε ο αντίπαλος το 2-0, προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος να σκοράρουμε για να μπούμε πάλι στο κόλπο της πρόκρισης.

Αν έπρεπε να το χαρακτηρίσουμε το παιχνίδι με μια λέξη αυτή θα ήταν η αποτελεσματικότητα και μετά ένα λάθος που δεν ήταν δικό μας φταίξιμο. 

Πάντα είμαι ο πρώτος που παραδέχομαι ένα λάθος σε αυτόν που πρέπει, αν θεωρεί ότι κάποιος πρέπει να ζητήσει, τότε να το κάνει, αλλά είναι ένα λάθος ξεκάθαρα εις βάρος μας, γι'αυτό πάντα λέμε στους παίκτες, πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στους παράγοντες που ελέγχουμε, αλλά για τα σφάλματα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4