Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιουνίου 2021

"Σβηστό" 0-2 για τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης (2020)


Σαν σήμερα στις 28/6/2020, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Άρη με 0-2, για την 4η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2019-2020 ...


Ο Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Τζόλης, Στοχ και Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό κέρδισε πέναλτι (χέρι ο Μπα), όμως το εκτέλεσε άσχημα ο Σφιντέρσκι και ο Κουέστα απέκρουσε.

Στο 10' ο Μπίσεσβαρ βγήκε τετ α τετ μετά από κεφαλιά πάσα του Τζόλη, αλλά το πλασέ του το απέκρουσε ο Κουέστα.

Στο 13' ο Κουέστα και πάλι ήταν αυτός που σταμάτησε το σουτ του Γιαννούλη, με τους γηπεδούχους σταδιακά να ισορροπούν το παιχνίδι και να το μεταφέρουν προς την περιοχή μας, κερδίζοντας κόρνερ αλλά και κάποια φάουλ περιφερειακά της περιοχής μας

Στο 28' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε το ασθενές πλασέ του Σφιντέρσκι που βρέθηκε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Πασχαλάκη.

Το σκορ άνοιξε στο 36' ο Βαρέλα με κεφαλιά, μετά από καλοχτυπημένο φάουλ που εκτέλεσε ο Στοχ, για να έρθει στο 45'+4' των καθυστερήσεων ο Σφιντέρσκι να κάνει το 0-2 με πλασέ μετά από ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Άρης έπαιξε ψηλά, πίεσε κερδίζοντας κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή μας αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ισορρόπησε και στο 68', χάθηκε καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Στοχ βρήκε τον Σφιντέρσκι που από κοντά πλάσαρε πάνω στον Κουέστα

Στο 72', νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα ακριβείας ο Στοχ, κεφαλιά ο Σφιντέρσκι, μπλόκαρε ο Κουέστα. Ο Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής στο ματς μεταξύ σε τρεις μικρούς (Τζόλη, Τσιγγάρα, Μιχαηλίδη), την ώρα που ο προπονητής του Άρη δεν έκανε καμία αλλαγή!

Τελευταίο αξιομνημόνευτο σημείο στο ματς, η αποβολή του Δεληζήση στο 92' για φάουλ στον Άκπομ!

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πέρασε πολύ εύκολα από το Βικελίδης, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην κάνουν ούτε φάση! Αντίθετα αν ο Σφιντέρσκι ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματά του θα μιλούσαμε για ντόρτι, τουλάχιστον!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Γκάμα, Μπα, Μαντσίνι, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (92' Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (86' Τσιγγάρας), Τζόλης (81' Ροντρίγκο), Στοχ (86' Λημνιός), Σβιντέρσκι (81' Άκπομ).

..........................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το διπλό στο Βικελίδης και τη συνέχεια στα play offs.
 
Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

«Αρκεί μόνο να κοιτάξεις τη φανέλα που φοράμε, το σήμα που έχει πάνω για να τρέξεις. Όποιος δεν τρέχει, καλό θα ήταν να φύγει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από την ομάδα στην οποία βρισκόμαστε.

Περίμενα αυτό που είδα και σήμερα και στο ματς με τον Ολυμπιακό που κάναμε καλό παιχνίδι. Θα μπορούσε να είχε μπει και την Τετάρτη το γκολ του Βαρέλα και να μιλούσαμε για άλλον ημιτελικό. Και στο ματς με τον Παναθηναϊκό παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες. Δεν ήταν έκπληξη η εικόνα μας κόντρα στον Άρη. Ξέρω ποιος είμαι, ποια τακτική ακολουθούμε, τους ποδοσφαιριστές που έχω και το τι μπορούν να δώσουν. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ και να φύγουμε με ένα ιστορικό αποτέλεσμα.

Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πρέπει να ξέρεις τι κάνεις στον αγωνιστικό χώρο και σήμερα οι ποδοσφαιριστές μου το έκαναν. Εδώ και 6 μήνες δεν βλέπω την οικογένεια μου. Ήρθα για να κατακτήσω τίτλους, για να κάνω καλά τη δουλειά μου και εγώ και οι ποδοσφαιριστές. Όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο θα μείνει πίσω, διαφορετικά, θα είναι μαζί μου μέχρι το τέλος.

Είναι μία σεζόν με αναπάντεχα προβλήματα τραυματισμών, την καραντίνα που επηρέασε όλες τις ομάδες. Πρώτη φορά αντιμετωπίζω τέτοια θέματα στην καριέρα μου. Οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν τι αξίζουν, θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Πρέπει να βάζουμε περισσότερες φορές τη μπάλα στα δίχτυα γιατί το αξίζουμε.

Όσον αφορά τον Μίσιτς, μιλάμε για έναν μαχητή και το λέω γιατί χρειάστηκε να περιμένει έξι μήνες για να πάρει την ευκαιρία του και καθαρά από δική του δουλειά άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία και αποτέλεσε ένα βασικό γρανάζι της ομάδας μας. Θα ήθελα να του αφιερώσω τη νίκη και θα ήθελα να του πω ότι τον περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες να γυρίσει και θα γίνει πολύ σύντομα αυτό. Όταν του έστειλα μήνυμα για τα γενέθλιά του, μου έδωσε ένα μήνυμα για όλη την ομάδα, ότι σήμερα είναι η ημέρα για να κερδίσουμε».

.........................................

O Φερνάντο Βαρέλα άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ και παράλληλα τόνισε πως θα αντάλλαζε το γκολ που σημείωσε με ένα στο Κύπελλο Ελλάδος...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γκολ που πέτυχε: "Όταν βρήκαν δίχτυα είπα στους συμπαίκτες μου ότι το γκολ άργησε ένα παιχνίδι. Θέλαμε να πάμε στον τελικό αλλά δυστυχώς δε θα είμαστε εκεί. Δεν πρέπει ποτέ να το βάζεις κάτω, να έχεις πάντα ψηλά το κεφάλι, γιατί δεχθήκαμε πολλά χτυπήματα αυτή τη σεζόν, πήραμε όμως σημαντικά μαθήματα για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη".

Για την πορεία της σεζόν και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο: "Είναι δύσκολο, γιατί χάσαμε τον στόχο μας, που ήταν να πάμε στον τελικό και μάλιστα αυτό μας το στέρησε ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής πρέπει να ξεχνάς, γιατί σε δύο μέρες είχαμε κι άλλο παιχνίδι, ένα τοπικό ντέρμπι. Όταν είσαι δυνατός πνευματικά πρέπει να ξεπερνάς τις δυσκολίες γιατί αυτό σου δίνει δύναμη, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικά στη ζωή. 

Όταν το ποδόσφαιρο τελειώνει, έχεις τη δική σου ζωή και πρέπει να εκμεταλλεύεσαι αυτά τα μαθήματα, καθώς η ζωή δεν είναι ποτέ εύκολη. Την Τετάρτη δεχθήκαμε ένα σκληρό χτύπημα, αλλά δείξαμε σε όλους ότι είμαστε εδώ για να πάρουμε τη 2η θέση. δεν τα παρατάμε. Μπορεί να μην είχαμε μία καλή σεζόν, αλλά θέλουμε να πάμε στο Champions League".

Για το αν κρατάει κάτι από τη φετινή χρονιά: "Δεν ξέρω αν θα κρατούσα κάτι. Νομίζω την ενότητα των παικτών, του επιτελείο, καθώς ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν. Κανείς δεν πιστεύω να είναι χαρούμενος με τη φετινή σεζόν, αλλά μείναμε όλοι μαζί. Ακόμη κι όταν δεν παίξαμε καλά, ήμασταν όλοι μαζί πάντα. Μείναμε ενωμένοι, δώσαμε τα πάντα για το σύλλογο και την πόλη. Αυτή η σεζόν μας δίδαξε τι λάθη δεν πρέπει να κάνουμε. Είμαι εδώ τρία χρόνια και είναι η πρώτη φορά που δεν κερδίζω κάτι".

Για το ματς με την ΑΕΚ: "Είναι ένας ακόμη τελικός. Το γνωρίζαμε από την στιγμή που ξεκίνησαν τα play offs, ότι θα δίναμε μάχη με την ΑΕΚ για τη 2η θέση κι έτσι έγινε. Είναι ένας δυνατός αντίπαλους, με καλούς παίκτες. Νομίζω αυτό το παιχνίδι θα κρίνει τα πάντα σχετικά με τη 2η θέση καθώς είμαστε οι δύο ομάδες που παλεύουμε για αυτό".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4