Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2021

Βήμα πρόκρισης με διπλό στην Ξάνθη (2017)

Σαν σήμερα στις 9/2/2017, για την 1η αγωνιστική της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την Ξάνθη με 1-2 και έκανε άλμα πρόκρισης στους "4" του θεσμού ...

Μπροστά σε 2.000 οπαδούς του Δικεφάλου, ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Μαλεζά, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, στη μεσαία γραμμή και Ενρίκε, Κουλούρη, Μυστακίδη στην επίθεση...
Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία μας με μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν τον Γλύκο, όμως όσο περνούσε ο χρόνος, ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 15ο λεπτό, ο Μυστακίδης βρήκε τον Ενρίκε ο οποίος ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά από πλάγια θέση η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 21ο λεπτό, ήρθε το 0-1, όταν ο Μυστακίδης με κοντινή προβολή μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Μπίσεσβαρ νίκησε τον Ζίφκοβιτς.
Επτά λεπτά αργότερα ο Κάνιας έγινε αναγκαστική αλλαγή, μετά από κόντρα του με τον Καμαρά δίνοντας τη θέση του στον Κάτσε, με τους παίκτες της Ξάνθης κάθε φορά που προσπαθούσαν να απειλήσουν να βρίσκουν κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου. 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας (46% - 54%), ενώ στο διάστημα αυτό δεν έλειψαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως του Σιλά πάνω στον Μυστακίδη, με τον Καραντώνη να μην κιτρινίζει τον αριστερό μπακ της Ξάνθης σε καμία από τις περιπτώσεις αυτές...
Με την έναρξη της επανάληψης και στο 52ο λεπτό, έγινε το 1-1 από τον ο Λάζιτς με διαγώνιο σουτ, στην πρώτη αξιόλογη φάση της Ξάνθης στο ματς. Ένα κρύο γκολ που ήρθε μετά από ολιγωρία της άμυνας, σε φάση που δε μύριζε κίνδυνο. 

Στο 64ο λεπτό είδαμε ένα εκπληκτικό γκολ από τον Πρίγιοβιτς, δείγμα της πολύ μεγάλη τους κλάσης, αλλά στο 70ό λεπτό, ο Ενρίκε πήρε την 2η κίτρινη και αποβλήθηκε, ο ΠΑΟΚ έμεινε "10", με τον Ίβιτς να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-1, παίζοντας διπλή ζώνη άμυνας!
Στο 88ο λεπτό, μετά από λάθος των γηπεδούχων, βγήκε τετ α τετ ο Πρίγιοβιτς απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς, στη συνέχεια το σουτ του Μυστακίδη πέρασε άουτ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!
 
Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι είχαν 1-2 μικροευκαιρίες χωρίς να πετύχουν κάτι περισσότερο...
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (82' Σολτάνι), Γιουνιές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς (86' Μεχία), Πιτσέλι, Σαλίμο, Καμαρά (72' Τριάδης).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας (31' Κάτσε), Σάκχοφ, Μυστακίδης, Μπίσεσβαρ (73' Κίτσιου), Ενρίκε, Κουλούρης (59' Πρίγιοβιτς).

.........................................

O Aλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς μίλησε μεταξύ άλλων για το υπέροχο γκολ που σημείωσε σήμερα, καθώς και για το βαθμό ετοιμότητας του...
Αναλυτικά ο υψηλόσωμος φορ του Δικεφάλου τόνισε:

Για το υπέροχο γκολ που σημείωσε: «Έχω βάλει τέτοια γκολ. Ήταν ένα ωραίο τέρμα. Έχω βάλει κι αλλά τέτοια ωραία. Κι ακόμα ωραιότερα. Μακάρι να βάλω και στον ΠΑΟΚ πολλά και ωραία γκολ όπως αυτό!»

Για το που του αρέσει να αγωνίζεται: «Είναι κυρίως μέσα στην περιοχή. Εκεί είναι το δυνατό μου σημείο».

Για το βαθμό ετοιμότητας του: «Δεν είναι 100% έτοιμος. Αισθάνομαι καλά αλλά σύντομα θα είμαι έτοιμος και σε φυσική κατάσταση».

Για το να θεωρεί ότι η πρόκριση έχει επιτευχθεί: «Σίγουρα κάναμε το πρώτο βήμα. Μας περιμένει όμως ένα σκληρό παιχνίδι στον επαναληπτικό. Θα είναι δύσκολα και τίποτα δεν έχει κριθεί».

Για το μαλλί του: «Τα μαλλιά μου τα χαλάει ο Λέοβατς. Το κάνει επίτηδες... Θα του μιλήσω...»

…………………………………………..

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ μίλησε μετά το παιχνίδι...
Αναλυτικά ο Γιάννης Μυστακίδης τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κέρδισε. Ήταν το πρώτο βήμα, έχουμε ένα ακόμη στο γήπεδό μας κι εκεί θα πάρουμε την πρόκριση. Η ομάδα έχει πολυσύνθετους παίκτες. Αμυντικούς που βάζουν γκολ, επιθετικούς που παίζουν άμυνα. Είμαστε μια οικογένεια βγάλαμε αντίδραση με δέκα παίκτες. Η Ξάνθη καλή ομάδα, αλλά αυτές οι νίκες μας κάνουν ομάδα».

Για το νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ: «Να μην το ματιάσουμε. Παίζουμε ανά τρεις ημέρες αγώνες. Σήμερα από το 60' προσωπικά με πονούσαν τα πόδια μου. Η ομάδα έχει θέληση κι έχουμε πολλούς παίκτες».

Για τους δικούς του στόχους: «Ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα. Στόχος μου είναι να παίζω σε κάθε παιχνίδι βασικός. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Έχουμε σπουδαίες παίκτες και στη θέση μου».

Για το που αφιερώνει το γκολ που πέτυχε: «Αφιερώνω το γκολ στον Παναγιώτη Κατσούρη. Πιστεύω ότι την Πέμπτη θα γίνει sold out».

……………………………………………..

Ο Παναγιώτης Γλύκος τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του ματς στα "Πηγάδια"...
Αναλυτικά ο γκολκίπερ του Δικεφάλου τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Είναι θετικό αυτό το αποτέλεσμα, έχουμε βέβαια και το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα, δεν θα είναι εύκολο».

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα: «Το παιχνίδι του πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετικό. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες την πορεία μας και να συνεχίσουμε έτσι».

Για την  πρώτη μάχη με την Σάλκε: «Νομίζω είναι καλό να σκεφτόμαστε πρώτα το παιχνίδι της Κυριακής και μετά αυτός της Πέμπτης. Πρώτα πρέπει να ξεκουραστούμε, να κοιτάξουμε την αποθεραπεία μας, να είναι όσο πιο γρήγορη γίνεται για να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή. Μετά έρχεται και το παιχνίδι με τη Σάλκε, θα είμαστε έτοιμοι και στα 2 παιχνίδια, ώστε να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας».

……………………………………………….

Ο Ευθύμης Κουλούρης, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο κυριακάτικο παιχνίδι επίσης με την Ξάνθη, αλλά και στην αναμέτρηση με την Σάλκε που ακολουθεί.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Σχολιάζοντας τη σημασία της νίκης, είπε: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, καθώς το σημερινό παιχνίδι ήταν σαν ένα πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω πως κάναμε ένα μεγάλο βήμα με τα δύο γκολ που πετύχαμε εκτός έδρας. 

Τον τελευταίο καιρό κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις και παίρνουμε νίκες. Σε κάθε παιχνίδι πάμε για τη νίκη. Έχουμε όμως μία δύσκολη συνέχεια, είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας, γιατί παίζουμε κάθε τρεις μέρες, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση. Το σημαντικό για όλους μας είναι να κερδίζει η ομάδα».

Όσο για το παιχνίδι της Κυριακής στην Ξάνθη και αυτό με τη Σάλκε που ακολουθεί ανέφερε: «Την Πέμπτη είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι για εμάς, αλλά πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε την Ξάνθη την Κυριακή. Πρώτα είναι αυτό το παιχνίδι, και θα είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε και πάλι εδώ τη νίκη».

………………………………………………..

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε μετά το νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ξάνθη...
Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς επισήμανε:

Για την εικόνα του ματς: «Κάθε νίκη είναι σημαντική, ιδιαίτερα όταν παίζεις με δέκα ποδοσφαιριστές και κόντρα σε μια ομάδα όπως η Ξάνθη, όπου καταφέρνεις να κρατήσεις το αποτέλεσμα. Ήταν σημαντική νίκη, η καλύτερη νίκη. Καταφέραμε να κερδίσουμε μια καλή ομάδα, δεν μπορώ να πω ότι παίζαμε σήμερα το ποδόσφαιρο που έχουμε συνηθίσει, αλλά πάλι ήμασταν εμείς που μπορούμε να πούμε ότι αδικούμαστε από το σκορ, γιατί χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. 

Ο αντίπαλος είχε μια φάση που έβαλε γκολ και μια φάση με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Γλύκος. Με δέκα παίκτες καταφέραμε να προστατέψουμε την εστία μας, τα παιδιά δώσανε το 100%.Εγώ γνωρίζω ότι έχω καλό υλικό, ξέρω ότι και οι παίκτες που δεν παίξανε, όπως οι Κάτσε και Κίτσιου που μπήκαν αλλαγή, είναι παίκτες που είναι έτοιμοι και κάθε φορά περιμένουν την ευκαιρία. Υπάρχουν και άλλοι. Αυτό είναι θετικό για τον σύλλογο και σίγουρα και οι άλλοι θα παίξουνε γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια, θα πάρουν όλοι ευκαιρίες».

Για τον τραυματισμό του Κάνιας: «Δεν μπορώ να σας πω ακόμα, πρέπει να περάσει ένα 24ώρο, πρέπει να κάνει μαγνητική. Φαίνεται πως υπάρχει θέμα».

Για την διαιτησία: «Έχω μιλήσει μια φορά για την διαιτησία και θυμάστε πότε. Δεν μιλάω συχνά για την διαιτησία αλλά πρέπει να πω κάτι, πρέπει να προστατεύουν τους παίκτες οι διαιτητές. Θέλω το 50-50, αλλά τα σφυρίγματα που δίνουν σε εμάς αλλά στους άλλους. Κάνω υπομονή αλλά δεν αλλάζει η κατάσταση».

Για το αν κρίθηκε η πρόκριση από σήμερα: «Είναι καλή ομάδα η Ξάνθη, έχει κάνει καλά παιχνίδια κόντρα στις καλές ομάδες και αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Κάναμε ένα βήμα και έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Έχουμε ένα δυνατό παιχνίδι μπροστά μας στην Τούμπα».

Για την κούραση: «Κάνουμε ότι μπορούμε ώστε οι παίκτες να ξεκουραστούν για τα επόμενα παιχνίδια. Όταν σε μικρό διάστημα παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια, φάνηκε και σήμερα ότι υπάρχει κούραση, αυτό είναι φυσιολογικό, είναι κάτι που περιμέναμε. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν παίξει και θα παίξουν, είναι έτοιμοι και περιμένουν».

Για το σύνθημα που τραγουδούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ: «Με ικανοποιεί, μου δίνει κουράγιο για να συνεχίζω αυτή τη δουλειά. Εγώ ξέρω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα. Κάνουμε καθημερινή προσπάθεια, οι παίκτες είναι δεμένοι, πειθαρχημένοι. Είναι κάτι που προσπαθούμε όλοι μαζί, να ικανοποιούμε τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Έχω μιλήσει πολλές για τον Πρίγιοβιτς, είχε ένα μήνα διακοπή στην προηγούμενη ομάδα του, τώρα έχει περάσει ένα στάδιο που για αυτόν ήταν προετοιμασία. Όταν έχεις να παίξεις ένα μήνα, χρειάζεται χρόνος για να μπεις σε ένα ρυθμό, ακόμα δεν είναι καλά, το καταλαβαίνουμε αυτό και περιμένουμε».

Για το παιχνίδι της Κυριακής: «Είναι ένα άλλο παιχνίδι, θα είναι δύσκολο, είπα και πριν η Ξάνθη είναι μια δυνατή ομάδα. Φαίνεται πως δεν είναι τυχαία εκεί που βρίσκεται στην βαθμολογία, εμείς σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα δυνατά μας, να είναι καλά οι παίκτες που παίξανε σήμερα για την Κυριακή. 

Είναι κάτι που σίγουρα μας ενώνει, κάτι που μας δίνει δύναμη στην ομάδα και εμείς θα συνεχίσουμε έτσι. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε τον αντίπαλο μας, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το καλοκαίρι πήραμε 9-10 παίκτες, τον Ιανουάριο επίσης, δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια ομάδα. Προσπαθούμε να δώσουμε στους παίκτες να καταλάβουν τι ζητάμε, κάνουμε μεγάλο αγώνα, μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να περάσουμε αυτό το πνεύμα, θα συνεχίσουμε έτσι».

Για τις λύσεις που βρίσκει ο ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα: «Βοηθάνε όλοι όπως και ο Μυστακίδης έχει βοηθήσει πολύ, έτσι βοηθάνε και οι άλλοι. Από την αρχή ο ΠΑΟΚ έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, δημιουργικό, τώρα γιατί δεν έμπαινε η μπάλα μέσα μετά από 15 φάσεις, ήταν το πρόβλημα μας. Το γνωρίζαμε αυτό, μας κόστισε το συγκεκριμένο, ήμασταν σε μια θέση που δεν ήταν φυσιολογική. 

Όταν μια ομάδα δημιουργεί στον αγωνιστικό χώρο, τα αποτελέσματα σιγά σιγά έρχονται. Βέβαια, η σημερινή ημέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δύσκολη, εμείς σαν ομάδα αφιερώνουμε τη σημερινή νίκη στην οικογένεια του Παναγιώτη Κατσούρη».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4