Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλος ΠΑΟΚ και μεγάλο διπλό στον κάμπο (2017)

Σαν σήμερα στις 1/2/2017, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΛ με 0-2 και σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής της Super League, της περιόδου 2016-2017 ...

Ασταμάτητο το τρένο του Βλάνταν Ίβιτς μπήκε από την αρχή στο γήπεδο με φόρα από το Αγρίνιο και άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Μυστακίδη, που μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ κι εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία της άμυνάς της, πλάσαρε εύστοχα τον Ξενοδόχοφ, κάνοντας το 0-1! 

Εξαιρετικός ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, με πολυποίκιλη ανάπτυξη, εξαιρετικό passing game και πολύ καλό pressing.
Η κατοχή μάλιστα έφτασε στο 72%, ένα πολύ μεγάλο νούμερο για εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα σε μια έδρα στην οποία παραδοσιακά δυσκολευόμαστε! 

Η ομάδα θα μπορούσε να πετύχει και 2ο γκολ στις πολύ καλές ευκαιρίες του Μπίσεσβαρ και του Τσίμιροτ, με τον τελευταίο να βλέπει ο σουτ του στο 41' να σταματάει στο δοκάρι των γηπεδούχων, μετά από πολύ καλή ενέργεια από Σάκχοφ-Μπίσεσβαρ-Λέοβατς. Μια φάση πραγματικά για σεμινάριο!

Ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς για μια ακόμη φορά κατέπληξε, ξεδιπλώνοντας σε ένα αφιλόξενο γήπεδο τις ποδοσφαιρικές του αρετές, παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και επιβεβαιώνοντας όλους εμάς που πιστεύαμε ακράδαντα πως ο Δικέφαλος εκείνο το διάστημα έπαιζε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και με διαφορά από τον δεύτερο!
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με το 0-1 να μην αποτυπώνει σε καμία περίπτωση, την ξεκάθαρη υπεροχή του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάτι, αλλά στο 61' ο Λέο Μάτος τους προσγείωσε ανώμαλα. 

Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ και ο Μάτος πιάνοντας ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ, διαμόρφωσε το 0-2, την ώρα που στην κερκίδα οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν σταμάτησαν να βρίζουν τον ΠΑΟΚ με συνθήματα του ...Ολυμπιακού!
Από εκει και πέρα, ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε πολύ εύκολα μέχρι τέλους το προβάδισμά του, φθάνοντας έτσι στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, ενώ στην αναμέτρηση έκανε το ντεμπούτο του ο Πέδρο Ενρίκε με τα ασπρόμαυρα. 

Δεν έλειψε το σκληρό -ατιμώρητο- παιχνίδι των παικτών του Τσιώλη, με τον Μάνταλο να το ανέχεται!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Μονιάκης (46' Αβραάμ), Τικίτο, Φάρκας, Ρέτζας, Μασαλέσα, Φατιόν (68' Ευμορφίδης), Κόντορ, Τσακοπίνο (46' Βαρέλα), Ναζλίδης, Γκαγιέχο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος , Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Σάκχοφ (85' Χαρίσης), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (74' Πρίγιοβιτς ), Μυστακίδης (67' Ενρίκε).

..............................................

Όλα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς, αμέσως μετά την νίκη επί της ΑΕΛ στην Λάρισα για το πρωτάθλημα της Super League.
Για το διπλό στην Λάρισα: «Όλοι γνωρίζουμε σε ποια ομάδα παίζουμε. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλες οι απαιτήσεις. Ήμασταν υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και σήμερα όπως στα τελευταία παιχνίδια. 

Στο χώρο του κέντρου είχαμε πάντα έναν παίκτη παραπάνω, νομίζω κι αυτό ήταν ίσως το κλειδί. Οι γραμμές μας λειτούργησαν εξαιρετικά, όλοι οι παίκτες ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Είχαμε την κατοχή, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και νομίζω αξίζαμε τη νίκη».

Για τις εμφανίσεις της ομάδας του: «Είναι κάτι που με ικανοποιεί, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να παίζουμε καλύτερα κι αυτό προσπαθώ να δείξω στους παίκτες μου. Τι πήγε καλά και τι όχι. Να καταλάβουν τι πρέπει να διορθώσουν. Πάντα θα υπάρχει αυτό το κομμάτι κι εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό».

Για τα νέα πρόσωπα στην ομάδα: «Ο Ενρίκε πριν από 10 ημέρες έπαιξε επίσημο παιχνίδι. Ήταν με την προηγούμενη ομάδα του από την αρχή της χρονιάς, έπαιξε κάποια παιχνίδια και μπορεί να βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση, από ότι ο Πρίγιοβιτς . Ο Ενρίκε έχει δύο ημέρες εδώ, ο Πρίγιοβιτς λίγες παραπάνω και πρέπει να προσαρμοστούν. Περιμένουμε και από τους δύο στη συνέχεια να μας βοηθήσουν».

Για την κατάσταση της ομάδας και τη συνέχεια: «Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Πρέπει να ξεκουραστούν τα παιδιά τώρα, πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι και οι τραυματίες. Οι πληροφορίες μου είναι ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ότι περιμέναμε κι αυτό είναι θετικό. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς και θέλουμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο που έρχεται μπροστά μας. Αυτή είναι η κατεύθυνση μας».

Για τους τραυματίες: «Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι καλά για το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα τους έχουμε μαζί μας και πιο γρήγορα από ότι υπολογίζαμε αρχικά».

Για την άνοδο της ομάδας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας: «Πριν από ένα μήνα ήμασταν στην 9η θέση. Δεν θέλω να τη σκέφτομαι την θέση. Τώρα είμαστε δεύτεροι και υπάρχουν κι άλλες ομάδες μαζί μας. Ο αντίπαλος που είναι πρώτος, έχει ξεφύγει πολλούς πόντους. 

Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι όπως είπα. Δεν κερδίσαμε κάποια παιχνίδια κερδισμένα, αν μπορώ να το πω έτσι, χάσαμε κάποιους βαθμούς χωρίς λόγο, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί μας».

Για τις αλλαγές συστήματος: «Η ομάδα μου μπορεί να παίξει διαφορετικά συστήματα. Σήμερα για πρώτη φορά παίξαμε έτσι. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τους παίκτες που έχω στη διάθεση μου. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να το δουλέψουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι η εξυπνάδα των παικτών μου. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο, δουλεύουν, ξέρουν που πρέπει να κινηθούν και φυσικά αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί».

Για το ρόστερ, όπως έχει διαμορφωθεί πλέον: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 23-24 παίκτες. Είναι ένα ρόστερ αρκετά καλό και δεν μπορώ να έχω παράπονο πάνω σε αυτό».

…………………………………………….

Οι δηλώσεις των Ενρίκε και Μαλεζά μετά την νίκη στην Λάρισα επί της ΑΕΛ, για την 11η αγωνιστική της Super League.
Ο Πέδρο Ενρίκε που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ μίλησε τόσο για την νίκη στην Λάρισα, όσο και για την συνέχεια: 

«Προετοιμαστήκαμε και δουλέψαμε, γνωρίζοντας ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε καλά και πήραμε μία σημαντική νίκη. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή και θα δουλέψουμε για να πάρουμε την νίκη. Θα είμαι έτοιμος το συντομότερο και ελπίζω να ενσωματωθώ όσο πιο σύντομα στην νέα μου ομάδα. Ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα. Έχω δει βίντεο και ελπίζω να ζήσω όμορφες στιγμές στο γήπεδο» .
Από την μεριά του ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε για το δέσιμο που έχει πλέον η ομάδα και ευχήθηκε να συνεχιστεί η πορεία του Δικεφάλου με περισσότερες νίκες, οι οποίες θα έρθουν μέσα από σκληρή δουλειά: 

«Είναι σημαντικό το ότι κερδίσαμε πέντε εκτός έδρας σερί παιχνίδια. Η πειθαρχία και η δουλειά που γίνεται συμβάλει στο να μην δεχόμαστε γκολ. Είναι συλλογική η δουλειά. Δεν σημαίνει κάτι το πότε παίζω ή όχι. Ο προπονητής ξέρεις. Το γεγονός ότι έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια βοηθάει τον προπονητή να δίνει ευκαιρίες. 

Το σημαντικό όμως είναι ότι όλη η ομάδα πάει καλά και όλοι είναι χαρούμενοι. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε για το γρήγορο γκολ, το οποίο θα μας δώσει απελευθέρωση στις κινήσεις μας. Στα περισσότερα παιχνίδια το καταφέρνουμε.
Η ομάδα δουλεύει με την κατοχή από τους κεντρικούς αμυντικούς για να διευκολύνει τους μέσους και τα μπακ. Όλοι προσπαθούμε ώστε να επιτίθεται σωστά η ομάδα. Το κακό σερί ήταν και ψυχολογικό θέμα. Πολλοί ποδοσφαιριστές ήταν άτυχοι. 

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι ικανότητα αλλά δεν σκοράρουν παίκτες, που έχουν βάλει πολλά γκολ στην καριέρα τους. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να ξεπερνάμε και την ατυχία μας. Όλοι μιλούσαν κάθε χρόνο για restart. Είναι πάντα δύσκολο και δεν έχει αποτελεσματικότητα. Θα πρέπει η ομάδα να βρει χημεία για να αποδώσει.

Ο ΠΑΟΚ αυτό δεν το είχε. Πλέον όμως έχουμε δεθεί, γνωριζόμαστε και μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον καλύτερα, ώστε να πετύχουμε κι άλλες νίκες. Η Τρίπολη έκανε πολλές αλλαγές το καλοκαίρι και ήταν δύσκολο να δέσουν μεταξύ τους. 

Πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση και έχουν βρει ο ένας τον άλλον. Μοιάζει η περίπτωσή τους με την δική μας και είναι ανεβασμένοι. Είναι νωρίς να κρίνουμε τους νέους παίκτες. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Νομίζω ότι δεν θα έχουν πρόβλημα προσαρμογής καθώς έρχονται σε μία δεμένη ομάδα» .

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4