Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2021

Μονότερμα αλλά αγχωτικό τρίποντο! (2019)

Σαν σήμερα στις 30/1/2019, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 ...

Μπροστά σε 10.000 θεατές, ο ΠΑΟΚ πήρε μια αγχωτική νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε από το 1ο λεπτό ως το τελευταίο αντιποδόσφαιρο, με μαζική άμυνα και καθυστερήσεις. 

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Γιαννούλη - Βαρέλα - Κρέσπο - Μάτος, αμυντικά χαφ τους Μίσιτς - Μαουρίσιο, μεσοεπιθετικά τους Λημνιό - Πέλκα - Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ.

Ο Δικέφαλος από το πρώτο σφύριγμα του Φωτιάδη, έκλεισε τον ΠΑΣ στο 1/3 του γηπέδου και προσπαθούσε παίζοντας κυρίως από τα πλάγια να απειλήσει τον Βελλίδη, που έκανε σήμερα ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια! 

Μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας, πολλές προσπάθειες από τα φτερά, χαμένες ευκαιρίες από τους Μπίσεσβαρ, Μίσιτς, Μάτος και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 37ο λεπτό, όταν ο Φωτιάδης έδωσε το πέναλτι στην ανατροπή του Άκπομ, με τον Πέλκα να νικάει από τα 11 μέτρα τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Στο 52ο λεπτό, έκανε το 1-1 ο Μάνος στην πρώτη τελική του ΠΑΣ. Υπήρχε οφ σάιντ στη φάση που δε δόθηκε! Στο 77ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Άκπομ, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε το σουτ του Άκπομ!

Η αγωνία στην Τούμπα είχε χτυπήσει κόκκινο, οι φιλοξενούμενοι έπεφταν σαν τα κοτόπουλα για να κερδίσουν χρόνο, λογάριαζαν όμως χωρίς τον Σφιντέρσκι, ο οποίος στο 87' λύτρωσε τον κόσμο και την ομάδα από ένα πιθανό στραβοπάτημα, σκοράροντας το νικητήριο γκολ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59' Ζαμπά), Λημνιός (67' Σφιντέρσκι), Ακπόμ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74' Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Κριζμάν (82' Παμλίδης), Μάνος.

..............................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το σημερινό παιχίδι φανερά εκνευρισμένος με τους διαιτητές και τον τρόπο που προσέγγισε το ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα...
Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε:

Για τον εκνευρισμό που είχε στο τέλος του αγώνα: «Κρατάω αυτά τα λόγια που είπα, είμαι πιο ήρεμος τώρα αλλά δεν αλλάζω την άποψη μου. Σέβομαι κάθε στρατηγική, αλλά αυτό που έγινε σήμερα ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο. Το να είσαι 30 λεπτά στον αγώνα και να αρνείσαι να παίξεις δεν είναι αποδεκτό. Το δεύτερο με το οποίο είμαι εκνευρισμένος είναι με τους διαιτητές.

Ακόμη και σήμερα μιλάμε για λάθη. δεχθήκαμε ένα γκολ σήμερα που ήταν μισό μέτρο οφσάιντ. Ενδεχομένως να σφυρίζουν με φόβο οι διαιτητές απέναντί μας, ενδεχομένος να κρύβεται κάτι άλλο. Σήμερα μέτρησε ένα γκολ οφσάιντ και στο ματς με τον Αστέρα δεν μέτρησε ένα γκολ κανονικό του Μπίσεσβαρ. 

Το Σαββατοκύριακο είχαμε δύο τουλάχιστον πέναλτι στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να δίνονται από στημένες φάσεις. Ίσως να είμαι πνευματικά άρρωστος. Ειλικρινά δεν είμαι αναστατωμένος, αυτό που έκανα ήταν να προσκαλέσω αυτή την ομάδα να παίξει το παιχνίδι της».

Για το αν θεωρεί ότι οι διαιτησίες είναι απόρροια της επίθεσης στον Τζήλο: «Δεν θέλω να μπω περισσότερο στο πρόβλημα, σαν προπονητής πρέπει να λέω τα πράγματα όπως έχουν για την ομάδα μου και αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να τις πάρουν άλλοι».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Σχεδιάζεις κάτι όμως μπορούν να συμβούν πράγματα στο γήπεδο, που μπορούν να σε κάνουν να αλλάξεις αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα καλό παιχνίδι από την ομάδα μας. Φέραμε την μπάλα στην περιοχή, είχαμε ευκαιρίες μπροστά από την εστία και ενδεχομένως θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς νωρίτερα».

Για την απόδοση των Γιαννούλη, Μίσιτς και Σφιντέρσκι: «Είναι πολύ δύσκολο να μην μπορώ να πω κάτι κάλο για αυτούς τους παίκτες. Λαμβάνοντας υπόψη και το αποτέλεσμα, δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό, είμαι ικανοποιημένος».

Για το πέναλτι που έχασε ο Άκπομ: «Είναι κάτι το οποίο ήταν σχεδιασμένο. Μέσα στο ημίχρονο μίλησα με τον Πέλκα και ο ίδιος μου είπε ότι θα άφηνε τον Άκπομ να το εκτελέσει. Θα πρέπει να περιμένει για την επόμενη εκτέλεση πέναλτι ο Άκπομ, θα τα κερδίζει για εμάς όπως έκανε σήμερα».

…………………………………………

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε για την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα...
Αvαλυτικά τόvισε:

«Περίμενα πολύ καιρό την επιστροφή μου και είμαι χαρούμενος που συνδυάστηκε με μια νίκη».

Για το αν ήταν δύσκολη η προσαρμογή του: «Δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ, όλη η ομάδα με βοήθησε σε αυτό».

Για το εάν περίμενε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ όταν πήγε δανεικός για τον Ατρόμητο: «Σίγουρα όταν αγωνίζεσαι δανεικός ο στόχος σου είναι να επιστρέψεις στην ομάδα που ανήκεις. Είμαι διαφορετικός, άλλαξα πολύ στον Ατρόμητο έχω γίνει πιο μεστός και πιο σοβαρός».

Για το ματς: «Κάναμε πολλές τελικές, αντίθετα ο ΠΑΣ έκανε μόλις μια. Πιστεύω ότι ήμασταν λίγο άτυχοι».

Για το ποια θεωρεί τα πιο δύσκολα παιχνίδια: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά νομίζω πως ο πιο δύσκολο αντίπαλος είναι ο εαυτός μας».

Για το ότι πάει ο ΠΑΟΚ στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με οκτώ βαθμούς από τον δεύτερο: «Αυτός ήταν ο στόχος θα προσπαθήσουμε μπούμε στα ντέρμπι δυνατά για να μεγαλώσουμε τη διαφορά».

Για το αν ήταν αγχωμένος: «Είναι δύσκολο να επιστρέφεις μετά από καιρό σε μια ομάδα που κάνει  πρωταθλητισμό και έχει γεμάτο γήπεδο, έχω πολλά να δώσω».

Για το γεγονός πως αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Βιεϊρίνια: «Δεν με αγχώνει, είναι καλός ποδοσφαιριστής μόνο κερδισμένος μπορώ να βγω από αυτό».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι μεγάλο ντέρμπι θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε για να συνεχίσουμε την πορεία μας».

……………………………………………….

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για την αγχωτική νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα...
Αναλυτικά τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: «Ήταν ένα ματς με μεγάλη έντασης, είχε κοντράστ συναισθημάτων με τα πέναλτι, την ισοφάριση και το γκολ στο τέλος που υπήρξε μια έκρηξη στους πανηγυρισμούε. Τέλος καλό, όλα καλά όμως με τη νίκη. Συνεχίζουμε».

Για την εκτέλεση του Άκπομ στο δεύτερο πέναλτι: «Πριν το ματς είχε δοθεί εντολή να βαρέσει ο Τσούμπα, ήθελε πολύ να το βάλει, μιλήσαμε, ήταν πολύ σίγουρος. Στάθηκε άτυχος, αλλά πετύχαμε το δεύτερο γκολ και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Τους παίκτες δε μας αρέσει να σταματάει συνέχεια το παιχνίδι, να μην υπάρχει κανονικός χρόνος ποδοσφαίρου. Έτσι κι αλλιώς είναι μικρός και όταν πέφτουν κάτω ποδοσφαιριστές διαρκώς, δεν υπάρχει ρυθμός. Ο ΠΑΣ ήρθε να πάρει ότι μπορεί, πάλεψε πολύ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε. Τέτοια ματς κρίνουν το πρωτάθλημα και είμαστε πολύ χαρούμενος που πήραμε τη νίκη».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ: «Είχαμε 23 τελικές και 11 στην εστία και ο ΠΑΣ, μία και με γκολ οφσάιντ. Πρέπει να γίνουμε πιο εύστοχοι, να τελειώνουμε πιο νωρίς τα παιχνίδια για να μη χάσουμε βαθμούς και να μην έχουμε προβλήματα στα παιχνίδια όπως σήμερα».

Για το αν υπήρχαν στο μυαλό των παικτών σήμερα τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν: «Πιστεύω ότι είναι λάθος να κοιτάς το μέλλον. Κοιτάμε πάντα το παρόν, το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ήταν ένας «τελικός» και πάμε στο επόμενο. Ξεχνάμε τον ΠΑΣ σήμερα, υπάρχει μόνο η ΑΕΚ από εδώ και πέρα. Πρέπει να πάμε να κερδίσουμε εκεί και μετά, να ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό».

Για το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς, σήμερα σκόραραν δύο καινούριοι παίκτες ακόμα: «Ο Πρίγιοβιτς είναι άλλος σέντερ φορ από τον Άκπομ και τον Σφιντέρσκι. Ήταν εκπληκτικός όταν του δινόταν η μία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τσούμπα συμμετέχει πιο πολύ, βοηθάει στην ανάπτυξη, έχει χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστή από την Αγγλία. Για αυτό βγαίνουν πιο πολλοί σκόρερ, βγαίνουμε πιο πολλοί στην περιοχή, γίνεται πιο συμμετοχικό το παιχνίδι μας».

Για τους πανηγυρισμούς του μετά τη λήξη του ματς: «Στο ποδόσφαιρο αν δεν έχεις πάθος δε μπορείς να προχωρήσεις. Είναι σημαντικό να τα δίνει όλα, να βγάζεις όλη σου την καρδιά. Βγάλαμε όλη την ένταση στον πανηγυρισμό, όλη την πίεση για να σκοράρουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το ματς με την ΑΕΚ που ακολουθεί: «Ένα ντέρμπι κρίνει πολλά παραπάνω, αλλά στο τέλος μένουν οι τρεις βαθμοί. Πρέπει να είσαι στην καλύτερη σου μέρα, για να κερδίσεις, πάνω από 100% έτοιμος και συγκεντρωμένος για να βγεις νικητής».

Για τη δική του επιστροφή στα γκολ: «Πέρασα κάποιους τραυματισμούς που με κράτησαν πίσω. Δεν το βάζω κάτω, δουλεύω καθημερινά. Από τη στιγμή που ο προπονητής πιστεύει σε μένα και κάνω τη δουλειά που μου ζητάει, το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Ο σημαντικός στόχος, είναι το Μάιο να κάνουμε όλο αυτόν τον κόσμο ευτυχισμένο. Στο μυαλό μου, ο στόχος προσωπικά, είναι να βελτιώνομαι».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4