Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Αυγούστου 2020

Φιλική ήττα από την Γκράτσερ σε τουρνουά (1985)

Σαν σήμερα στις 3/8/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας την αυστριακή Γκράτσερ, από την οποία γνώρισε την ήττα με 5-3 …

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο ενός τουρνουά στο οποίο εκτός του ΠΑΟΚ και την Γκράτσερ συμμετείχαν οι Ραπίντ Βιέννης και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στα παιχνίδια αυτά εφαρμόστηκαν καινούριοι κανονισμοί, τους οποίους προσπαθούσαν να εφαρμόσουν οι Αυστριακοί στο πρωτάθλημά τους και έτσι οι ομάδες αγωνίστηκαν με 9 παίκτες, ενώ δεν υπήρχε στο παιχνίδι οφ σάιντ! 

Το κόρνερ εκτελούνταν η από τη γωνία της μεγάλης περιοχής ή από την κανονική του θέση, το πλάγιο άουτ με τα πόδια, ενώ αν το ματς έληγε ισόπαλο οι ομάδες χτυπούσαν από πέντε πέναλτι. 

Ο Δικέφαλος με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του προηγήθηκε στο σκορ με το Πάπριτσα στο 23’ μετά από μπαλιά του Αλεξανδρίδη, όμως στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το 55’ έπαθε black out! 

Έτσι η Γκράτσερ ισοφάρισε στο 30’ και πήρε προβάδισμα στο 38’, ενώ δύο λεπτά αργότερα είχε και δοκάρι, σε ένα χρονικό σημείο που η άμυνάς μας ήταν σε πλήρη τρικυμία! 

Με την έναρξη της επανάληψης, η αυστριακή ομάδα που σε λίγες μέρες ξεκινούσε το πρωτάθλημα της χώρας της και συνεπώς ήταν πολύ πιο έτοιμη, πέτυχε άλλα τρία τέρματα στο 48’, στο 53’ και στο 55’, με το σκορ να ανεβαίνει στο 5-1! 

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Καρασαββίδη στο 63’ και στο 67’, περιόρισε το μέγεθος της ήττας, αφήνοντας όμως πολλά ερωτηματικά για την απόδοσή του. 

Τερζής, Γκιτσιούδης, Αλαβάντας, Γιούρισιτς ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τερζής (58’ Γκιτσιούδης), Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας (48’ Ορφανός), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Βασιλάκος (53’ Πίττας), Πάπριτσα (56’ Καρασαββίδης).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4