Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουνίου 2020

Ο ερχομός του Μάριο Μπερέτα στον ΠΑΟΚ (2010)

Σαν σήμερα στις 14/6/2010, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό, Μάριο Μπερέτα...

Έναν προπονητή ο οποίος ήρθε στην ομάδα με τυμπανοκρουσίες, αλλά μετά από 23 μέρες (22/7) στο τιμόνι της ομάδας (πρώτη προπόνηση 29/6), εκδιώχθηκε από τον σύλλογο, καθώς κρίθηκε ανεπαρκής! 

Θυμηθείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ, για την πρόσληψή του… 

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον κ. Μάριο Μπερέτα, ο οποίος και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Στο προπονητικό τιμ της ομάδας θα ενταχθούν επίσης και οι: Μασιμιλιάνο Κάντζι (βοηθός προπονητή), Πάολο Λαζάριν (γυμναστής) και Τζόρτζιο Ρόκα (προπονητής τερματοφυλάκων)." 

Ο Μπερέτα ήταν επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή της ομάδας μας (Βρύζας), για να διαδεχτεί τον άκρως επιτυχημένο Πορτογάλο τεχνικό, Φερνάντο Σάντος. 

Μια επιλογή που δεν επιβεβαίωσε ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες, καθώς το όνομά του Μιλανέζου τεχνικού στα χρόνια που ακολούθησαν θυμίζει σε όλους την πιο λάθος επιλογή προπονητή που έγινε ποτέ! 

Μετά τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, ο Μπερέτα σε δηλώσεις του σε ιταλικό μέσο είχε επισημάνει: 

"Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές. Υπάρχει μεγάλη πίεση και πολλά μέσα ενημέρωσης. Στην παρουσίασή μου ήμουν ήρεμος και είχα μάθει μια πρόταση στα ελληνικά για να σπάσω τον πάγο". 

Όσο για το λόγο που επέλεξε τον ΠΑΟΚ, παρότι είχε προτάσεις από την πατρίδα του, ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος ανέφερε: "Επέλεξα να εργαστώ στον ΠΑΟΚ λόγω της προοπτικής συμμετοχής στο Champions League. Ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να περάσουμε στους ομίλους, κάτι που απεύχομαι, θα συνεχίσουμε στο Europa League. Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι μία εμπειρία που δεν είχα στην προπονητική μου καριέρα και θέλω να τη ζήσω. 

Επίσης ήθελα πολύ να εργαστώ στο εξωτερικό. Δέχτηκα προτάσεις από την Ιταλία, αλλά δεν ήταν τόσο καλές όσο αυτή του ΠΑΟΚ. Ο Ελευθερόπουλος και ο Τσιρίλο μού μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο" 

Η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον Μάριο Μπερέτα είναι τα προκριματικά του Champions League. "Για μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ είναι σπουδαία επιτυχία η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League και θα κάνουμε το παν για να περάσουμε στους ομίλους. 

Θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας στις 30 Ιουνίου και μετά θα πάμε για δύο εβδομάδες στη Φρανκφούρτη. Δε νομίζω πως η ομάδα θα επιβαρυνθεί επειδή αρχίζει νωρίς τις υποχρεώσεις της. Άλλωστε το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο μικρό από το ιταλικό". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4