Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιουνίου 2020

'Εκλεισε τα φιλικά με ήττα στη Μελβούρνη (1989)

Σαν σήμερα στις 7/6/1989, ο ΠΑΟΚ έδωσε το τελευταίο του φιλικό στην Αυστραλία, αντιμετωπίζοντας τη Μικτή Βικτώριας που είχε στη σύνθεσή της οκτώ διεθνείς, από την οποία γνώρισε την ήττα με 4-2 …

Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ σε μεγάλα διαστήματα ήταν καλύτερος, αλλά πλήρωσε τα σοβαρά αμυντικά του λάθη! 

Η ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε δύο εξαιρετικά σουτ από τους Καραγεωργίου και Πλίτση στο 2’ και στο 5’ αντίστοιχα τα οποία σταμάτησε δύσκολα ο εξαιρετικός αντίπαλος γκολκίπερ (Όλβα). 

Στο 11’ η μικτή της Βικτώριας πήρε το προβάδισμα, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται ένα αστείο γκολ. Ο Τάσσιος έκανε σέντρα σουτ από αριστερά, Γκιτσιούδης και Μήτογλου δε συνεννοήθηκαν και η μπάλα πήγε στα δίχτυα περνώντας ανάμεσά τους! 

Στο 35’ έγινε το 2-0 και πάλι από λάθος του Γκιτσιούδη! Ο Ζίνι έκανε μια ακίνδυνη σέντρα, ο τερματοφύλακάς μας μπλόκαρε αρχικά την μπάλα η οποία του γλίστρησε μέσα από τα χέρια και ο Τριμπόλι που καιροφυλαχτούσε την έστειλε στα δίχτυα. 

Στο 47’ ο Τριμπόλι με τη βοήθεια του χεριού του κοντρόλαρε την μπάλα και στη συνέχεια σκόραρε, παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών μας. Το μόνο που κέρδισε ο ΠΑΟΚ από τις διαμαρτυρίες ήταν μια κίτρινη κάρτα στον Νίκο Καραγεωργίου. 

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε και το 4-0, όταν ο Τάσσιος μπήκε στην περιοχή μας, ο Λιθοξόπουλος τον ανέτρεψε και ο Κωστίκογλου από τα 11 μέτρα σκόραρε! 

Στο 70’ ο Καραγεωργίου μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και ο τερματοφύλακας Τραγιαννίδης (είχε μπει στο 66’ στη θέση του Όλβα) τον ανέτρεψε. 

Το οφθαλοφανέστατο πέναλτι δεν καταλογίστηκε παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών μας! Στο 87’ μετά από σέντρα του Τουρσουνίδη, ο Καραλίδης από κοντά μείωσε σε 4-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 στο 90’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καραγεωργίου. 

Το πέναλτι το κέρδισε ο Αναστασιάδης ο οποίος ελίχθηκε ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και ανατράπηκε από τον Κωστίκογλου. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καραγεωργίου, Πλίτσης, Βουτσιάς και από τη Μικτή οι Ταρκόφσκι, Όλβα, Κωστίκογλου, Τριμπόλι, Τάσσιος.

Οι συνθέσεις: 

Μικτή Μελβούρνης: Όλβα (68’ Τραγιαννίδης), Κωστίκογλου, Χάνα (80’Σκοτ), Τζάκσον (66’ Βαν Πέτγουι), Τάρταν, Τζέλισον, Πήτερσον, Τάσσιος (73’ Παλατσίδης), Τριμπόλι, Ταρκόφσκι, Ζίνι.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης (46’ Αργυρόπουλος), Μαυρέας, Αλαβάντας, Μήτογλου (46’ Παλάσκας), Μαλιούφας (46’ Λιθοξοπουλος), Πλίτσης, Βουτσιάς(46’ Τουρσουνίδης), Καραγεωργίου, Αναστασιάδης, Σκαρτάδος (55’ Τσιπλάκης), Αλεξανδρίδης (78’ Καραλίδης).

Κατά την παραμονή του στην Αυστραλία ο ΠΑΟΚ έδωσε τρία φιλικά παιχνίδια στα οποία γνώρισε μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα. 

Αναλυτικά τα παιχνίδια: 

31/05/1989: Ολυμπίκ Σίδνεϊ – ΠΑΟΚ 1-1 

02/06/1989: Μικτή Ελλήνων Αυστραλίας – ΠΑΟΚ 1-4 

07/06/1989: Μικτή Βικτώριας – ΠΑΟΚ 4-2 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4