Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιουνίου 2020

Φιλική νίκη επί του Ολυμπιακού με Λάζο (1972)

Σαν σήμερα στις 15/6/1972, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, δέκα μόλις μέρες (25/6) πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972 …

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του σημείωσε ο Λάζος στο 41’. 

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν εμφανής στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους απλά να καταφέρνουν να παγώσουν για κάποια διαστήματα τον ρυθμό.

Στο 4’ ο Πολέτι σταμάτησε το σουτ του Κούδα από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Ολυμπιακός απάντησε με δοκάρι του Υβ στο 14’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ασλανίδης πέρασε τον Πολέτι, από πλάγια όμως θέση, σε κενή εστία, σούταρε άουτ! 
Στο 31’ ο Γούναρης μετά από κόρνερ του Κούδα και κακή απόκρουση του Πολέτι σούταρε από εξαιρετική θέση ψηλά άουτ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να σταματάει στο 35’ σουτ του Κούδα.

Στο 41’ ο Λάζος μετά από βαθιά σέντρα του Φουντουκίδη, «χώθηκε» ανάμεσα σε Πολέτι και Σιώκο και χωρίς δυσκολία σημείωσε το γκολ που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι!

Στην επανάληψη ο Μυλωνάς πέρασε στη θέση του Πολέτι και σταμάτησε μια βολίδα του Τερζανίδη, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. 

Σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο 52’, ο Χατζηιωάννου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Συνετόπουλου και στο 61’ ο Μαντζουράκης σπατάλησε μια ακόμη καλή ευκαιρία της ομάδας μας…

Στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του ματς, στο 85’, ο Παπαδημητρίου έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό μέρος του δοκαριού.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης (46’ Χατζηαντωνίου), Τερζανίδης (80’ Παράσχος), Μπέλλης, Κούδας, Ασλανίδης (25’ Μαντζουράκης), Αποστολίδης, Λάζος.

Ολυμπιακός: Πολέτι (46’ Μυλωνάς), Γκαϊτατζής (46’ Καραβίτης), Ζοάνος, Νικολάου (37’ Κουμαριάς), Σιώκος, Συνετόπουλος (80’ Παπαδημητρίου), Παμπουλής (46’ Βάσκεθ), Περσίδης, Υβ, Γιούτσος (46’ Αργυρούδης), Παππάς (68’ Παλαβιτσίνο).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4