Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2020

Φιλική ισοπαλία στο Σίδνεϊ (1989)

Σαν σήμερα στις 31/5/1989, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Σϊδνεϊ της Αυστραλίας την Ολυμπίκ Σίδνεϊ, στο πλαίσιο σειράς φιλικών αγώνων που έδωσε στη μακρινή χώρα …

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν πολλοί Έλληνες ομογενείς που έδωσαν εντυπωσιακό παρών στο γήπεδο κάνοντας τους παίκτες μας να νιώσουν πως αγωνίζονται στην Ελλάδα! Κόπηκαν 4.513 εισιτήρια τα περισσότερα από τα οποία ανήκαν σε Έλληνες.

Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη στον πάγκο του, με τον Ρομπ Γιάκομπς στην κερκίδα έχοντας συμφωνήσει σε διετή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 32ο λεπτό με γκολ που σημείωσε ο Σάατ. 

Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Φίλιπς από τα αριστερά, ο Αλαβάντας με το κεφάλι άλλαξε την πορεία της μπάλας, ο Γκιτσιούδης αιφνιδιαζόμενος απέκρουσε δύσκολα και ο Σάατ με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα! 

Νωρίτερα στο 26' ο Αλεξανδρίδης με έξοχη ενέργεια έβγαλε τον Λαγωνίδη τετ α τετ στο σημείο του πέναλτι όμως αυτός κλώτσησε αέρα. 

Με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Πάουερ.

Στο 52’ ο μετά από σέντρα του Τζόνι Αναστασιάδη, ο Σκαρτάδος με κεφαλιά ψαράκι έφερε το ματς στα ίσα πετυχαίνοντας την ισοφάριση, ένα γκολ που ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού στις κερκίδες! 

Στο 56' το σουτ του Βουτσιά πέρασε μόλις άουτ και στα λεπτά που ακολούθησαν ως τη λήξη οι παίκτες αναλώθηκαν σε σκληρό παιχνίδι, με τον Καραγεωργίου να είναι ο μόνος που κιτρινίστηκε από τον Πάουερ... 

Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ πήγε στην Αυστραλία χωρίς τους Σμολ, Φερνάντο το μέλλον των οποίων ήταν αμφίβολο στην ομάδα, ενώ o Γιάγκος την ίδια μέρα ολοκλήρωνε την παρουσία του στον ΠΑΟΚ λύνοντας η διοίκηση το συμβόλαιό του.

Το παιχνίδι με την Ολυμπίκ σημαδεύτηκε από τους τραυματισμούς τεσσάρων παικτών μας, λόγω της σκληρότητας των αντιπάλων! 

Ο Λαγωνίδης αποχώρησε στο 79' υποβασταζόμενος από τον μασέρ της ομάδας και τον αρχηγό της αποστολής Κώστα Γραμματόπουλο, ο Μαλιούφας υπέστην κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του χεριού του αλλά ολοκλήρωσε το ματς και ο Αλεξανδρίδης αποκόμισε ένα σκίσιμο στο πόδι, όμως και αυτός έπαιξε ως το 90' 

Βουτσιάς, Μαυρέας, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, ενώ από την Ολυμπίκ ξεχώρισαν οι Χανιώτης, Μακάρι, Έντουαρντς 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπίκ: Κόσλιγκ, Μπάρετ (46' Κος), Γεωργάκης, Χούκερ, Χανιώτης, Φίλιπς (73' Ποντίδης), Μακάρι, Ρασκόπουλος (58' Αϊρσάιντ), Σάατ (64' Λη), Πόλακ, Έντουαρντς. 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Μαυρέας, Μήτογλου (46’ Παλάσκας), Μαλιούφας, Αλαβάντας, Σκαρτάδος (75’ Πλίτσης), Λαγωνίδης (79’ Λιθοξόπουλος), Καραγεωργίου, Αλεξανδρίδης, Αναστασιάδης, Βουτσιάς (81’ Καραλίδης).

Δηλώσεις προπονητών:

Τόμσον: "Στο πρώτο ημίχρονο καλύτερη ήταν η Ολυμπίκ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο ΠΑΟΚ έπαιξε και αυτός με τη σειρά του δυνατά και έτσι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το τέλος του. Μου άρεσαν από τον ΠΑΟΚ οι Νο8 (Καραγεωργίου), Νο9 (Βουτσιάς), Νο11 (Αλεξανδρίδης), Νο 5 (Μαλιούφας). Ο ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλός ιδίως όταν αμυνόταν και περνούσε γρήγορα στις αντεπιθέσεις".

Γιάκομπς: "Είδα τον αγώνα μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν ήδη είχαν γίνει πολλές αλλαγές. Ήταν η πρώτη φορά που είδα την ομάδα! Πάρα πολύ ωραίο το γκολ του Σκαρτάδου. Μπορώ να πω ότι το στάδιο ήταν πολύ όμορφο αλλά ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος για ποδόσφαιρο". 

Παραλειπόμενα από το παιχνίδι ...

* Τα 4.513 εισιτήρια δεν ικανοποίησαν τους διοργανωτές, όμως εκείνη την ώρα, υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση αγώνα ράγκμπι, ένα σπορ πολύ δημοφιλές στην Αυστραλία.

* Η αποστολή του ΠΑΟΚ επισκέφτηκε το εντυπωσιακό ενυδρείο του Σίδνεϊ, το οποίο εντυπωσίασε.

* Μετά το ματς η διοίκηση της Ολυμπίκ παρέθεσε γεύμα στην αποστολή του ΠΑΟΚ.

* Κατά την παραμονή του στην Αυστραλία ο ΠΑΟΚ έδωσε τρία φιλικά παιχνίδια στα οποία γνώρισε μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα. 

Αναλυτικά τα παιχνίδια: 
31/05/1989: Ολυμπίκ Σίδνεϊ – ΠΑΟΚ 1-1 
02/06/1989: Μικτή Ελλήνων Αυστραλίας – ΠΑΟΚ 1-4 
07/06/1989: Μικτή Βικτώριας – ΠΑΟΚ 4-2 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4