Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2020

Άδικη και βαριά φιλική ήττα στη Στουτγάρδη (1973)

Σαν σήμερα στις 31/5/1973, ημέρα Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην (τότε) Δυτική Γερμανία και έδωσε φιλικό παιχνίδι με την Στουτγάρδη και ενώ υπολειπόταν μόλις ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της περιόδου 1972-1973, καθώς και ο τελικός του Κυπέλλου …

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 4-1, πραγματοποιώντας όμως εξαιρετική εμφάνιση και το αποτέλεσμα του αγώνα τον αδικούσε κατάφωρα! 

Μπροστά σε 50.000 (!) θεατές, ο ΠΑΟΚ εκτός από τη γερμανική ομάδα, είχε να αντιμετωπίσει την ατυχία του, αλλά και έναν ανεκδιήγητο ρέφερι, που άκουγε στο όνομα … Κάουφμαν! 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο εν λόγω διαιτητής δε διέφερε καθόλου από τον Έλληνα Μίχα, του οποίου η διαιτησία στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, έναν χρόνο νωρίτερα, χαρακτηρίστηκε τουλάχιστον εχθρική, ενώ ήταν τραγική στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων που έγινε στο Καυτανζόγλειο στις 16/5/1973, ανάμεσα σε Μίλαν και Λίντς! 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 9’ με τον Πρένιγκερ, με τον σκόρερ να είναι σε εμφανή θέση οφ σάιντ όταν δέχτηκε την πάσα του Κόρντες, αλλά ο βοηθός και ο Κάουφμαν δεν είδαν τίποτε! 

Ύστερα από δύο λεπτά έγινε το 2-0, με δυνατό ευθύβολο σουτ του Ζβέμιλε, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Στέφας. 

Ο ΠΑΟΚ, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, βγήκε στην επίθεση παροτρυνόμενος από τους χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν στο «Νέκαρ στάδιο» και 14’ ο Παρίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από σουτ του Κούδα. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Χάιντσε απέκρουσε πολύ δύσκολα το δυνατό σουτ του Τερζανίδη και στο 23’ ο Κούδας μπήκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Παρίδη που βρέθηκε μόνος στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά σούταρε άουτ! 

Στο 30’ ο επόπτης δεν υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Φρανκ και ο τελευταίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, χρησιμοποιώντας και το χέρι του στην προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την πίεση και στο 55’ ο Κούδας άδειασε τον αντίπαλό του, πάσαρε στον Αποστολίδη, ο οποίος με σουτ μείωσε σε 3-1. 

Στο 60’ το δυνατό σουτ του Κούδα το σταμάτησε ο Γερμανός πορτιέρε και στο 65’ έγινε το 4-1 με σουτ του Ζβέμλε. 

Στο 70’ ο Αποστολίδης βρήκε τον Κούδα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όμως το σουτ του πήγε πάνω στον Χάιντσε! 

Στο 81’ ο Παρίδης βρήκε τον Ιωσηφίδη, αυτός σέντραρε, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Σαράφης που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Και ενώ όλοι πανηγύριζαν το γκολ, ο Κάουφμαν φρόντισε να το ακυρώσει υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφ σάιντ! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ Πέλλιος, Τερζανίδης, Κούδας, Λάζος, Αποστολίδης ενώ αντίθετα υστέρησαν οι Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης. 

Οι συνθέσεις: 

Στουτγάρδη: Χάιντσε, Σβάιτσμαν, Κόρντες, Ροπ, Τσες, Σμάι, Ζβέμλε, Χάου (46’ Χόρλοχ), Φρανκ, Εκμάγερ, Πρένιγκερ. 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης (75’ Μπέλλης), Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Λάζος, Κούδας, Αποστολίδης, Παρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4