Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2020

Αποκλεισμός (και) ελέω Κουκουλάκη (2009)

Σαν σήμερα στις 4/3/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο του επαναληπτικού προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2008-2009 … 

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, έχοντας υπέρ του το 1-0 του πρώτου αγώνα της Τούμπας, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση καθώς ηττήθηκε με 2-0, μια ήττα που ήρθε (και) ελέω Κουκουλάκη! 
Ο εν λόγω ρέφερι ανέλαβε και καθάρισε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αποβάλλοντας τον Κοντρέρας με 2 κίτρινες κάρτες (την πρώτη μόνο αυτός την είδε) καθώς επίσης και τον Ίβιτς. 

Ειδικότερα λίγο πριν την δεύτερη κάρτα του Σέρβου, είχε προηγηθεί καταφανέστατο φάουλ στον Αραμπατζή που το …κουκούλωσε παρέα με τον επόπτη. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ημερών: «…όλα αυτά θα ξεχαστούν και αυτός μπορεί να γίνει είτε διευθυντής σε κανένα έργο του Κόκαλη, είτε team manager ακόμα και αρχιδιαιτητής». Ο χρόνος έδειξε πως κάτι τέτοια παιχνίδια -πιθανότατα- ήταν το διαβατήριό του για την ηγεσία της ΚΕΔ! 

Το έργο του ρέφερι συνεχίστηκε και στη διάρκεια της 30λεπτης παράτασης, όταν αρνήθηκε καθαρό φάουλ στον Μπακαγιόκο (και αποβολή του Παπαδόπουλου), την ώρα που ο Ιβοριανός έβγαινε τετ α τετ με τον Νικοπολίδη. 

Σε όλο το ματς προστάτεψε τους παίκτες του γηπεδούχου (δεν έδωσε κάρτες στον Ντιόγκο για φάουλ, για χτύπημα στον Κοντρέρας, για διαμαρτυρία και για θέατρο) και τελικά ο Ολυμπιακός προκρίθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ που έπαιζε με … 9.
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον Πειραιά έχοντας το 1-0 υπέρ του παρακαταθήκη από το ματς της Τούμπας και προσπάθησε να πάρει την πρόκριση. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε δυνατά στο χώρο του κέντρου, ελέγχοντας το παιχνίδι και περιορίζοντας τον Ολυμπιακό που γενικά ήταν ακίνδυνος σε όλο το σαρανταπεντάλεπτο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπαθούσε και κατάφερνε να διαχειριστεί πανέξυπνα το χώρο που του έδινε ο Ολυμπιακός όποτε του δινόταν η ευκαιρία κοντρολάροντας έτσι τον ρυθμό του αγώνα. 
Δυστυχώς για μας το γκολ του Ολυμπιακού ήρθε σε μια χρονική στιγμή που τίποτε δεν το προμήνυε αφού δευτερόλεπτα πιο πριν είχε αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε αιφνιδιαστεί. 

Στο επόμενο διάστημα η ομάδα έδειχνε να πελαγοδρομεί, τα νεύρα εμφανίστηκαν και δόθηκε η δυνατότητα στον οφθαλμίατρο Κουκουλάκη να μας αποτελειώσει βγάζοντας 2 κόκκινες σε Κοντρέρας και Ίβιτς .

Πάντως να σημειωθεί ότι πριν την αποβολή του Κοντρέρας , ο Σάντος στο 71' έριξε στο παιχνίδι τον Μπακαγιόκο, αντικαθιστώντας τον Σνάουτσνερ, δείχνοντας διάθεση έτσι να ενισχύσει την επιθετική μας γραμμή και να προσπαθήσει περισσότερο για την ισοφάριση. 

Τα σχέδια του ωστόσο χάλασαν γρήγορα αφού μόλις δύο λεπτά μετά ο Κοντρέρας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντιόγκο, αφήνοντας έτσι την ομάδα με δέκα παίκτες. Έξι λεπτά αργότερα τον Κοντρέρας ακολούθησε και ο Ίβιτς, με παρόμοιο τρόπο... 

Κάπου εκεί τα νεύρα των παικτών του ΠΑΟΚ κάλμαραν και οι εναπομείναντες εννιά προσπάθησαν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή μας. Και μέχρι ένα σημείο τα κατάφεραν … 

Βέβαια η ομάδα δεν μπορούσε πλέον να οργανώσει καμία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια αλλά μαχόταν με νύχια και με δόντια στο μισό γήπεδο ροκανίζοντας αργά αλλά σταθερά τον χρόνο. Τελικά λύγισε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης αφού προσπάθησε όσο μπορούσε και όσο της επέτρεψε ο Κουκουλάκης. 
Το φιλμ του αγώνα... 

6’: Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς είναι για τον ΠΑΟΚ με τον Κονσεϊσάο να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά προς την «καρδιά» της «ερυθρόλευκης» άμυνας, όπου πετάγεται ψηλότερα απ’ όλους ο Μουσλίμοβιτς για να πιάσει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

11’: Με σημαντική αργοπορία υποδεικνύεται παράβαση με το χέρι του Μουσλίμοβιτς σε επίθεση του ΠΑΟΚ κι ενώ ο Ιβιτς είχε αστοχήσει σε προσπάθεια προ κενής εστίας! 

35’: Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι ως εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε από σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά προς τον Μπελούτσι στο δεύτερο δοκάρι, κι από ριψοκίνδυνη επέμβαση του Αραμπατζή η μπάλα παίρνει κατεύθυνση προς την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς επεμβαίνει ενστικτωδώς και με το ένα χέρι απομακρύνει σε κόρνερ! 

42’: Ο Κονσεϊσάο εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά για τον ΠΑΟΚ κι ο Ιβιτς είναι αυτός που προλαβαίνει και μπαίνει πρώτος στην πορεία της μπάλας από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα από την προβολή του περνάει άουτ. 

46΄: Σέντρα του Γκαλέτι, κεφαλιά του Ντιόγκο που νίκησε στο ψηλό παιχνίδι τον Κοντρέρας αλλά και τον Χαλκιά και 1-0. 

62΄ Μακρινό αριστερό σουτ του Κονσεϊσάο, απέκρουσε στη γωνία του ο Νικοπολίδης. 

63΄ Ο Χαλκιάς απέκρουσε πέφτοντας στη δεξιά γωνία του σε κόρνερ, δυνατό σουτ του Τζώρτζεβιτς. 

73΄Ο ΠΑΟΚ μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοντρέρας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρλάρισμα στον Ντιόγκο. 

80΄ Ο Κουκουλάκης αφήνει τον ΠΑΟΚ μένει με 9 παίκτες. Θύμα αυτή τη φορά ο Ίβιτς. Πιο πριν διαιτητής και επόπτης έκλεισαν τα μάτια σε πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Αραμπατζή. Ο Ίβιτς μάταια ζητούσε από τον Νταρμπισάιρ να πετάξει την μπάλα έξω για fair paly. 

110΄ Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Νταρμπισάιρ που κέρδισε την κεφαλιά από τον Μαλεζά και σκόραρε εξ επαφής. 
Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (98’ Όσκαρ), Γκαλέτι, Ντούντου, Πατσατζόγλου (46’ Νταρμπισάιρ), Τζόρτζεβιτς (86’ Μήτρογλου), Μπελούτσι, Ντιόγκο.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ (70΄ Μπακαγιόκο), Βερόν (77΄ Μπιζέρα), Ίβιτς, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Λίνο, Μουσλίμοβιτς (83΄ Κωνσταντινίδης).

Δηλώσεις Σάντος 

Μετά το ματς, στη συνέντευξη τύπου ο Πορτογάλος δήλωσε τα παρακάτω: 

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Κέρδισε και πέρασε. Εμείς δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία. Εμείς αν και δεν είχαμε τόσο μεγάλη κατοχή και κάναμε λάθος πάσες, είχαμε περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες, όπως αυτή με τον Ίβιτς. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν είχαμε προηγηθεί. 

Αντίθετα δεχτήκαμε εμείς πρώτοι γκολ, η ομάδα μου επηρεάστηκε από αυτό το γκολ και χρειάστηκε χρόνο να αντιδράσει. Πάνω που θέλαμε να κάνουμε κάποια πράγματα ήρθαν οι αποβολές του Κοντρέρας και του Ίβιτς και εκεί κάπου τελείωσε το παιχνίδι. Οι παίκτες μου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτή είναι η ιστορία του παιχνιδιού και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω», δήλωσε αρχικά ο Σάντος. 

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία, απάντησε: «Δεν θέλω να μιλάω για διαιτησία. Θα μπορούσα να πω κάτι, αλλά δεν θέλω. Εσείς κάνετε τη δική σας ανάλυση. Το αφήνω σε σας». 

Για τις αλλαγές που έκανε μετά τις αποβολές ανέφερε: «Θέλαμε να ρισκάρουμε. Βγάλαμε τον Βερόν από το γήπεδο για αυτό το λόγο. Αν δεν θέλαμε να ρισκάραμε θα βγάζαμε αμέσως τον Μουσλίμοβιτς ή τον Μπακαγιόκο που λίγο πριν είχε μπει. Αν θέλαμε να πάμε στα πέναλτι θα βάζαμε από την αρχή τον Μπιζέρα». 

Όσο για το αν θα επηρεαστεί η ομάδα του από το αποτέλεσμα αυτό εν όψει του παιχνιδιού στην Τούμπα, τόνισε: «Είμαστε τσαντισμένοι που δεν καταφέραμε να προκριθούμε, αλλά για μας το παιχνίδι έχει τελειώσει. Κοιτάζουμε το ερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που είναι κρίσιμο για μας. Ό,τι έγινε δεν θα επηρεάσει πολύ το παιχνίδι της Κυριακής, αφού είναι τελείως διαφορετικό από το αυτό του Κυπέλλου». 

Ο Ζήσης Βρύζας βλέποντας την ψυχολογική φόρτιση που υπήρχε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, λόγω των "περίεργων" αποφάσεων του διαιτητή Κουκουλάκη που έσφαξε τον Δικέφαλο, έδωσε εντολή στους παίκτες μας, κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο, να μην μιλήσουν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με το σκεπτικό ότι εν βρασμώ ψυχής μπορεί να πούνε πράγματα τα οποία ίσως αποτελούσαν αιτία κλήσης από τον αθλητικό δικαστή. 

Ο Βρύζας είχε το καθαρό μυαλό να προστατέψει την ομάδα μιας και ακολουθούσε μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή με τον ίδιο αντίπαλο στην Τούμπα και δεν είχαμε περιθώριο για άλλες απώλειες . 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4