Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2020

Δύσκολη φιλική νίκη στο Αιγίνιο (1992)

Σαν σήμερα στις 4/3/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο Αιγίνιο τον Αιγινιακό και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1991-1992 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν ήδη παιχτεί είκοσι δύο αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από τους γηπεδούχους, φτάνοντας σε μια δύσκολη νίκη με 0-2.

Η ομάδα προετοιμαζόταν για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο (2-2 στις 8/3), με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να βλέπει τους Λαγωνίδη και Μπορμπόκη να επιστρέφουν πανέτοιμοι μετά από τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν τις τελευταίες μέρες.

Αντίθετα δεν αγωνίστηκε ο Γκάμπριτς, καθώς και οι Χιονάς, Τζούρτζεβιτς, οι οποίοι ήταν στο γήπεδο με πολιτική περιβολή.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες και αξιοποίησε τις δύο από αυτές.

Στο 23’ ο Σκαρτάδος βρήκε τον Μαγκντί και αυτός με δυνατό σουτ στην απέναντι γωνία, νίκησε τον Αβραμίδη κάνοντας το 0-1.

Στο 43’ μετά από σέντρα του Μαγκντί, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Καλογερόπουλος και διπλασίασε τα γκολ του Δικεφάλου, ενώ στο 45’ το σουτ του Πλίτση πέρασε άουτ.

Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 0-2 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κουτσιώτα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τους παίκτες του Τζίμι Αλεξίου (τεχνικός του Αιγινιακού) να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί και να χάνουν ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ με τους Τζιώπη στο 47’, Τοπάλη στο 53’, Μαυρίδη στο 58’, Τεκτονίδη στο 63΄, ενώ στο 71΄το γυριστό σουτ του Δουλιάκα σταμάτησε στο δοκάρι μας!

Καλές στιγμές είχε και ο ΠΑΟΚ με τον Αλεξίου στο 51’ και 54’, με τον Μπασμπανά στο 60’ και στο 70’, καθώς και τον Σκαρτάδο στο 73’.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λαγωνίδης, Οικονομίδης, Τουρσουνίδης, Σκαρτάδος, Μαγκντί, Μπορμπόκης, ενώ από τον Αιγινιακό δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε!

Οι συνθέσεις:

Αιγινιακός: Αβραμίδης Γ. (80’ Τσαντεκίδης), Αβραμίδης Θ., Αστερίου, Μπατάλας (46’ Τοπάλης), Αργυριάδης, Τασιώνας, Τσιώμος (46’ Μαυρίδης), Δουλιάκας, Τζιώπης, Τεκτονίδης, Μαστορίδης.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μαλιούφας (46’ Μήτογλου), Πλίτσης, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης (46’ Αλεξίου), Οικονομίδης (46’ Παλάσκας), Τουρσουνίδης, Σκαρτάδος, Καλογερόπουλος, Μαγκντί (46’ Μπασμπανάς), Μπορμπόκης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1991-1992, όπως παρατάχτηκε στο ευρωπαϊκό ματς με τη Μαλίν στην Τούμπα. Όρθιοι από αριστερά: Λεοντιάδης, Αλεξίου, Σκαρτάδος, Γκάμπριτς, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας. Καθιστοί: Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Μαγκντί Τολμπά, Αναστασιάδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4