Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2020

Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στο Αλκαζάρ (1991)

Σαν σήμερα στις 20/3/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λάρισα, σε  επαναληπτικό παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1990-1991 …

Ο Δικέφαλος με το δίδυμο Τερζανίδη – Μιχαηλίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.344 τα εισιτήρια), έχοντας υπέρ του το 3-0 του αγώνα της Τούμπας, τα βρήκε σκούρα από τους γηπεδούχους οι οποίοι πήραν τη νίκη με 2-0, απειλώντας με ανατροπή το σκορ του πρώτα αγώνα! 

Μόλις στο 3’ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1, όταν ο Μαγκντί τροφοδότησε τον Λαγωνίδη που σούταρε από πολύ καλή θέση, αλλά ο Μιχαήλ απέκρουσε.
Στο 8’ η Λάρισα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μήτογλου στον Ντα Σίλβα, αλλά ο διαιτητής Ιατρόπουλος είπε "παίζετε". 

Στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο ματς, έλεγξε τον ρυθμό, έχοντας τον Μαγκντί να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή. 

Στο 20’ ο Αιγύπτιος άσος βρήκε τον Μπορμπόκη που μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Μιχαήλ έπεσε στα πόδια του σώζοντας την εστία του από μια επικίνδυνη κατάσταση.
Στο 26’ το σκορ άνοιξε, όταν ο Βουτυρίτσας πάσαρε στον Ντα Σίλβα, αυτός στον Πέτκοφ που από το σημείο του πέναλτι σκόραρε!

Στο 42’ ο Ιμπραήμ Χασάν διαφώνησε με υπόδειξη ενός πλαγίου από τον επόπτη και στη συνέχεια ακούμπησε τον Βαλαώρα, ο οποίος σαν να τον χτύπησε ρεύμα έπεσε κάτω! Ο Ιατρόπουλος τον απέβαλε και το ματς συνεχίστηκε μετά από 5 λεπτά!
Με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς κατέβηκε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη, προσπαθώντας να κρατήσει το σκορ πρόκρισης, έχοντας το αριθμητικό μειονέκτημα. 

Οι παίκτες της θεσσαλικής ομάδας πίεσαν τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Τερζής βρέθηκε σε καλή μέρα και με σωτήριες επεμβάσεις στο 56’, στο 58’ και στο 82’ σταμάτησε επικίνδυνες φάσεις. 

Στο 63’ ο Μήτογλου απέκρουσε επί της γραμμής το φαλτσαριστό κόρνερ του Τσουκάλη και στο 90’ έγινε το 2-0.
Ο Τσουλάκος πάσαρε στον Ντα Σίλβα, που με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σημείωσε το 2-0! 

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντα Σίλβα πάσαρε στον Κυριλίδη, ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Τερζής, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Μαγκντί και από τη Λάρισα οι Βουτυρίτσας, Νταγκόφσκι, Τσουκάλης, Πέτκοφ.
Οι συνθέσεις: 

Λάρισα: Μιχαήλ, Παπαντωνίου, Κυριλίδης, Νταγκόφσκι, Νασιάκος, Βουτυρίτσας (76’ Αθανασίου), Πέτκοφ, Τσουκάλης, Ντα Σίλβα, Καραπιάλης, Βαλαώρας (68’ Τσιλιάκος). 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τουρσουνίδης, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξίου, Μπορμπόκης (68’ Μπασμπανάς), Λαγωνίδης, Χοσάμ Χασάν (75’ Παλάσκας), Ιμπράημ Χασάν, Μαγκντί. 

Δηλώσεις προπονητών: 

Χρήστος Τερζανίδης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες αφού μετά την αποβολή του Ιμπραήμ κάλυψαν το βάρος της απώλειας και προκρίθηκαν. Από τη στιγμή που η Λάρισα υπερείχε αριθμητικά είπα στα παιδιά να παίξουν ζώνη και να βγαίνουν μπροστά. Έπρεπε να διαφυλάξουμε την εστία μας και το πετύχαμε αφού το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στις καθυστερήσεις». 

Σε ερώτηση γιατί ο Μπορμπόκης έπαιξε από την αριστερή πλευρά, απάντησε: «Επειδή ο Μαγκντί δεν είναι παίκτης που γυρίζει πίσω γρήγορα στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων, είπαμε στον Μπορμπόκη να παίξει εκεί προκειμένου να φρουρήσει τον Παπαντωνίου στις προωθήσεις του. Και πιστεύω ότι τα κατάφερε πολύ καλά». 

Χρήστος Μιχαηλίδης: «Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έχουν ιερό καθήκον να το προάγουν. Είμαι κατηγορηματικός ότι ο Ιμπραήμ δε χτύπησε τον Βαλαώρα και ότι αυτός έκανε θέατρο! 

Αντίθετα επειδή η φάση έγινε μπροστά στον πάγκο μας, είδα ότι ο Βαλαώρας έφτυσε τον παίκτη μας και ο παίκτης ίσα που τον ακούμπησε! Ο διαιτητής είδε τον Βαλαώρα πεσμένο και έδειξε την κόκκινη στον Ιμπραήμ! Με 10 παίκτες ζητούσαμε πια μόνο την πρόκριση και την πήραμε σχετικά εύκολα αφού το 2-0 έγινε στο 90’». 

Τάκης Παραφέστας: «Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας δημιούργησε δυσκολίες. Χτυπήσαμε πάντως το παιχνίδι και φάνηκαν οι δυνατότητες της ομάδας. Προσπαθήσαμε να φτάσουμε στην πρόκριση. Είμαι ευχαριστημένος από το ποδόσφαιρο που παρουσιάσαμε. Όσο για τους ξένους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι φίλαθλοι γνωρίζουν τις ιδιομορφίες και τη συμπεριφορά τους στο πρωτάθλημα». 

* Πολλά επεισόδια ακολούθησαν μετά την αποβολή του Ιμπραήμ! Οι παίκτες ήρθαν στα χέρια, αλλά και ο πάγκος των γηπεδούχων μπήκε σύσσωμος στο γήπεδο. Όταν ο παίκτης μας πήγε προς τα αποδυτήρια, δέχτηκε καταιγισμό από μπουκάλια και αντικείμενα! Μάλιστα ένας οπαδός της Λάρισας, μετά τη λήξη του ματς, ζήτησε τα στοιχεία του παίκτη και απείλησε με μήνυση! 

Ο Ιμπραήμ δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά βρέθηκε στην αστυνομία, συνοδευόμενος από τους Βιολιτζή, Χασιώτη, τον Μητσιμπόνα και τον διερμηνέα του ΠΑΟΚ. 

Τελικά ο επίδοξος μηνυτής δεν έκανε τη μήνυση και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επέστρεψαν αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. 

* Να σημειωθεί πως από πλευράς Λάρισας, ο μόνος που ενδιαφέρθηκε ήταν ο Καραπιάλης. Οι υπόλοιποι απλά … εξαφανίστηκαν! 

Ο Αιγύπτιος μιλώντας για την αποβολή του σχολίασε: «Δυστυχώς οι διαιτητές δεν έχουν στο μυαλό τους το ποδόσφαιρο! Δυστυχώς εγώ αυτό βλέπω»
* Στην 49η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1990-91 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Μετά την αρχική φάση των ομίλων, ακολούθησαν ενδιαφέρουσες διπλές αναμετρήσεις και ένα από τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση ήταν και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα, καθώς «πάτησε» στη ρεβάνς τον Ολυμπιακό με 3-0, στο καμίνι της Τούμπας. 

* Ο Δικέφαλος στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 11ο όμιλο, μαζί με ΟΦΗ, Μακεδονικό, Καλαμάτα, από τον οποίον πέρασε σαν πρώτος με 6 βαθμούς. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4