Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαρτίου 2020

Γλίτωσε τα χειρότερα στην Άρτα (1984)

Σαν σήμερα στις 21/3/1984, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Άρτα για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση στο πλαίσιο του γ’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1983-1984 …

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τους γηπεδούχους, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τούμπας, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 4/4 και τελείωσε με νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0. 

Το παιχνίδι έγινε σε ένα κατάμεστο από 8.000 θεατές γήπεδο (5.850 τα εισιτήρια), ενώ πάρα πολλοί ήταν αυτοί που είχαν στοιβαχτεί στα γύρω υψώματα και στις κοντινές πολυκατοικίες! 

Το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ στο 10’ ο Μαλιούφας, όταν μετά από σέντρα του Αποστόλου υπήρξε σύγχυση ανάμεσα στους αμυντικούς της Αναγέννησης και ο Μαλιούφας που καιροφυλαχτούσε έκανε από κοντά το 0-1.
Στο 16’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, με τον Πέτα, που αφού απέφυγε τους Δαμανάκη – Αλαβάντα, με δυνατό σουτ σημείωσε το 1-1. 

Στο 43’ ο Ντόβας από καλή θέση, μετά από προσπάθεια του Πέτα, σούταρε από κοντά άουτ και με το σκορ στο 1-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Μέγα. 

Η καλύτερη στιγμή στην επανάληψη ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Καμμένο στο 55’ να αστοχεί, την ώρα που που ο Μλάντεν είχε χάσει την έξοδο και η εστία μας ήταν ανυπεράσπιστη! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Δαμανάκης, Σκαρτάδος και από την Αναγέννηση οι Πέτας, Μπέτης, Μητσαράς, Ζυγουβέλης. 

Οι συνθέσεις: 

Αναγέννηση: Δημητρίου, Ζυγουβέλης, Γούλας, Τσόγκας, Μητσαράς, Μπέτης, Καμμένος, Ντόβας, Βαΐτσης, Ζάχος, Πέτας (75’ Τσάμης). 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Σκαρτάδος, Μαλιούφας, Γεωργόπουλος (63’ Σίγγας), Αποστόλου, Ψαρράς, Κωστίκος.
* Στην 42η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1983-84 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι μονοί αγώνες ανήκουν πλέον μόνο στον Α' γύρο.

* Ο Δικέφαλος ξεπερνώντας στον α' γύρο το εμπόδιο της Προοδευτικής (0-1), αντιμετώπισε στον β' γύρο σε διπλά ματς τη Νίκη Βόλου (2-2 εκτός και 4-0 στην Τούμπα).

Στον γ' γύρο την Αναγέννηση 'Αρτας (ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη με 3-0 στην Τούμπα), όμως η πορεία μας στον θεσμό τερματίστηκε στην προημιτελική φάση, όταν σε διπλά πάλι ματς αποκλειστήκαμε από τον Ηρακλή (0-0 στο Χαριλάου και βαριά ήττα με 4-1 εκτός).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4