Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαρτίου 2020

Συγκλονιστικό ματς με τον Άρη το μακρινό 1929

Σαν σήμερα στις 3/3/1929, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Ηρακλή τον Άρη, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1928-1929 … 

Ο αγώνας έγινε σε κατάμεστες εξέδρες και ο Άρης ήταν αυτός που προηγήθηκε στο σκορ, όταν στο 13’ ο Αγγελάκης μετά από μπαλιά του Λεονταρίδη, νίκησε από κοντά τον Παπαδόπουλο! 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Καλτέκης αξιοποίησε τη σέντρα του Κολωνιάρη και σημείωσε το δεύτερο γκολ του συμπολίτη, ενώ στο 32’ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αγγελάκης και υποδείχτηκε από τον διαιτητή Δασύλλα σε χέρι του Βεντουρέλη. 

Ο Άρης συνέχισε να είναι απειλητικός και στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48ο λεπτό, ο Λεονταρίδης με ατομική προσπάθεια σημείωσε το 0-3, δίνοντας προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους! 

Όλα έδειχναν πως ο Άρης θα έφευγε νικητής από το γήπεδο, καθώς ως το 85’ ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να φτάσει σε κάποιο γκολ. Οι παίκτες μας όμως είχαν διαφορετική άποψη! 

Έτσι ο Μακαρονόπουλος στο 86’ και 87’ καθώς και ο Τσολακίδης στο 89’ με τη βοήθεια του Γκικόπουλου διαμόρφωσαν το τελικό 3-3, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς της ασπρόμαυρης εξέδρας! 

Στην εκπνοή του αγώνα παραλίγο να γίνει το 3-4, όταν ο Αγγελάκης σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι μας και απομακρύνθηκε από τον Παπαδόπουλο, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν γκολ, χωρίς ο ρέφερι να ενδώσει στις διαμαρτυρίες τους. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Μαλαξόπουλος, Ανδρεάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Τσολακίδης, Ετιέν, Λιανόπουλος.

Άρης: Κατράντζος, Οπλοποιός, Γκικόπουλος, Κατσαούνης, Κ. Βικελίδης, Ν. Βικελίδης, Κολωνιάρης, Αγγελάκης, Λεονταρίδης, Καλτέκης, Ιωαννίδης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1928-1929 τερμάτισε στη 1η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης με 18 βαθμούς και 30-8 τέρματα. Είχε σε 10 ματς, 8 νίκες και 2 ισοπαλίες! 
Η ομάδα μας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Άρη, όμως στους αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή που έγιναν στο γήπεδο του Ηρακλή, στο πρώτο ματς ήρθαμε ισόπαλοι 1-1 και στο δεύτερο χάσαμε με 4-3, αν και προηγηθήκαμε 2-0. 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κατράντζος να ετοιμάζεται να αποκρούσει προ του Ετιέν...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4