Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2020

"Διέλυσε" την Άργκες, ενόψει ... Μίλαν (1974)

Σαν σήμερα στις 27/2/1974, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Άργκες Πιτέστι, στην άτυπη ρεβάνς του αγώνα που είχε δώσει η ομάδα μας τρεις εβδομάδες νωρίτερα στη Ρουμανία (6/2), με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 3-0 …

Σε εκείνο το ματς ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 4-2, έχοντας απέναντί του την εχθρική διαιτησία κάποιου … Λιμόνα, όπως είχαμε καταγράψει σε εκείνη την ασπρόμαυρη ιστορία.

Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά η ευρωπαϊκή πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα του Σαν Σίρο με την ιταλική Μίλαν στις 13/3/1974.

Στην αναμέτρηση με την Άργκες, οι 5.000 φίλαθλοι, απόλαυσαν έναν καταπληκτικό ΠΑΟΚ, που σφυροκοπούσε την εστία των φιλοξενούμενων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα!
Στο 15’ ένα φοβερό σουτ του Κούδα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 12’, 25 και 29’ ο τερματοφύλακας της Άργκες, απέκρουσε ισάριθμα σουτ των Τερζανίδη, Κούδα, Ασλανίδη.
Με τον ΠΑΟΚ να υπερέχει ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο, αλλά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κατσώρα.

Στο 57’ νέο δοκάρι για τον Δικέφαλο σε κεφαλιά του Ασλανίδη και στο 64’ όταν ο Κούδας βρήκε τον Ασλανίδη, αυτός αρχικά πέρασε την μπάλα πάνω από το κεφάλι του προσωπικού του αντιπάλου και με βολίδα έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Αρίτσου.
Στο 76’ ο Τερζανίδης πάσαρε στον Κούδα και αυτός σημείωσε το 2-0, ενώ στο 87’ ο Αναστασιάδης τροφοδότησε τον Κερμανίδη, αυτός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο, πέρασε τον τερματοφύλακα και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Τερζανίδης, Παρίδης, Ασλανίδης, Αναστασιάδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ενώ από την Άργκες ξεχώρισαν οι Τρόι, Ιβάν και Ράντου.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου (46’ Σαββουλίδης), Χατζηαντωνίου (46’ Γούναρης), Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Πέλλιος (46’ Τσιλιγκιρίδης), Τερζανίδης, Παρίδης (78’ Παναγής), Σαράφης (80’ Αναστασιάδης), Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (80’ Κερμανίδης).

Άργκες: Αρίτσου, Πικούλα, Ολντεάνου, Ιβάν, Βλαντ, Μουστέτσια, Τρόι, Πρεπουρτζιέλ, Ράντου, Ντομπρίν, Ζερκάν.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4