Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Φεβρουαρίου 2020

Ο Γκάμπριτς κατέβασε ρολά στην Κόρινθο (1992)

Σαν σήμερα στις 26/2/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κόρινθο, στον επαναληπτικό αγώνα του γ’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1991-1992 …

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές (1.199 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 και σε συνδυασμό με το 4-1 του αγώνα της Τούμπας, πέρασε στην επόμενη φάση. 

Ο Γκάμπριτς ήταν καταπληκτικός και σταμάτησε σε αρκετές περιπτώσεις τον συμπατριώτη του Ζλατανόφσκι, ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των ευκαιριών των γηπεδούχων, χωρίς να αξιοποιήσει καμία. 

Στο 16’ ο Πολύζος με σουτ, στο 18’ ο Ζλατανόφσκι με κεφαλιά, στο επόμενο λεπτό ο Λούπου με σουτ προσπάθησαν να σκοράρουν, αλλά ο Γκάμπριτς το απέτρεψε. 

Ειδικά στο σουτ του Λούπου απογειώθηκε στο «Γ» και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ, προς απογοήτευση των γηπεδούχων!
Στο 42’ ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Μπορμπόκη, μετά από σέντρα του Λεοντιάδη, να σουτάρει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπορμπόκης βγήκε από το γήπεδο κουτσαίνοντας.

Με το σκορ στο 0-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κατσικογιάννη (Μπέγος και Δανούσης οι βοηθοί του) 

Με την έναρξη της επανάληψης η Κόρινθος έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Ζλατανόφσκι, μετά από σέντρα του Αδάμου, να περνάει άουτ, πάνω από τα δοκάρια της εστίας μας! 

Στο 54’ και 87’ τα σουτ των Οικονομίδη, Τουρσουνίδη δεν βρήκαν στόχο και κάπως έτσι το σκορ παρέμεινε στο 0-0 και η πρόκριση ήταν του ΠΑΟΚ. 

Κορυφαίοι από τον ΠΑΟΚ οι Γκάμπριτς, Οικονομίδης, Λεοντιάδης και από την Κόρινθο οι Τζαναβάρας, πολύζος, Περαχωρίτης. 

Οι συνθέσεις: 

Κόρινθος: Κάντας, Περαχωρίτης, Ρόπας, Καρασαββίδης, Τζαναβάρας, Παπαπαναγής, Αδάμου, Πολύζος, Γκουλής (46’ Καρασταμάτης), Λούπου (64’ Μαναβής), Ζλατανόφσκι. 

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Πλίτσης, Μητσιμπόνας, Αλεξίου, Χιονάς, Μπορμπόκης (43’ Καλογερόπουλος), Σκαρτάδος, Αναστασιάδης (64’ Μαγκντί), οικονομίδης, Λεοντιάδης. 

Δηλώσεις προπονητών: 

Μπλάζεβιτς: «Δυσκολευτήκαμε με τους Κορίνθους οι οποίοι παρ’ όλες τις απουσίες τους έπαιξαν δυνατά. Εμείς παίξαμε αμυντικά και συγκρατημένα και με λίγη τύχη κρατήσαμε το αποτέλεσμα παρόλο που η Κόρινθος ήταν επικίνδυνη σε πολλές περιπτώσεις. Εμείς δεν απειλήσαμε με αξιώσεις ούτε μια φορά και αυτό δεν είναι προς τιμή μας! 

Δεν κάναμε μια ουσιώδη επιθετική προσπάθεια. Οι παίκτες μου έδειχναν να έχουν εμπιστοσύνη στον γκολκίπερ μας ο οποίος έσωσε την ομάδα σε πολλές περιπτώσεις. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ακόμη και το πρωτάθλημα φέτος». 

Πάρκετ: «Το Κύπελλο τελείωσε για μας στην Τούμπα. Σήμερα κάναμε μια πολύ γερή προπόνηση και ένα τεστ για παίκτες που θέλω να χρησιμοποιήσω. Είδα ποιοι παίκτες δεν μπορούν να σκοράρουν. Την Κυριακή έχουμε ένα ματς – κλειδί με τον Άρη. Χάσαμε ευκαιρίες για γκολ. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του τακτική, εμείς όμως έχουμε το πρόβλημα στο γκολ και αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει όλη τη βδομάδα». 

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο και τα είπε με τους πρώην συμπαίκτες του Κούδα και Γκουερίνο. Με τον πρώτο μάλιστα τους συνέδεε μεγάλη φιλία! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς να ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι της Τούμπας, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κόρινθο, το οποίο έγινε στις 5/2/1992.
* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλείου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας . 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων! 

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 !!! 

21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0. 

25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1. 

28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1. 

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας.Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0. 

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0. 

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4