Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Οκτωβρίου 2019

Πρόκριση συντρίβοντας την Ατλαντίδα (1959)

Σαν σήμερα στις 18/10/1959, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν φιλοξενούμενος στο Καυτανζόγλειο την Ατλαντίδα, σε παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1959-1960…

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 11-0, σε μια αναμέτρηση η οποία όπως μαρτυρά το τελικό σκορ, δεν αντέχει σε κριτική, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα που είχε έδρα στο Κουλέ καφέ. 

Τα πέντε πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσε ο Κιουρτζής, στη συνέχεια σκόραρε χατ τρικ ο Λάμπης Κουιρουκίδης, για να πάρει τη σκυτάλη ο Λέανδρος που με δικά του δύο τέρματα ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 10-0… 

Το τελικό 11-0 το διαμόρφωσε ο Τσίντογλου, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια πολύ εύκολη πρόκριση, παίζοντας με πλήρη σύνθεση, την ώρα που ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε πολλά προβλήματα απέναντι στους επιθετικούς μας! 
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Γιαννέλος, Λέανδρος, Κιουρτζής, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Τσίντογλου.

* Είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με παίκτη της Ατλαντίδας που αγωνίστηκε σε εκείνο το ματς και αυτό που μας είπε ήταν πως η επικράτηση του ΠΑΟΚ ήταν αδιαμφισβήτητη, με τον τερματοφύλακα όμως της ομάδας της Ατλαντίδας να υποπίπτει σε πολλά λάθη!

Χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως ο σχετικά κοντός Λέανδρος σημείωσε γκολ παίρνοντας κεφαλιά από τον πανύψηλο γκολκίπερ, ενώ από τα πέντε γκολ του Κιουρτζή, το ένα σημειώθηκε με ... ραμπόνα!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4