Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Οκτωβρίου 2019

Ήττα από την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου (1931)

Σαν σήμερα στις 18/10/1931, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Αθήνα, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1931-1932 και γνώρισε την ήττα με 2-1 ...

Ήταν η 1η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας και σε αυτήν μετείχαν συνολικά 17 ομάδες, προερχόμενες από τρεις μόνο ποδοσφαιρικές ενώσεις: 7 από την ΕΠΣ Αθηνών, 4 από την ΕΠΣ Πειραιώς και 6 από την ΕΠΣ Μακεδονίας, αλλά αποκλειστικά από τη Θεσσαλονίκη. 

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας έλαβαν μέρος οι 8 σύλλογοι της Εθνικής κατηγορίας και οι συνολικά 9 της Α' κατηγορίας των τριών ενώσεων (με εξαίρεση το Φαληρικό Σύνδεσμο της ΕΠΣΠ). 

Στην προκριματική φάση της διοργάνωσης διασταυρώθηκαν οι ομάδες των ΕΠΣΑ και ΕΠΣΠ, ενώ εκείνες της ΕΠΣΜ μεταξύ τους. 

Στην επόμενη δεν διενεργήθηκε κλήρωση, παρά ορισμός των ζευγαριών ώστε να μη συναντηθούν τα 8 σωματεία Εθνικής κατηγορίας και με μέριμνα να προκριθούν 5 Αθηνών-Πειραιώς και 3 Θεσσαλονίκης. 

Ο ΠΑΟΚ στη φάση των «16» απέκλεισε τον Μελιτέα επικρατώντας με 3-0, ενώ στον προημιτελικό επικράτησε εκτός έδρας του Ηρακλή με 2-3

Επόμενος αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ, σε παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 18/10/1931, στο παλιό γήπεδο του Παναθηναϊκού, μπροστά σε περισσότερους από 10.000 θεατές. 

Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί ευκαιρίες, τις οποίες όμως οι παίκτες μας δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν. Στις καλύτερες από αυτές, ο Καβουρματζής στο 18' και ο Μπιμπλής στο 38' δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. 

Έτσι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου από τον διαιτητή Οικονομίδη, έστειλε τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με την υπόθεση πρόκριση να είναι 50-50. 

Η αθηναϊκή ομάδα μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και προηγήθηκε στο σκορ στο 50' με κεφαλιά του Μούγκρα, για να γίνει το 2-0 πέντε λεπτά αργότερα από τον Ηλιάσκο! 

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μείωσε στο 70' με τον Παπαϊορδανίδη, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά. 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ: Γιάμαλης, Μάλλιος, Ιερεμιάδης, Πάτροκλος, Κωνσταντινίδης, Αργυρόπουλος, Νεγρεπόντης, Ηλιάσκος, Μούγκρας, Τζιραλίδης, Μπαλτάς.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Μαύρος, Πάγκαλος, Βλάχου, Πανίδης, Παπαϊορδανίδης, Κωνσταντινίδης, Μπιμπλής, Λαζάρου, Καβουρματζής.

* Στην αρχική εικόνα, η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (10/7/1932). 
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Χαλκιάς, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ιωαννίδης, Αρμάσης (προπονητής), Βεντουρέλης (βοηθός) και Πυλορώφ. Καθιστοί: Πανίδης, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Βασιλειάδης, Πάγκαλος. 



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4