Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιουνίου 2019

Βήμα τίτλου για τους Εφήβους (1971)

Σαν σήμερα στις 20/6/1971 η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την αντίστοιχη του Ολυμπιακού, στον πρώτο τελικό του Πανελλήνιου εφηβικού πρωταθλήματος ...

Ο Δικέφαλος, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.603 τα εισιτήρια) πήρε μια δίκαια νίκη επικρατώντας με 2-1 του αντιπάλου του, ικανοποιώντας με την απόδοσή του. Η νίκη αυτή αύξησε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του τίτλου!

Η ομάδα μας αγωνίστηκε χωρίς τον καλύτερό της σκόρερ, τον Καραμήτσο, ο οποίος είχε πρόσφατα χειρουργηθεί και υπήρχαν ελπίδες συμμετοχής του στον τρίτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, εφόσον αυτός διεξαγόταν.

Σύμφωνα με το σύστημα που ίσχυε τότε, αν οι δυο ομάδες έφερναν το ίδιο αποτέλεσμα στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, ο πρωταθλητής θα κρινόταν σε τρίτο ματς που θα γινόταν σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς να μετράει η διαφορά τερμάτων!

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε την υπεροχή, προηγήθηκε με 2-0, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Αντίθετα στην επανάληψη ο ρυθμός των παικτών μας έπεσε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει την υπεροχή και να μειώσει στο τελικό 2-1.

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Ντένη στο 24' μετά από μπαλιά του Τερίτη, για να σημειώσει το 2-0 ο ίδιος παίκτης στο 32' με πέναλτι, ένα πέναλτι που παραχώρησε ο διαιτητής Δουμουρσιάδης, όταν ο Ρούβαλης σταμάτησε με την μπάλα με το χέρι, εντός της περιοχής.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου αποβλήθηκαν με υπόδειξη του βοηθού οι Τερίτης - Κυνηγόπουλος οι οποίοι αλληλοχτυπήθηκαν. Ο παίκτης του Ολυμπιακοιύ αποχώρησε από το παιχνίδι, όμως ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα σημείωσε τον ... Βενέτη!

Στο 86' ο Βενέτης ήταν αυτός που με σουτ σημείωσε το τελικό 2-1, με κοντινό σουτ το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο τερματοφύλακάς μας Κιουρτσελίδης.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ντένης, Τσαγκαλίδης, Παράσχος, Τσοτσόλης, Ιωαννίδης και από τον Ολυμπιακό οι Προκοπίδης, Χασομέρης, Καλούδης, Βενέτης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κιουρτσελίδης, Βούλγαρης, Πέλλιος, Τσαγκαλίδης, Δασκαλάκης (73' Σαρηγιαννίδης), Ιωαννίδης (48' Βώβος), Παράσχος, Τερίτης, Ντένης, Τσοτσόλης

Ολυμπιακός: Προκοπίδης, Σοφός, Κυράστας, Σταύρου, Κυνηγόπουλος, Καπάτσος, Ρούβαλης (66' Κωτσοβός), Χασομέρης, Βενέτης, Καλούδης, Λογοθέτης (78' Ξιφαράς)

Ο επαναληπτικός αγώνας έγινε μια εβδομάδα αργότερα, στις 27/6/1971, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-0 και ο τίτλος να κρίνεται σε τρίτο ματς που έγινε στις 1/7 στη Λάρισα...

Για αυτά τα παιχνίδια θα υπάρξουν ξεχωριστές Ασπρόμαυρες Ιστορίες, στις μέρες που διεξήχθησαν!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4