Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιουνίου 2019

«Πρώτα το νταμπλ και μετά η 8ετία» (1985)

Σαν σήμερα στις 19/6/1985, ο Γιώργος Κωστίκος μίλησε σε εφημερίδα της εποχής, για τον τελικό του Κυπέλλου που πλησίαζε, αλλά και για το θέμα της οκταετίας του, που απασχολούσε τόσο τη διοίκηση όσο και τον κόσμο του ΠΑΟΚ ...

Ο ΠΑΟΚ είχε προσφέρει στον παίκτη το ποσό των 11.000.000 δραχμών, ένα ποσό που θεωρήθηκε –και ήταν- μικρό σε σχέση με την προσφορά του Κατερινιώτη επιθετικού στην ομάδα!

Ας θυμηθούμε τα όσα είχε δηλώσει ο Γιώργος Κωστίκος...

«Ας περάσει με το καλό ο τελικός του Κυπέλλου με τη Λάρισα και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με την οκταετία μου. Έχουμε όλον τον καιρό να τα βρούμε με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει μπροστά μας το ματς με τη Λάρισα και αυτό είναι το πιο σημαντικό στο οποίο πρέπει όλοι μας να στρέψουμε την προσοχή μας.»

Ανεξάρτητα με τις εξελίξεις που θα πάρει το θέμα σου, εσύ θέλεις να μείνεις στον ΠΑΟΚ;

«Μα και βέβαια θέλω, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα εξαρτηθεί από τη διοίκηση η οποία πρέπει να ξανασκεφτεί τι έχω προσφέρει στην ομάδα, αλλά και ότι κινδύνεψα να χάσω τη ζωή μου γι' αυτή στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα!

Πιστεύω λοιπόν πως θα καλυφθούν κάποιες διαφορές που υπάρχουν και δεν είναι της παρούσης στιγμής να συζητηθούν. Εξάλλου το συμβόλαιό μου λήγει στο τέλος Ιουλίου, αντίθετα με του Δημόπουλου που λήγει πιο νωρίς! Ας κάνουμε λοιπόν με τη χάρη του Θεού πρώτα το νταμπλ και στη συνέχεια θα τακτοποιηθεί πιστεύω και το δικό μου θέμα.»

Ένας τραυματισμός σου σε κράτησε μακριά από την ομάδα σε αρκετά παιχνίδια. Νιώθεις ότι είσαι τώρα τελείως καλά;

«Ναι νιώθω δυνατός και ακμαίος περισσότερο από πριν. Νιώθω τον εαυτό μου να είναι σε ιδιαίτερη φόρμα, γεγονός που με ευχαριστεί ενόψει της συνέχειας.»

Θα ήθελες να εκθέσεις τους λόγους που οδήγησαν την ομάδα σου σε αυτήν την επιτυχία;

«Η επιτυχία μας οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην αγάπη και στην ομόνοια που κυριάρχησε σε όλες τις γραμμές και τάξεις της ομάδας κατά τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο.

Στη συνέχεια βασικό ρόλο έπαιξε ο κόσμος που μας συμπαραστάθηκε και μας συμπαραστέκεται μέχρι τελευταία στιγμή, η καλή διοίκηση, ο ικανός τεχνικός και οι άξιοι βοηθοί του, γενικότερα η καλή λειτουργία όλων όσων αποτελούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Όλοι πιστεύω πως τώρα θα έχουν πια καταλάβει, πως ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε το πρωτάθλημα γιατί έχασαν βαθμούς οι άλλοι διεκδικητές, αλλά γιατί πήρε βαθμούς από τους άλλους υποψήφιους για τον τίτλο.»
Σε δύο 24ωρα θα προσπαθήσετε, κόντρα στην ισχυρή Λάρισα, να κατακτήσετε και το Κύπελλο. Τις δύο προηγούμενες φορές που η Λάρισα έφτασε στον τελικό έχασε το τρόπαιο. Πιστεύεις πως θα γίνει κάτι τέτοιο και κόντρα σε σας;

«Αυτή είναι η βασική μας επιδίωξη! Να φέρουμε δηλαδή και το Κύπελλο στον Λευκό Πύργο. Πριν όμως προχωρήσω οφείλω να τονίσω πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν συνεπαγωγές και δεδομένα και γι΄αυτό αντιμετωπίζουμε τη Λάρισα χωρίς να σκεφτόμαστε τι έκανε στις δύο προηγούμενες συμμετοχές της στον τελικό.

Όλοι γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι η ΑΕΛ. Το γνωρίζουμε βέβαια και εμείς. Υπολογίζουμε τους αντιπάλους όμως δεν παραβλέπουμε και τις δικές μας δυνατότητες, που τελικά πιστεύω πως δε θα μας διαψεύσουν.»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4