Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιουνίου 2019

Φιλική νίκη επί του Μέγα Αλέξανδρου (1928)

Σαν σήμερα στις 23/6/1928, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ηρακλή τον Μέγα Αλέξανδρο και επικράτησε με 5-2 ...

Παρά τον φιλικό χαρακτήρα της αναμέτρησης, υπήρξαν στιγμές φανατισμού τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες, όπου έδωσαν το παρόν αρκετοί θεατές.

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαλαξόπουλος και το υπέδειξε ο διαιτητής Δασύλλας, για να γίνει το 2-0 ένα δεκάλεπτο αργότερα μετά από συνδυασμό Σιδηρόπουλου – Μακαρονόπουλου και σουτ του τελευταίου το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Λυμπερέας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος μείωσε λίγο προ της λήξης του ημιχρόνου με τον Καβουρματζή, μετά από συνδυασμό της επιθετικής του γραμμής.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Πάγκαλος που είχε αντικαταστήσει τον Χαραλαμπίδη, ήταν αυτός που έγραψε το 3-1, ακολούθησε το 4-1 από τον Παντερμαλή και το 5-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαλαξόπουλου.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Μέγα Αλέξανδρου, ήταν να μειώσουν σε 5-2, σκορ που ήταν και το τελικό στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Σαρρής, Βλάχου, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Μαλαξόπουλος, Παντερμαλής, Σιδηρόπουλος, Χαραλαμπίδης (46' Πάγκαλος).

Μέγας Αλέξανδρος: Λυμπερέας, Μαύρος, Ανδρεάδης, Παπάς, Χατζηαλέξης, Δινόπουλος, Κανέλλης, Καβουρματζής Ι, Κίτσος, Κερασιώτης, Καβουρματζής ΙΙ.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1927-1928, τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς. Η ομάδα μέτρησε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 28-10.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1927-1928
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κ. Ανδρεάδης (Κωτσαράς), Γιώργος Μακαρονόπουλος, Ρωμύλος Βλάχου, Χριστόφορος Παντερμαλής, Κώστας Πάγκαλος, Α. Τσολακίδης, Φ. Λιανόπουλος, Γ. Γεωργιάδης. Καθιστοί: Κ. Χρηστίδης (Σαρρής), Χ. Παπαδόπουλος, Μιχάλης Βεντουρέλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4