Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2019

Γκολ και θέαμα σε φιλικό με την ΑΕΚ (1953)

Σαν σήμερα στις 31/5/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι σε φιλικό παιχνίδι την ΑΕΚ, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του τόσο για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης όσο και για το Κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 1952-1953 ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 3-5, σε ένα χορταστικό από πλευράς θεάματος παιχνίδι, το οποίο στο 60' ήταν ισόπαλο 3-3!

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 2', όταν μετά από συνδυασμό Παπαδάκη – Τσίντογλου – Αγγελίδη, η κεφαλιά του τελευταίου από πολύ καλή θέση κατέληξε στα χέρια του Κρεούζα.

Το σκορ άνοιξε στο 4' για την αθηναϊκή ομάδα, με δυνατό σουτ του Σεραφείδη το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κάστρας. Στο επόμενο λεπτό ο Παπαγεωργίου σημείωσε το 0-2, μετά από μπαλιά του Σταματιάδη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς, όμως οι ευκαιρίες που βγήκαν δεν αξιοποιήθηκαν ούτε από τον Κουιρουκίδη στο 7', ούτε από τον Χουρμπουλιάδη στο 10', αλλά ούτε και από τον Παπαδάκη στο 37'.

Έτσι το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον διαιτητή Γκικόπουλο βρήκε τον ΠΑΟΚ να είναι πίσω στο σκορ με 0-2, χωρίς να είναι χειρότερος της αθηναϊκής ομάδας σε καμιά περίπτωση.

Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες μας μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 46' ο Κουιρουκίδης με ατομική προσπάθεια μείωσε σε 1-2, για να έρθει στο επόμενο λεπτό ο Παπαδάκης από κοντά να ισοφαρίσει.

Στο 51' ο Παπαγεωργίου πέτυχε το 2-3 για την ΑΕΚ, για να ακολουθήσει νέα ισοφάριση από πλευράς ΠΑΟΚ με τον Κουιρουκίδη στο 59'.

Νέο προβάδισμα για την ΑΕΚ στο 64' με τον Παπαγεωργίου, δοκάρι για την αθηναϊκή ομάδα στο 71' όταν το σουτ του Πατάκα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας και στη συνέχεια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ισοφάριση από τον Αγγελίδη στο 73'!

Το τελικό 3-5 διαμορφώθηκε στο 85' με ένα πολύ δυνατό σουτ του Κανάκη από τα 40 μέτρα, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κάστρας.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ Μπιζάκης, Κουιρουκίδης και από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Μουρατίδης, Σεραφείδης, Σταματιάδης...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κάστρας, Ιωαννίδης (Ζλατάνος), Χρυσάφης (Δουκάκης), Μπιζάκης, Καλογιάννης, Τσίντογλου, Αγγελίδης, Τζινόπουλος (Μπογδάνος), Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιαδης.

ΑΕΚ: Κρεούζας, Παραγυιός, Γούλιος, Κανάκης (Τριάρχης), Μουρατίδης, Λαζαρίδης, Πατάκας, Σεραφείδης, Παπαγεωργίου, Σταματιάδης, Μπουγάτσας (Κανάκης).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4