Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2019

Κατάφερε και βγήκε δεύτερος (2017)

Σαν σήμερα στις 31/5/2017, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League, της περιόδου 2016-2017 ...

Τραγικός ο ρέφερι της αναμέτρησης (Καλογερόπουλος), προστάτεψε την αθηναϊκή ομάδα, λες και ήταν η Μπαρτσελόνα... Μόνο αστείες οι περισσότερες διαιτητικές αποφάσεις που ξεσήκωσαν πολλές φορές την Τούμπα! Η εμπάθεια του συγκεκριμένου ατόμου με τον ΠΑΟΚ, ήταν ιδιαίτερη και κρατούσε χρόνια!

Παρόλα αυτά συνεχίζαμε και τον βλέπαμε να σφυρίζει στα παιχνίδια μας και να παίζει με τα νεύρα μας και τη νοημοσύνη μας! Λες και δεν ξέραμε τι θα συμβει κάθε φορά που βλέπει ασπρόμαυρες φανέλες απέναντί του...
Όμως αυτή τη φορά δεν ήταν ο μόνο υπεύθυνος για την απρόσμενη και πέρα από κάθε λογική ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό! Ο Δικέφαλος εμφανίστηκε πολύ κατώτερος του αναμενόμενου και αυτό θα το γράφαμε ακόμη και αν κέρδιζε...

Δεν ήταν εμφάνιση τελικού αυτή, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος με τις απουσίες που είχε και το πενιχρό ρόστερ, που διέθετε ήταν ομάδα για πέντε γκολ!
Κι όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε και έχασε, χαρίζοντάς μας μια ακόμη στενοχώρια... Ο Δικέφαλος προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, αρχικά στο 20' με γκολ - ποίημα του Μπίσεσβαρ και στην επανάληψη (68') με τον Ενρίκε, που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κουτρουμπή.
Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει στο 28' ο Κλωναρίδης, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον ασταθέστατο Μπρκιτς, στην κλειστή του γωνία!

Πριν το 2-1, στο 56ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Ενρίκε που μετά από ωραία κάθετη του Ουάρντα πλάσαρε τον Βλαχοδήμο, όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του!
Στο 79' ο Λουντ ισοφάρισε σε 2-2, για να έρθει η ψυχρολουσία στο 93' με τον Μολίνς να κάνει το τελικό 2-3, σε μια φάση που ξεκίνησε με σέντρα από τα δεξιά (έχασε ο Χαρίσης τον Κλωναρίδη) και στη συνέχεια ο Μπρκιτς με έξοδο του ... Μεσολογγίου δεν βρήκε την μπάλα!
Οι αλλαγές του Ίβιτς ήταν από καθαρά τακτική άποψη ... για κλάματα! Κανείς δεν τις κατάλαβε, κανείς δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το σκεπτικό του, το οποίο εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πέρα για πέρα λάθος!
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77' Κάνιας), Πρίγιοβιτς (67' Κουλούρης), Ουάρντα (88' Χαρίσης).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί (43' Ευαγγέλου), Ρέις (48' Χατζηγιοβιάννης), Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (87' Πίσπας), Λουντ, Κλωναρίδης, Μολίνς.
O τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε τον απολογισμό των Play Offs και της σεζόν που τον βρήκε στο τιμόνι της ομάδας...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για τον αν θα παραμείνει στον Δικέφαλο: "Περιμένουμε να μιλήσουμε ξανά με τον κύριο Σαββίδη για τη νέα χρονιά. Εγώ θέλω να περάσει η ημέρα να ηρεμήσουμε και να δούμε τι είναι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ".

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: "Κάναμε αλλαγές λόγω κάποιων παικτών που ένιωθαν κούραση. Όπως ο Ενρίκε και ο Πρίγιοβιτς. Ο Ενρίκε ζήτησε μόνος του αλλαγή. Όταν ισοφάρισε ο αντίπαλος γνωρίζαμε ότι έπρεπε να βάλουμε γκολ, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Βγήκαμε μπροστά για να πετύχουμε γκολ, ρισκάραμε αλλά δεχτήκαμε και τρίτο τέρμα".

Για την κακή πορεία στα play offs: "Μέχρι τα play offs κάναμε σπουδαίο πρωτάθλημα αλλά όντως ήμασταν κακοί στα play offs. Δεν είχαμε συγκέντρωση. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Είμαι ο πρώτος που έχω την ευθύνη και είμαι στεναχωρημένος. Δεν μείναμε μόνο εμείς από δυνάμεις αλλά και οι άλλοι δεν είχαν.

Εμείς είχαμε πολλούς καινούργιους παίκτες και μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν παίξει πολλά ματς. Μερικοί πχ είχαν 15 ματς και φέτος πάνω από 50. Και επίσης είχαν πολύ μεγάλη πίεση ενώ δεν την είχαν στις προηγούμενες ομάδες τους. Ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για αυτό. Ίσως λοιπόν να ήταν και το μυαλό τους λίγο πιο χαλαρό."

Για τον απολογισμό της σεζόν: "Μέχρι πριν 3 βδομάδες μπορώ να είμαι μόνο περήφανος για ότι έχουμε κάνει. Είναι μία από τις καλύτερες σεζόν . Αν παίρναμε και την πρώτη θέση θα λέγαμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια. Βέβαια μετά από αυτό που δεν καταφέραμε.

Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ όπως είναι μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχος όπως είνα ιο ΠΑΟΚ. Η συγκέντρωση πρέπει να είναι είναι 100% από την πρώτη μέρα ως την τελευταία. Πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματα ματς".

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση: "Για μένα όλοι οι παίκτες είναι καλοί που έχουν συμβόλαιο εδώ. Κατά την γνώμη μου χρειαζόμαστε ενίσχυση σε 3-4 θέσεις".
Ο Πέδρο Ενρίκε μίλησε μετά τη λήξη του ματς ...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: "Είναι περίεργο το συναίσθημα, γιατί είχαμε το πάνω χέρι αλλά ξαφνικά καταρρεύσαμε από κούραση, χάσαμε το παιχνίδι και τελικά η θέση μας δεν είναι αυτή που μας αρμόζει. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι ενόψει της νέας σεζόν".

Για τα play offs: "Σε καμία περίπτωση. Καμία ομάδα δεν απέδωσε κακό ποδόσφαιρο. Τα play offs είναι ένας πολύ δύσκολος θεσμός, υπάρχουν τραυματισμοί, κούραση κι η κάθε ομάδα άλλαζε ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Καμία ομάδα δεν κέρδισε 5 ή 6 παιχνίδια. Εμείς πετύχαμε αρκετά πράγματα φέτος, κάναμε περήφανο τον κόσμο μας. Στο πρωτάθλημα πήραμε τη 2η θέση, αν και δεν τα καταφέραμε στο play offs".

Για την προσωπική του απόδοση στην φετινή παρουσία του στον ΠΑΟΚ: "Προσωπικά νιώθω ότι αναγεννήθηκα στον ΠΑΟΚ, ενώ στη Ρεν ένιωθα πεθαμένος αγωνιστικά. Ήταν για αυτό δύσκολο για μένα να το διαχειριστώ.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, δουλεύω συνεχώς για να είμαι καλύτερος κι ελπίζω όλα να πάνε ακόμη καλύτερα του χρόνου. Σήμερα κάνεις δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπαθήσαμε, αλλά κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τη νίκη".

 
Απογοητευμένος από την ήττα και το χαμένο στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ωστόσο η πρώτη του σεζόν με τον ΠΑΟΚ του δημιουργεί χαρούμενα συναισθήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ...

Τι δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ: "Όπως είδαμε στα play offs τα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, αυτό συνέβη σήμερα και εμείς υστερήσαμε στις λεπτομέρειες. Ο αντίπαλος μας βρέθηκε τρεις φορές κοντά στο γκολ και πέτυχε τρία τέρματα. Όταν χάνεις με αυτό τον τρόπο στο τέλος είναι δύσκολο να το δεχθείς και είμαστε απογοητευμένοι γιατί αξίζαμε κάτι παραπάνω."

Τι του άφησε η πρώτη σεζόν με τον ΠΑΟΚ: "Είμαι χαρούμενος γιατί κατακτήσαμε το Κύπελλο, κάναμε μερικά καλά παιχνίδια. Είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, παίξαμε πολλά ματς, αλλά στο τέλος, όταν αύριο θα είμαι σπίτι μου θα είμαι χαρούμενος.

Ήρθαμε στην ομάδα φέτος πολλοί νέοι παίκτες, για ένα γκολ δεν καταφέραμε να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εύχομαι να το πετύχουμε του χρόνου. Θα είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη σεζόν."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4