Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2019

Διπλό επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (2012)

Σαν σήμερα στις 4/3/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2011-2012.

Ο Δικέφαλος με τον Ρουμάνο τεχνικό Λάσλο Μπόλονι στον πάγκο του, σε παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, πήρε τη νίκη επικρατώντας με 0-2 της αθηναϊκής ομάδας!

Ο Μπόλονι ξεκίνησε με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Λίνο, Μαλεζά, Τσιρίλο και Αποστολόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Γκαρσία, Λαζάρ κόφτες τους Νιμανί, Φωτάκη και Σαλπιγγίδη στη μεσαία γραμμή, με τον Αθανασιάδη να είναι ο μοναδικός επιθετικός του ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα ο Φερέιρα προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του χωρίς καθαρό επιθετικό...

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ διαβασμένος και καλοστημένος στο γήπεδο, και κλείνοντας από την αρχή όλους τους διαδρόμους δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απειλήσει. Οι παίκτες του Φερέιρα μπλοκαρισμένοι, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις στην περιοχή μας παίζοντας είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Δικέφαλος άρχισε να πατάει ακόμα καλύτερα στο γήπεδο και έδειξε πως δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ για να πάρει το 0-0. Οι αντεπιθέσεις του προϊδέαζαν για αυτό που θα επακολουθούσε στην επανάληψη.

Ουσιαστικά η μόνη φάση στην οποία απειληθήκαμε ήταν αυτή του 41ου λεπτού, όταν ο Χαλκιάς χρειάστηκε να πέσει στη γωνία του για να αποκρούσει σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Η απάντηση ήρθε 2 λεπτά αργότερα όταν ο Κλάους από τα αριστερά έκοψε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, ο Σάλπι έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Σπυρόπουλου και πέρασε κόρνερ...

Στην επανάληψη οι παίκτες του Φερέιρα (νικήθηκε κατά κράτος στη μάχη των πάγκων από τον Μπόλονι), μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και έχασαν καλή ευκαιρία στο 47' με τον Τοτσέ.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Σαριέγκι (πεντακάθαρο). Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Λίνο και έγραψε το 0-1.

Στο 62' ο Κώστας Χαλκιάς έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Τοτσέ και στο 84' ήρθε το 0-2 με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Προηγήθηκε σέντρα του Λίνο από τα αριστερά και εξαιρετική προβολή του σκόρερ (δεν το πανηγύρισε το γκολ του).

Πλέον το παιχνίδι είχε κριθεί, το άρωμα του διπλού πλανιόταν πάνω από το άδειο ΟΑΚΑ, μετά από 12 χρόνια και η μόνη φάση που αξίζει να μνημονεύσουμε ήταν το πέναλτι δώρο του Βοσκάκη στον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις.

Ο Χριστοδουλόπουλος αγνοώντας την υπόδειξη του Φερέιρα, πήρε την μπάλα και το εκτέλεσε στην προσπάθειά του να χριστεί σκόρερ. Ατύχησε όμως γιατί ο Χαλκιάς απέκρουσε στη γωνία του και κράτησε το μηδέν...

Ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και πως θα το πάρει. Η νίκη ήταν πέρα για πέρα δίκαια και ο ΠΑΟΚ με βάση την παρουσία του στο ΟΑΚΑ δικαιούνταν να κάνει όνειρα για κάτι παραπάνω από την 3η θέση στο πρωτάθλημα!
Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι (63' Καραγκούνης), Μπιάρμσιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Κλέιτον (46' Τότσε).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Νιμανί (67' Γεωργιάδης) και Αθανασιάδης.

.....................................

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το 0-2 επί του Παναθηναϊκου στο ΟΑΚΑ, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και στάθηκε ιδιαίτερα στην εμφάνιση του Κώστα Χαλκιά και του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος...

"Οι θέσεις μας μέσα στο γήπεδο ήταν σωστές, η αίσθηση μου ήταν πώς η ομάδα που θα έκανε το λάθος θα έχανε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έκανε τα λάθη και πιστεύω ότι μετά στο επίπεδο της τακτικής αλλά και των δυνάμεων μας διακριθήκαμε. Η νίκη είναι λογικό αποτέλεσμα. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στην Τούμπα, δεν έκανε και πάλι το παιχνίδι του και ήμασταν έτοιμοι να αποκομίσουμε κάποιο κέρδος. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου.

Συνήθως δε μιλώ για ατομικές αποδόσεις αλλά ο Χαλκιάς έκανε μια μεγάλη επιστροφή. Επίσης ο Αποστολόπουλος έδωσε δύσκολες εξετάσεις, είχε αντίπαλο τον καλύτερο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος σ' αυτή τη θέση και είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος γι' αυτόν. 

Στο τέλος θέλω να πω ότι δεν είναι καλό να παίζεις ντέρμπι χωρίς κόσμο, δεν είναι ωραίο. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι λυπημένος ο κόσμος του Παναθηναϊκού αλλά είναι μεγάλος σύλλογος με καλούς ποδοσφαιριστές και θα δώσει μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος".

Για την εμφάνιση του Νιμανί, ανέφερε: "Ξέρω ότι ήταν μια χαρά. Τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο".

Για το αν πιστεύει πως αυτή η νίκη δίνει κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ, τόνισε: "Για εμάς ήταν πολύ σημαντική νίκη αφού χθες ο Ατρόμητος κέρδισε. Εμείς πρέπει να είμαστε στην πρώτη πεντάδα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε στα επτά παιχνίδια και πρέπει να διεκδικήσουμε 21 βαθμούς".

........................................

Στην βελτιωμένη απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε στις δηλώσεις του ο Λίνο ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ.

"Ήταν πολύ δύσκολο το ματς. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά. Σίγουρα έχει πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση και δυσκολευτήκαμε στο μαρκάρισμα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε και ανέβασε την απόδοσή του. 

Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι και πήραμε δεύτερη συνεχόμενη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ. Όταν όλοι οι παίκτες είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να πάρουμε εκτός έδρας αποτελέσματα. Λυπηθήκαμε για τον αποκλεισμό από το Europa League.

Με τον Άρη παίξαμε πολύ καλά και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την νίκη. Ο προπονητής μας ζήτησε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα όταν ένας παίκτης σκοράρει νιώθει ωραία που βοηθάει την ομάδα του. Με το γκολ που έβαλα και την ασίστ το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό για εμάς".

.....................................

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε για έναν τεράστιο ΠΑΟΚ που προετοιμάστηκε κατάλληλα για να κατακτήσει μια πολύ σημαντική νίκη, δίνοντας χαρά στον κόσμο της ομάδας.

Ο Ιταλός δήλωσε συγκεκριμένα:

"Στο παιχνίδι αυτό ήμασταν φανταστικοί, ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Όμως αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, ένας ΠΑΟΚ τεράστιος που δίνει πολύ μεγάλη χαρά στους οπαδούς του με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί εκτός έδρας. Πάντα είναι πολύ δύσκολο όταν παίζεις με τον πρώτο, όμως προετοιμαστήκαμε κατάλληλα όλη τη εβδομάδα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα. Ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε για να κερδίσουμε και τα καταφέραμε".

Αν σημαίνει κάτι αυτή η νίκη: "Πράγματι αυτή η νίκη σημαίνει κάτι, δείξαμε και εγώ και οι συμπαίκτες μου πως αυτό το ταμπού με το συγκεκριμένο στάδιο όπου δεν κέρδιζε ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, το ξεπεράσαμε. Και το ξεπεράσαμε, με τις νίκες μας επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό στάδιο".

Για τον Μαλεζά είπε: "Με τον Μαλεζά αγωνίζομαι εδώ και τρία χρόνια και ξέρουμε ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως είναι πολύ πιο εύκολο, όταν είσαι από έξω, να πεις ότι ένας αμυντικός παίζει άσχημα, από το να πεις ότι παίζει καλά. Είναι τέτοια η θέση του αμυντικού που πρέπει πάντα ο παίκτης να βρίσκεται σε εγρήγορση".

Για την τριάδα των τερματοφυλάκων ανέφερε: "Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ότι έχει τρεις καλούς τερματοφύλακες στο ρόστερ του. Εκτός από τον Χαλκιά που έκανε σπουδαία εμφάνιση, είναι και ο Κρέσιτς όπως και ο Γλύκος. Ήμαστε πολύ καλά με τη βοήθεια που δίνουν οι τρεις τερματοφύλακες μας".

.......................................

Φανερά ικανοποιημένος ο Κλάους, σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε στην επιθυμία όλων να πάρουν σήμερα το διπλό, ενώ τόνισε πως ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι μπει με την καλύτερη δυνατή θέση στα play offs ...

Αρχικά ο Κλάους είπε: "Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου. Το θέλαμε όλοι πολύ αυτό το παιχνίδι. Όταν αποκλειστήκαμε από το Europa League ήμασταν όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Θα τα δώσουμε όλα στο πρωτάθλημα".

Όσο για το πού κρίθηκε το παιχνίδι, σχολίασε: "Σήμερα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Ανοίξαμε το σκορ και σε δε σας κρύβω ότι περιμέναμε πως θα πετύχουμε και άλλα γκολ. Είναι πολύ καλό ότι παίρνουμε αποτελέσματα και εκτός έδρας. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα κερδίζοντας το πέναλτι, αλλά προτιμώ να βλέπω το ομαδικό καλό και όχι το ατομικό".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ, συμπλήρωσε: "Στόχος της ομάδας είναι να πάμε πιο ψηλά και να μπούμε με την καλύτερη δυνατή θέση στα play offs"...

........................................

Ο Γιώργος Γεωργιάδης τόνισε ότι το ΟΑΚΑ ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού τoυ ΠΑΟΚ και χαρακτήρισε μεγάλη και δίκαιη τη νίκη.

Ο επιθετικός του «Δικέφαλου» υποστήριξε μετά το τέλος του ματς: "Είχαμε χρόνια να κερδίσουμε σε αυτό το γήπεδο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Μας πηγαίνει, ταιριάζει στον τρόπο του παιχνιδιού μας. Ήμασταν καλά διαβασμένοι. Κλείσαμε καλά τους χώρους στον Παναθηναϊκό και αν εξαιρέσουμε μια κεφαλιά του Τοτσέ που απέκρουσε εκπληκτικά ο Χαλκιάς, δεν δεχτήκαμε άλλη η φάση. Μια δίκαιη και μεγάλη νίκη. Στόχος είναι να μπούμε στα play offs με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς".

........................................

O Στέλιος Μαλεζάς, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του, τόσο στην πίστη των παικτών για το σημερινό σπουδαίο διπλό, όσο και στη μεγάλη εμφάνιση του Κώστα Χαλκιά.

Αρχικά είπε: "Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μας βοήθησαν, αυτή είναι η αλήθεια. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα".

Μιλώντας για την παρουσία του Χαλκιά αλλά και των νέων παιδιών υπογράμμισε: "Ο Κώστας έχει αποδείξει τόσα χρόνια τι αθλητής είναι. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, που κάποια νέα παιδιά κάνουν μια καινούρια αρχή. Ελπίζουμε ότι με δουλειά θα βοηθήσουν αρκετά τον ΠΑΟΚ στο μέλλον ".

Και κατέληξε λέγοντας: "Η ξεκούραση με την διακοπή του πρωταθλήματος οπωσδήποτε μας βοήθησε. Για τα play offs έχουμε δρόμο ακόμη. Θα δούμε ποιες θα είναι αντίπαλες ομάδες. Σκοπός μας είναι να πάμε έτσι μέχρι εκεί και μετά να δούμε τι θα κάνουμε".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4