Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2019

Το εκρηκτικό δεκάλεπτο έφερε την ανατροπή! (1984)

Σαν σήμερα στις 4/3/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 4.000 θεατές (3.808 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις στο 5ο λεπτό...

Η ομάδα χωρίς τον Γιώργο Κούδα στη σύνθεσή της, είχε ένα εξαιρετικό διάστημα από το 6' ως το 15', στο οποίο σημείωσε τα γκολ της νίκης της, σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε ... στραβά!

Στο 5' ο Μήτογλου έκλεψε την μπάλα από τον Αλαβάντα, πάσαρε στον Αθανασιάδη, αυτός μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Τσουρέλα και ο διαιτητής Καρδόνας έδωσε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Υφαντίδης, κάνοντας το 0-1.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα, ο Κωστίκος σούταρε, ο Γκατζηλάκης απέκρουσε, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Γεωργόπουλου που από το σημείο του πέναλτι ισοφάρισε.

Στο 11' ο Κωστίκος έκλεψε την μπάλα από τον Στράντζαλη, μπήκε στην περιοχή, ο Γκατζηλάκης τον πρόλαβε πέφτοντας στα πόδια του, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Κωστίκο που σε κενή εστία έγραψε το 2-1.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τα τέρματά του! Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να παίξουν το τεχνικό οφ σάιντ, ο Αλεξανδρίδης κινήθηκε έξυπνα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κωστίκο που από το σημείο του πέναλτι σημείωσε το 3-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το σκορ και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα έφτασε στη νίκη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Αλεξανδρίδης, Ψαρράς, Αλαβάντας και από τη Δόξα οι Αθανασιάδης, Μήτογλου, Κασδοβασίλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Ψαρράς, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Σίγγας (46' Τρίμχολντ), Κωστίκος.

Δόξα Δράμας: Γκατζηλάκης (65' Γρηγοριάδης), Λευκόπουλος (37' Μαργαριτίδης), Τσεβρετζής, Κασδοβασίλης, Σταύρου, Φλέγκας, Υφαντίδης, Στράντζαλης, Χατζηπαρασκευάς, Μήτογλου, Αθανασιάδης.
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

* Εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία για τους Γιώργο Κούδα - Μλάντεν Φούρτουλα - Νέτο Γκουερίνο!

* Στην αρχική photo διακρίνονται όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1983-1984.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4