Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαρτίου 2019

Μονότερμα και άδικη ήττα από τον Εθνικό! (1988)

Σαν σήμερα στις 6/3/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...
Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 6.000 θεατές (4.771 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, μια ήττα που ήταν σίγουρα ... εκτός προγράμματος!
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε με απευθείας εκτέλεσε φάουλ του Κοττίδη, ένα φάουλ που κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Μαυρέα, λίγο έξω από τη μεγάλη μας περιοχή.
Ο αγώνας έγινε σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε πισίνα, αλλά παρόλα αυτά, είχε φάσεις και ποιότητα! Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που σημείωσαν, ύψωσαν ανθρώπινο τείχος μπροστά στην εστία του Δοξάκη, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για την ισοφάριση.
Στο 55' ο Σκαρτάδος σκόραρε, αλλά το γκολ φρόντισε να το ακυρώσει ο διαιτητής Χρυσάνης μετά από υπόδειξη του βοηθού Σακαρίκου. Μια υπόδειξη ολότελα λανθασμένη!
Στο 89' ο Αντωνόπουλος σταμάτησε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μπορμπόκη με τον Δοξάκη εξουδετερωμένο, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ έπαιζε φουλ επίθεση και ο Εθνικός αγωνιζόταν με «10», λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Κοττίδη στο 82'.
Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Μήτογλου, Μαυρέας οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ που αδικείται από το σκορ του παιχνιδιού, καθώς ειδικά στη επανάληψη παίχτηκε κυριολεκτικά μονότερμα!
Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Δοξάκης, Κατσικογιάννης Π., Δημητρόπουλος, Καμπόλης, Παπαδόπουλος, Αντωνόπουλος, Λυρής (73' Πρεμέτης), Ιλούνκα (82' Κουτσιβίτης), Μπατίστα, Κοττίδης, Μανωλάς.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας (70' Ρουσομάνης), Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καραγεωργίου, Μαυρομάτης (57' Καρασββίδης), Αλεξανδρίδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμοιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4