Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Φεβρουαρίου 2019

Χαμένο πέναλτι και ισοπαλία με ΑΕΛ (1993)

Σαν σήμερα στις 7/2/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν για πρώτη φορά στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές (2.537 τα εισιτήρια) αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 και αποδοκιμάστηκε.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 14ο λεπτό με σουτ του Στόικα σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας ολιγώρησε χαρακτηριστικά!
Στο 24' ο Μαγκντί Τολμπά μπήκε στην περιοχή της θεσσαλικής ομάδας από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, αυτή βρήκε στο χέρι του Αλεξούλη και ο διαιτητής Κανούλης έδωσε πέναλτι.

Το εκτέλεσε ο Μαγκντί, όμως ο Γεωργίου έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, αποσοβώντας την ισοφάριση. Στο 32' ο Αλεξίου ανατράπηκε, ο Κανούλης ήταν δίπλα στη φάση και έδωσε νέο πέναλτι υπέρ μας!
Αυτή τη φορά το εκτέλεσε ο Λαγωνίδης, νίκησε τον Γεωργίου και πέτυχε την ισοφάριση. Ο ΠΑΟΚ είχε τον χρόνο για να φτάσει στην ανατροπή, όμως οι παίκτες βρέθηκαν σε μια ιδιαίτερα κακή μέρα και έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις ομάδες ισόπαλες 1-1.
Στο 57ο λεπτό αποχώρησε με ασθενοφόρο (!) λόγω τραυματισμού ο Ντα Σίλβα και στη θέση του πέρασε για τους φιλοξενούμενους ο Βουτυρίτσας.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπλαχίν): Πουρλιοτόπουλος, Αλεξίου, Παναγιωτίδης (87' Τουρσουνίδης), Πλίτσης, Χάβος, Γκέκας (66' Ηλιάδης) Οικονομίδης, Λαγωνίδης, Μαγκντί Τολμπά, Ζαγοράκης, Μπορμπόκης.

ΑΕΛ (Μπόνεφ): Γεωργίου, Γκαλίτσιος, Τσιμπίνης, Αλεξούλης, Μάγγος, Τσουκάλης, Ζέρμας (70' Λόης), Ντα Σίλβα (57' Βουτυρίτσας), Ισσά, Προβίδας, Στόικα.

Δηλώσεις Όλεγκ Μπλαχίν: «Το πρώτο που ήθελα να πω είναι ότι δε θα βγάλω κάποια συμπεράσματα, γιατί δεν είμαι ούτε τρία 24ωρα στην ομάδα. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα και υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη αγωνιστική θέληση για να παίξει μπάλα».
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4