Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Φεβρουαρίου 2019

Ήττα με «κρύο» γκολ στο Καραϊσκάκης (2016)

Σαν σήμερα στις 7/2/2016, o Δικέφαλος έχασε εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό με 1-0, για την 21η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2015-2016 ...

Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα – Βίτορ – Χατζηισαΐα – Κίτσιου στην άμυνα, Τσίμιροτ - Τζιόλη αμυντικά χαφ, Μακ –Μπερμπάτοφ - Πέλκα στη μεσαία γραμμή και τον Αθανασιάδη στην κορυφή. Ο Δικέφαλος είχε σημαντικές απουσίες, με κυριότερες αυτές των Χαρίση, Ροντρίγκες!

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να φοβάται τους γηπεδούχους και από την αρχή προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι του κρατώντας την μπάλα και έχοντας το νου σε κάποια καλή αντεπίθεση... 

Στην πρώτη τελική του Ολυμπιακού όμως στο ματς στο 8', ο Ελαμπντελαουί κέρδισε την κόντρα κατέβασε την μπάλα και πλάσαρε τον Βελλίδη σημειώνοντας το 1-0.
Ένα κρύο γκολ, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα στην κατοχή του για περισσότερη ώρα, βγήκαν 1-2 φάσεις με τον Κίτσιου από τα δεξιά, όμως τα γυρίσματά του δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά και πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Η φάση που σημάδεψε το ματς, έγινε στο 19ο λεπτό, όταν ο Τζαβέλλας δέχτηκε εκτός φάσης χτύπημα από τον Μιλιβόγιεβιτς, με τον Δημητρόπουλο να μην δείχνει τίποτε περισσότερο από ένα απλό φάουλ, αν και ήταν φάση για κόκκινη μαρς!
Ο ΠΑΟΚ όπως προαναφέραμε είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, με τους Τσίμιροτ - Τζιόλη να είναι σε καλή μέρα (όπως και ο Χατζηισαΐας), όμως αυτό που έλειπε από την ομάδα ήταν η καλή τελική πάσα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. 
Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δυο φορές που ο ΠΑΟΚ πήγε να απειλήσει από τα πλάγια, οι βοηθοί σταμάτησαν τους Μακ-Σκόνδρα με ανύπαρκτα οφ σάιντ...
Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα μετριότατο παιχνίδι, πήραν ένα τρίποντο χωρίς να απειλήσουν και όταν χρειάστηκε είχαν τη βοήθεια του Δημητρόπουλου και των βοηθών του! Θα ήταν παράλειψη να περάσει στο ντούκου η φάση του 58' όταν ο Μποτία, χτύπησε αγκωνιά τον Μπερμπάτοφ στο κεφάλι, και ο Δημητρόπουλος τον άφησε στο ματς!
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντίελαρ, Μιλιβόγιεβιτς, Πάρντο (83' Σεμπά), Φορτούνης (80' Πουστέρ), Ντουρμάζ (73' Μπουχαλάκης), Ιντέγιε.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαϊας, Τζαβέλλας, Τζιόλης (81' Σάμπο), Τσίμιροτ, Πέλκας (68' Σκόνδρας), Μπερμπάτοφ, Μακ, Αθανασιάδης (63' Γκολάσα).

.................................................

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας πως ήταν κακό παιχνίδι που δεν θα έπρεπε να βγάλει νικητή...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την εικόνα του παιχνιδιού δήλωσε: "Νομίζω από μια αδράνεια στην αρχή του παιχνιδιού και καθαρά από ένα δικό μας λάθος, προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, από εκεί και πέρα νομίζω ισορροπήσαμε το παιχνίδι, προσπαθήσαμε αρκετά. Έγινε ένα κακό παιχνίδι που κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να βγάλει νικητή".

Για το αν θυμίζει την κρύα ήττα που είχε ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ σημείωσε: "Νομίζω κάπως έτσι είναι, χωρίς να δικαιούμαστε να χάσουμε ... χάνουμε. Βέβαια για να τα πω όλα, είχαμε την κατοχή, είχαμε αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας, αλλά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν είχαμε σχεδόν τίποτε, δε δημιουργήσαμε τελικές, δε δημιουργήσαμε φάσεις, δε γίναμε επικίνδυνοι, χωρίς όμως και ο αντίπαλός μας να είναι αυτός επικίνδυνος. Οπότε όπως είπα και νωρίτερα, έγινε ένα κακό παιχνίδι, θα ξεχαστεί γρήγορα νομίζω και δεν θα έπρεπε να έχει νικητή".

Για το αν συσπείρωσαν την ομάδα τα πολλά προβλήματα απουσιών λόγω των θλάσεων, δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πολλούς τραυματίες, αλλά ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι από μόνο του κίνητρο για όλους τους παίκτες. Οι ομάδες σε τέτοιες περιπτώσεις συσπειρώνονται, θέλουν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι, να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτά ήταν τα στοιχεία που μας έκαναν να δούμε το παιχνίδι πολύ σοβαρά".

Για το αν θα ξεχαστεί γρήγορα το παιχνίδι και από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ή θα προστεθεί στην κακή ψυχολογία: "Προσωπικά το έχω ξεχάσει γιατί την Πέμπτη ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο και στρέφουμε την προσοχή μας εκεί. Το σημερινό ήταν ένα παιχνίδι κακό, το χάσαμε και συνεχίζουμε. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι τώρα, θέλοντας και μη κοιτάμε το παιχνίδι Κυπέλλου της Πέμπτης".

Για το αν υπάρχει αμυντικό άγχος στην ομάδα: "Όχι δεν υπάρχει κανένα αμυντικό άγχος, νομίζω πως στα τελευταία 3-4 παιχνίδια δεχόμαστε από μία φάση σε ολόκληρο το παιχνίδι, γκολ! Είναι θέμα ατυχίας, γκαντεμιάς, παρά άγχους. Όταν μια ομάδα σε 90 λεπτά δέχεται μία φάση, όπως εμείς που στα τελευταία παιχνίδια δεχόμαστε ένα σουτ στην εστία μας, αυτό είναι θέμα καλής αμυντικής λειτουργίας τουλάχιστον. Είναι κάτι που θα περάσει".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ σε στημένες φάσεις: "Οι στημένες φάσεις είναι θέμα συγκέντρωσης, οπότε αν δεχτούμε τέτοιο γκολ είναι θέμα συγκέντρωσης κατά κύριο λόγο. Τώρα σε κανονικό ρυθμό παιχνιδιού, είναι λίγο αδράνεια, λίγο έλλειψης συγκέντρωσης. Αλλά όπως προείπα δεν δεχόμαστε φάσεις".

Για το ότι η κίνηση του Ελαμπντελαουί μπέρδεψε την άμυνα, προκαλώντας έκπληξη και σύγχυση στην άμυνα: "Όχι δεν είναι θέμα έκπληξης, αν θυμάμαι τη φάση καλά, κερδήθηκε η μπάλα από τον ολυμπιακό, ανέβηκε το δεξί μπακ, κάναν μία φάση δύο εναντίον ενός και προήλθε το γκολ, αδρανήσαμε".
 
Όσο για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν τα πήγε καλά επιθετικά και αν η ομάδα έπρεπε να τολμήσει περισσότερο; "Πιθανόν ναι. Τώρα εκ των υστέρων πολλά μπορούμε να πούμε. Από ένα σημείο και μετά μείναμε με 10 και ο αντίπαλος αργότερα το ίδιο, ψάχναμε 1-2 φάσεις για να ισοφαρίσουμε, δεν ευτυχήσαμε δεν μπορέσαμε και για άλλους λόγους, οπότε ..."

Τέλος για την πίεση που αισθάνθηκαν όλοι γύρω από την ομάδα τόνισε: "Κοιτάξτε. Πολύς λόγος γίνεται για την πίεση. Όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα, αυτό είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, οπότε μην το τονίζουμε συνέχεια. Αγωνιζόμαστε σε έναν μεγάλο σύλλογο, αυτά συμβαίνουν όταν δεν πάει καλά η ομάδα. Γενικά οι παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλους συλλόγους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πρέπει να διαχειρίζονται την πίεση. Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί παίκτες, το θέμα είναι στα δύσκολα να είσαι εκεί και να βγαίνεις από τις δυσκολίες".

.................................................

O προπονητής του Δικεφάλου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας στο παιχνίδι...
Αναλυτικά τόνισε ο Ιγκόρ Τούντορ:

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ: "Είμαι ικανοποιημένος γιατί έδωσαν ότι είχαν οι παίκτες μου, έδωσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορώ να πω τίποτα κακό, αλλά είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα".

Για τη μόλις μία τελική του ΠΑΟΚ στον αγώνα: "Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, δεν δημιούργησαν τόσες πολλές ευκαιρίες".

Για την αποβολή του Τζαβέλλα: "Μιλάω συνέχεια με τον Τζαβέλλα, πριν το παιχνίδι, στο ημίχρονο... Θεωρώ ότι με αυτή την προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα, έχει δείξει μεγάλη βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα, θα ξαναμιλήσω όμως μαζί του...".

Για την γενικότερη εικόνα της ομάδας: "Ο καθένας βλέπει από τη δική του οπτική γωνία τα παιχνίδια. Αυτό που με ενόχλησε λίγο, ήταν ότι ίσως δείξαμε λίγο παραπάνω σεβασμό στον Ολυμπιακό. Είχαμε πει ότι πρέπει να μπούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας και όταν μπήκε το γκολ, σκέφτηκα μήπως το φοβηθούν οι παίκτες μου, για αυτό μιλήσαμε αρκετά στο ημίχρονο και είδατε ότι όταν άνοιξε το παιχνίδι, ελέγξαμε το ρυθμό και ήμασταν καλύτεροι".

Για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον ΠΑΟΚ: "Δε θέλω να τοποθετηθώ σχετικά με τις φήμες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το κάνω και ίσως είναι και πολύ ενδιαφέρον για εσάς, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή".

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: "Προσπάθησε, είχε θέληση και έκανε ενδιαφέροντα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Η απόδοση του ήταν καλή κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και σίγουρα είναι σε καλό δρόμο".

Για τη παρουσία στην αρχική ενδεκάδα Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδη μαζί: "Είναι δύο σημαντικοί παίκτες για εμάς και η απόφαση ήταν να παίξουν και οι δύο σήμερα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο...".

Για αν κρίνει πετυχημένο το ντεμπούτο του Χατζηισαΐα: "Είμαι ικανοποιημένος, γνώριζα την αξία του, αλλά ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να παίξεις κατευθείαν σε ένα ανοικτό γήπεδο. Έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά ήταν καλός σήμερα και είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση του".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ προβληματίζει στα ματς με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους: "Συμφωνώ μαζί σας χάσαμε αρκετούς βαθμούς σε τέτοιου είδους αγώνες και είναι κάτι που μας απασχολεί και το έχουμε αναλύσει. Πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα στα παιχνίδια που ακολουθούν, να εμφανιστούμε καλοί στα play offs και είμαι σίγουρος ότι εκεί ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που πρέπει".

Για την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Ολυμπιακός: "Είναι πολλοί οι παράγοντες και οι λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο μέσα στη διάρκεια μίας σεζόν. Έχω άποψη για αυτό, αλλά δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να το συζητήσουμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή και να κάνει το γήπεδο αυτό που πρέπει".
 
 
..........................................

Ο Ρόμπερτ Μακ μίλησε για το παιχνίδι αφήνοντας αιχμές για την διαιτησία...
Αναλυτικά τόνισε ο διεθνής Σλοβάκος:

Για τις διαιτητικές αποφάσεις στο παιχνίδι: "Είμαι εδώ δύο χρόνια κι έχω συνηθίσει την κατάσταση. Ήμασταν σε 2-3 περιπτώσεις ακάλυπτοι, ο επόπτης όμως έκοψε τις φάσεις κι ήταν ένας από τους λόγους που τελειώσαμε το ματς με μία μόνο τελική. Εάν δεν μας είχε σταματήσει, μπορεί να τα είχαμε καταφέρει".

Για την γενικότερη μεταχείριση που έχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα: "Το γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει έτσι παντού κι αν δεν αλλάξει κάτι, θα συνεχίζει να κερδίζει τα πρωταθλήματα. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες, έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εάν δεν αλλάξει ο Ολυμπιακός θα κερδίζει για τα επόμενα 10 χρόνια".

Για τον επικείμενο αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο: "Έχουμε δείξει πως μπορούμε να παίξουμε κόντρα σε κάθε ομάδα. Κοιτάμε όμως μπροστά, το ματς του κυπέλλου που είναι πολύ σημαντικό γιατί θέλουμε πολύ να περάσουμε στον ημιτελικό".

....................................

Ο Γιώργος Τζαβέλλας στις δηλώσεις του τόνισε πως κατέβηκε να παίξει ποδόσφαιρο και δεν χτύπησε κανέναν...
Αναλυτικά όσα είπε:

"Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ ήρθα σήμερα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο. Σεβάστηκα το παιχνίδι και τον αντίπαλο. Το να παίζεις σε ένα γήπεδο που σε βρίζει, σίγουρα δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα. Έχω ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις και αντέχω. 
 
Ότι και να αναφέρω τώρα, ξέρω πως αύριο το πρωί οι δηλώσεις μου θα βρίσκονται παντού και θα με χαρακτηρίζουν πάλι σαν ένα κακό παιδί, σαν έναν αλήτη και έναν άνθρωπο ο οποίος προκαλεί και θέλει συνεχώς το κακό. Εγώ ήρθα για να παίξω ποδόσφαιρο εδώ το ξανατονίζω! Λυπάμαι που άφησα την ομάδα μου με δέκα παίκτες".

Και συνέχισε: "Δεν χτύπησα κανέναν. Ο αντίπαλός μου, κέρδισε έξυπνα τη δεύτερη κίτρινη και μπράβο του. Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ξαναλέω, εγώ αύριο ό,τι και αν πω, ό,τι κι αν κάνω θα είμαι πάλι το κακό παιδί. Δεν πειράζει όμως. Εγώ μέσα μου δεν είμαι καλά. Χάσαμε ένα παιχνίδι και αποβλήθηκα".

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του επεσήμανε: "Σας είπα και στην αρχή της χρονιάς πως κάποιες φορές πέρυσι είχα ξεφύγει με τα νεύρα μου. Αυτό προσπάθησα πολύ να το αλλάξω. Έχω αποδείξει φέτος πως παίζω και τα δίνω όλα για την ομάδα μου".

...............................................

Ο Δημήτρης Χατζηϊσαίας τόνισε μεταξύ των άλλων πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα.
"Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο. Μετά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε λίγο τη μπάλα για να κάνουμε κάποιες φάσεις, όμως δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ, όμως δεν το βάλαμε κάτω. Συνεχίσαμε και προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Δεν τα καταφέραμε. Την Πέμπτη έχουμε ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Πιστεύω ότι θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα περάσουμε".

Για το τι σχεδίασαν στο ημίχρονο, τόνισε: "Είχαμε πει να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα και να κάνουμε περισσότερες φάσεις. Πιστεύω στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Δεχτήκαμε μία κόκκινη κάρτα αλλά συνεχίσαμε. Παίξαμε μπάλα, αλλά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις".

Για το ντεμπούτο του, είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα. Θα δώσω το 100% για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, θα δουλέψω σκληρά και όλα θα πάνε καλά. Σιγά σιγά θα μάθω πώς παίζει η ομάδα και πιστεύω θα τα καταφέρω μια χαρά".

Παρακάτω μερικές ακόμα φωτογραφίες από το παιχνίδι...



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4