Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Ιανουαρίου 2019

Ισοπαλία στην Ξάνθη με τέσσερις αποβολές (1997)

Σαν σήμερα στις 11/1/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη (στο παλιό της γήπεδο), σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 4.500 θεατές (3.475 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, σε μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από 4 (!) αποβολές. Δυναμικό παρόν από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που κατέκλυσε το μοναδικό πέταλο του γηπέδου!
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με κεφαλιά του Τεγγελίδη μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Τζάτζος, ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια είχε δύο καλές στιγμές με τους Βρύζα (κεφαλιά άουτ) και Μαραγκό (άουτ η εκτέλεση του φάουλ).
Mε τη λήξη του ημιχρόνου ο διαιτητής Φασόλης απέβαλε τον σκόρερ της Ξάνθης και τον Κατσούρη που αντάλλαξαν «γαλλικά» και ήρθαν στα χέρια!

Στο 51΄ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι (ανατροπή Ζουμπούλη από τον Κεχαγιά), το εκτέλεσε ο Φρατζέσκος, όμως ο Τσακωνάκης απέκρουσε, για να φτάσουμε στο 71ο λεπτό, όταν ο Φρατζέσκος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 83' ο Χατζηζήσης είδε την κόκκινη κάρτα καθώς χτύπησε αντίπαλο αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με εννιά, ενώ ίδια τύχη είχε στο 89' και ο Σαμαράς!
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Τσακωνάκης, Καραγεωργίου, Κεχαγιάς, Παπαδημητρίου, Σαμαράς, Σοζάνι, Βενετίδης, Πατσατζόγλου, Τζάτζος (56' Ζήκος), Νταλούμ (60' Κυπαρίσσης), Τεγγελίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Κουμαρόπουλος (46' Πίρβου), Παναγιωτίδης (46' Παλατσίδης), Ζαφειρίου, Κατσούρης, Μαραγκός, Σιδηρόπουλος (67' Χατζηζήσης), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Βρύζας, Ζουμπούλης.

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4