Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Δεκεμβρίου 2018

Νίκησε τον ΟΦΗ στο ... Αλκαζάρ! (1998)

Σαν σήμερα στις 13/12/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο ... Αλκαζάρ τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 13
ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 5.000 θεατές (3.980 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1 εκτίοντας την 1η από τις δύο αγωνιστικές τιμωρίας της έδρας μας, που μας είχε επιβληθεί μετά τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό (1-2 στις 31/10/1998).

Το σκορ άνοιξε στο 10ό λεπτό ο Τάσος Κατσαμπής με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπάντοβιτς, με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί «Γ» της εστίας της κρητικής ομάδας!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί την εστία του Μπεκιάι μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον διαιτητή ... Μποροβήλο, χωρίς όμως οι παίκτες μας να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, παρά την καθολική τους υπεροχή!

Στο 60ό λεπτό ο Παντελής Κωνσταντινίδης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και εντυπωσιακό τελείωμα σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, για να έρθει στο 69' ο Μίρκο Τάκολα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπάντοβιτς, να γράψει το 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν να μειώσουν στο 77ο λεπτό με πέναλτι του Παπαδόπουλου, ένα πέναλτι που μάλλον ήταν προϊόν της φαντασίας του Μποροβήλου, όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί ...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Αργυρίου, Μπάντοβιτς, Κατσαμπής, Τάκολα, Ζαφειρίου, Κωνσταντινίδης, Νάγκμπε (71' Τουρσουνίδης), Βελής, Φραντζέσκος, Κυριακίδης (66' Κομίνχες), Βρύζας (57' Καπετανόπουλος).

ΟΦΗ (Γκέραρντ): Μπεκιάι, Αδάμος, Κώτσιος (57' Κώτσιος), Παπαδόπουλος Ν., Σκέντζος, Σταυρακάκης, Ντιαρά (68' Δέδες), Μαρινάκης, Νιόμπλιας (75' Μίτιτς), Άνταμτσικ, Αναστασίου.

Δηλώσεις:
Άγγελος Αναστασιάδης: «Είχαμε τη χαρά να προηγηθούμε πάρα πολύ γρήγορα στο σκορ και είχαμε κι άλλες ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο! Δυστυχώς όμως δεν το κάναμε και στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ να είναι μόνο στο 1-0, ο αντίπαλος ελπίζει».
Μίρκο Τάκολα: «Το παιχνίδι δεν μπορούσε να πάει καλύτερα για εμάς, λυπήθηκα μόνο για το γκολ που δεχτήκαμε».
Παντελής Κωνσταντινίδης: «Ήταν τυχερό το γκολ που σημείωσα, αλλά το θετικό είναι ότι κάναμε το 2-0 και μπορέσαμε και διώξαμε το άγχος και βάλαμε και το τρίτο γκολ στη συνέχεια. Χρειαζόμασταν τη νίκη για να ανεβούμε κι άλλο στη βαθμολογία».
Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: «Σίγουρα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΟΦΗ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που από το πρώτο λεπτό μπήκαμε σωστά στο ματς, δυνατά, πειθαρχημένα και έτσι κάναμε το παιχνίδι πιο εύκολο!»

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1998-1999.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4