Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Δεκεμβρίου 2018

Πεντάσφαιρος σε ματς "κεκλεισμένων" (1999)

Σαν σήμερα στις 12/12/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα την Ξάνθη, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1999-2000...

Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του, ήταν καταιγιστικός και έφτασε σε μια πολύ μεγάλη σε έκταση νίκη, επικρατώντας της ακριτικής ομάδας με ... 5-0!

Αυτή ήταν η μεγαλύτερή μας νίκη επί της Ξάνθης, με γκολ από τους Φρούσσο (12' με πλασέ στην κενή εστία μετά από σέντρα του Βενετίδη και 83' με κεφαλιά μετά από σέντρα σουτ του Φραντζέσκου), Σάμπρι (28' «ποδιά» σε αντίπαλο και σουτ από τη μεγάλη περιοχή και 43' με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Βενετίδης σε ανατροπή του από τον Μάκη Χάβο), και Φραντζέσκο (41' μετά από συνεργασία Νούνιες - Φρούσου).

Το ματς παρακολούθησε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με το επιτελείο του, χωρίς πάντως να έχει ακόμη ανακοινωθεί η πρόσληψή του (έγινε δύο εβδομάδες αργότερα).

Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο κόσμος του ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να ενισχύσει την ομάδα και σε αυτό το ματς:

Πρώτα από όλα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του οργανωμένα ο γνωστός Σ.Φ. ΠΑΟΚ της παρακείμενης ταράτσας, ενώ κάποιοι άλλοι οπαδοί νοίκιασαν γερανό (!) καταβάλλοντας μάλιστα το ποσό των 70 χιλιάδων δραχμών και παρακολούθησαν το ματς πάνω από τη θύρα 4.

Έγινε μάλιστα και το τρελό σκηνικό να φωνάζουν οι εκατό περίπου οπαδοί που βρέθηκαν στα επίσημα: «είσαστε καλά;» και να απαντούν «όόόόχι», όσοι βρέθηκαν στην ... ταράτσα η οποία βρίσκεται πίσω από το πέταλο της θύρας 7!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Κουλακιώτης, Τετράτζε, Βενετίδης (64' Κωνσταντινίδης), Μαχαιρίδης, Μαραγκός, Νάγκμπε, Φραντζέσκος, Σάμπρι (74' Καραδήμος), Φρούσος, Νούνιες (46' Γεωργιάδης).

Ξάνθη: Μπούτσεκ, Ντιόπ, Γελαδάρης, Καραγεωργίου, Παπαδημητρίου, Χάβος (46' Κονατε), Αντωνίου (46' Μανσουριάν), Πατσατζόγλου, Πρίττας, Κυπαρίσσης, Ζουμπούλης (79' Ντικουμέ).

Δηλώσεις Σταύρου Σαράφη ...
«Είμαι ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν σήμερα. Η ομάδα είχε αγωνιστική πειθαρχία, διάθεση και προσπάθεια να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Είχαμε επίσης πάθος για τη νίκη, κάτι που επιτεύχθηκε από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγηθήκαμε με 4-0. Το σκορ τα λέει όλα και δε χρειάζεται να πω τίποτε περισσότερο.»

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4