Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Δεκεμβρίου 2018

Ήττα στη λασπομαχία της Ριζούπολης! (1982)

Σαν σήμερα στις 12/12/1982, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον στον πάγκο, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.527 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, σε μια αναμέτρηση στην οποία όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο τελευταίο μισάωρό της!
Το παιχνίδι ήταν μια φοβερή λασπομαχία σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, κυριαρχώντας στη μάχη της μεσαίας γραμμής.

Στην επανάληψη η ομάδα μας ανέβασε την απόδοσή της, εγκατέλειψε το παθητικό παιχνίδι και μπορούσε να προηγηθεί στο 46' με τον Σκαρτάδο, η κεφαλιά του οποίου κόντραρε συμπτωματικά σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ!

Ο Απόλλων απάντησε με δύο καλές φάσεις στις οποίες η αθηναϊκή ομάδα είχε πρωταγωνιστές τον Πίσσα στο 48' και στο 54', ακολούθησε στο 58' καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κωστίκο να σημαδεύει από καλή θέση την έξω πλευρά των δικτύων, για να γίνει το 1-0 στο 66' με κεφαλιά του Δάρρα, μετά από σέντρα του Πίσσα (εικόνα που ακολουθεί).
Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες των συνοπαδών που βρέθηκαν στη Ριζούπολη προς τους παίκτες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν μια μέτρια εμφάνιση σε ένα στοιχειωμένο γήπεδο!

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ράμμος από κοντά σημείωσε το 2-0 (αρχική εικόνα) μετά από προσπάθεια του Βρεττού, για να μειώσει στο 79' ο Βασιλάκος με σουτ στην κίνηση, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κούκλα.

Οι γηπεδούχοι έμειναν στο 82' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Προκόβα, όταν αυτός κλώτσησε τον Δημόπουλο και στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, η αναμέτρηση απέκτησε άγρια ομορφιά!

Στο 86ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μια ανάσα από το 2-2, όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή του Απόλλωνα και αδυναμία της άμυνάς του να απομακρύνει, ο Κούδας από εξαιρετική θέση σημάδεψε το δοκάρι του Κούκλα.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Δημόπουλος, Δαμανάκης, Αποστολίδης, Ψαρράς και από τον Απόλλωνα οι Ράμμος, Βρεττός, Τσιβόγλου.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων: Κούκλα, Κοτταράς, Τσιβόγλου, Προκόβας, Μπόντζος, Βρεττός, Δάρρας, Ράμμος (81' Μαγγιώρος), Πίσσας, Μαυρομάτης, Αντωνίου (81' Αργυρίου).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος Αποστολίδης (70' Βασιλάκος), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.



* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4