Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Δεκεμβρίου 2016

To τετράμπαλο που πονάει ακόμα (1994)

Σαν σήμερα στις 7/12/1994, ο ΠΑΟΚ του Άρι Χάαν, έκανε μια από τις πιο εντυπωσιακές νίκες μας επί του Άρη, κάνοντας κυριολεκτικά πλάκα στον συμπολίτη!

Ο Δικέφαλος στο εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, επικράτησε με 0-4, ένα σκορ που θα στοιχειώνει μια ζωή την ομάδα της συνοικίας και όσους την υποστηρίζουν (ακόμη!)... 

Ο αγώνας αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί στις 20/11, όμως εκείνη τη μέρα έγιναν αυτά που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, καθώς παίχτηκε άλλου είδους άθλημα...

Τα κιγκλιδώματα έπεσαν, πανό άλλαξαν χέρια και τελικά στήθηκε ένα ωραιότατο μονότερμα μπροστά στη Θύρα 1 με παίκτες ...τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ! Όπως ήταν φυσικό, το παιχνίδι αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου σαν σήμερα δηλαδή, οπότε και γράφτηκε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας – ή μάλλον ... τέσσερις ! 
Με τον Τουρσουνίδη κυριολεκτικά αφηνιασμένο εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με αυτόν στο 21' και διπλασίασε τα τέρματά του με τον ίδιο παίκτη στο 57', σε μια φάση στην οποία έκανε γιο-γιο την άμυνα του Άρη.



Τρία λεπτά αργότερα ο Κώστας Λαγωνίδης με ευθύβολο σουτ έγραψε το 0-3 και το σκορ έκλεισε στο 0-4 ο Πολωνός Μπότσιεκ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, παίρνοντας τα μυαλά όλων όσων είχαν την τύχη να βρεθούν στη Θύρα 1 του Χαριλάου (τότε...).


Δείτε τα γκολ του αγώνα στο video που ακολουθεί...

Οι συνθέσεις:

Άρης: Καρκαμάνης, Μαυρογεννίδης, Τσολερίδης, Μητσόπουλος, Στρατηλάτης, Μπουγιουκλής (70' Σαμόλης), Ιβαν, Κολτσίδας (21' Κωνσταντινίδης), Σαπουντζής, Λόντσαρ.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος. Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (85' Καρασαββίδης), Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Μπότσιεκ, Φαν Ρόι. Ζουμπούλης (71' Χάβος).
* Ο Άρι Χάαν δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην ομάδα που απέδειξε με τη σημερινή της εμφάνιση ότι δουλεύουμε στις προπονήσεις. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη αλλά θα τα καταφέρουμε".

* Δύο μέρες μετά, τα καλά νέα συνεχίστηκαν με τη μείωση από την ΟΥΕΦΑ της ποινής αποκλεισμού μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των γεγονότων στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμαίν τέσσερα χρόνια νωρίτερα...

* Μετά τη λήξη του αγώνα ο Θωμάς Βουλινός επιτέθηκε φραστικά στον δημοσιογράφο Στέλιο Γρηγοριάδη, ενώ απαγόρευσε τις δηλώσεις των παικτών, προς τους οποίους πάντως έταξε και έδωσε έξτρα πριμ!





* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση!)

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).

Παρακάτω ... φωτογραφικό αφιέρωμα στο παιχνίδι.



















 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4