Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Δεκεμβρίου 2018

Έχασε τις ευκαιρίες και ο ΟΦΗ τον τιμώρησε! (1985)

Σαν σήμερα στις 15/12/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (5.941 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος δύο τέρματα από τον Γιώργο Βλαστό, από ένα σε κάθε ημίχρονο ...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο 20λεπτο, το οποίο ήταν το καλύτερο διάστημά του στο ματς, αλλά ούτε ο Σκαρτάδος στο 11' (δοκάρι το τετ α τετ με τον Χοσάδα), ούτε ο Καρασαββίδης στο 16', ούτε ο Βασιλάκος στο 19' κατάφεραν να βρουν δίχτυα!

Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ΟΦΗ αφού κράτησε την εστία του ανέπαφη, έφτασε στο 23ο λεπτό στο 1-0 με κεφαλιά του Βλαστού, μετά από σέντρα του Περσία.

Στο 61' ο Βλαστός και πάλι μετά από προσπάθεια του Γιάνιανιν νίκησε για 2η φορά τον Τερζή κάνοντας το τελικό 2-0.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μαυρομάτης, Τερζής, Ιορδανίδης και από τον ΟΦΗ οι Βασιλείου, Περσίας, Γιάνιανιν, Βλαστός.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Χοσάδας, Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Αγιομαμίτης (46' Ανδρεανίδης), Παπαβασιλείου, Περσίας, Γιάνιανιν, Σαμαράς, Νιόμπλιας (14' Τσίμπος), Βλαστός.

ΠΑΟΚ: Τερζής, Μπανιώτης, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Μαυρομάτης, Αλεξανδρίδης, Ιορδανίδης (67΄Πάπριτσα), Βασιλάκος, Καρασαββίδης.

Δηλώσεις  προπονητών:

Ευγένιος Γκέραρντ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος είχαμε προβλήματα με τους τραυματισμούς του Νιόμπλια και του Αγιομαμίτη, ενώ σταθήκαμε τυχεροί σε δύο πολύ καλές ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟΚ. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι και παίξαμε πειθαρχημένα».

Βάλτερ Σκότσικ: «Συγχαίρω τον ΟΦΗ για τη νίκη του, που με βάση την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος ήταν δίκαιη! Ο ΠΑΟΚ είχε καλές ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στην επανάληψη θέλαμε να ισοφαρίσουμε, όμως ο ΟΦΗ ήταν πολύ δυνατός. Έβγαλα τον Ιορδανίδη γιατί ήθελα να δω και τον Πάπριτσα».


* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο! Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4