Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Δεκεμβρίου 2018

Στο +4 με νίκη επί της Κέρκυρας (2014)

Σαν σήμερα στις 14/12/2014,στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο ελλιπής ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Κέρκυρα με 2-1, σε ένα παιχνίδι που είχε τρελό σασπένς μέχρι το φινάλε του...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Ποζατζίδη, Τζαβέλλα, Βίτορ τριάδα στην άμυνα, Σκόνδρα, Σπυρόπουλο, Κάτσε, Τζανδάρη στη μεσαία γραμμή και Παπαδόπουλο, Κουλούρη, Περέιρα στην επίθεση, σε ένα 3-5-2. 

Αποκλείστηκαν από την αποστολή ο Σαλπιγγίδης (rotation), Μαντούρο και Γκολάσα (για λόγους υγείας)...
Παρά τις απουσίες του ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά δημιούργησε προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ, με τον Κουλούρη να πρωταγωνιστεί στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. 

Οι νησιώτες όσο περνούσε ο χρόνος έκλειναν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Σέτκους και ο ΠΑΟΚ γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 σε μια προσπάθεια του τεχνικού του Δικεφάλου να κάνει την ομάδα πιο πιεστική.

Η γενική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν αποκαρδιωτική, ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα μπορεί να είχε κατοχή σε σημαντικό ποσοστό, έκανε όμως πολλά λάθη στην ανάπτυξή της.

Αποτέλεσμα αυτών των λαθών ήταν η Κέρκυρα να τελειώσει το ημίχρονο με επτά τελικές έναντι τριών του ΠΑΟΚ. Μάλιστα δυο τρεις από αυτές ήταν εξαιρετικές ευκαιρίες και από τύχη δεν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ!
Με την έναρξη της επανάληψης πέρασαν στο ματς Αθανασιάδης και Ρατς στις θέσεις των Κουλούρη και Σπυρόπουλου, καθώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είδε πως οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν βοήθησαν όσο θα περίμενε ...

Ο Ποζατζίδης έμεινε αριστερό μπακ και ο Ρατς μπροστά του στα χαφ. Η εικόνα της ομάδας άλλαξε και στο 58ο λεπτό ο Φακούντο Περέιρα πήρε την μπάλα από τον Παπαδόπουλο γύρισε πολύ έξυπνα το σώμα του και σκόραρε. Μία φορά βρέθηκε ως τότε ο Φανούρης στην περιοχή και έγραψε!
Ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0 είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνει το 2-0 αλλά την κοντινή κεφαλιά του Περέιρα, μετά από σέντρα του Ρατς την απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας. Από το 68' – 70' η Κέρκυρα έβγαλε τρεις φάσεις για γκολ!

Στο 68ο λεπτό, κεφαλιά του Μαρκόφσκι, απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Γλύκος, στο 69ο λεπτό, είχαμε την εκπληκτική επέμβαση του Γλύκου σε σουτ του Μαρκόφσκι που μετά από κόντρες βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα.

Στο 70ό λεπτό, μετά από ολιγωρία της άμυνας και ο Ναγιάρ ισοφάρισε με σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Τζαβέλλα...

Μαύρα σύννεφα άρχισαν να εμφανίζονται στην Τούμπα, αλλά ο Κάτσε είχε άλλη άποψη. Στο 81ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή βρήκε δίχτυα και πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο γκολ, ένα γκολ που κράτησε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή σε απόσταση ασφαλείας (+4) από τον Ολυμπιακό! 

Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι με τους Περέιρα και Πόζογλου, που έχασαν μοναδικές ευκαιρίες και στο 93' παραλίγο να είχαμε έμφραγμα, όταν το φάουλ που κέρδισε η Κέρκυρα κατέληξε στο δοκάρι του Γλύκου!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (46' Ρατς), Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας, Ποζατζίδης (76' Πόζογλου), Κάτσε, Τζανδάρης, Παπαδόπουλος, Κουλούρης (46' Αθανασιάδης), Περέιρα.

Κέρκυρα: Σετκούς, Βενέτης, Γκόμεζ, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (65' Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Ναγιαρ (76' Κρητικός), Κόντος, Καϊκούτ, Χαβίτο (65' Μαρκόφσκι).

......................................

Ικανοποιημένος με τη προσπάθεια των παικτών και εκνευρισμένος με τα εύκολα λάθη, εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τη Κέρκυρα.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Μετά το ματς με Πανθρακικό, είχατε πει ότι ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδια για διαχείριση. Αλλάξατε γνώμη; "Περίπου το ίδιο, εκείνο ήταν λίγο περίεργο γιατί είχαμε μείνει πίσω στο σκορ. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό θα τα αντιμετωπίσεις αυτά. Σήμερα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, περισσότερα από τότε".

Μέχρι και πριν το ματς με ΟΣΦΠ όλοι μιλούσαν και για την άμυνα του ΠΑΟΚ, είχατε δεχτεί λίγα γκολ. Έκτοτε δέχεστε γκολ ανελλιπώς. Είναι λόγω ψυχολογίας; Ατομικά λάθη; "Πιστεύω ότι γίνονται πολλά λάθη, πουλάμε πολλές φορές μπάλα στο άξονα. Σχεδόν ασίστ δίνουμε για να φάμε γκολ. 

Αυτό είναι καθαρά κούραση και σωματική και κυρίως ψυχολογική. Το άγχος του πρωταθλητισμού. Θα δεις και κάποιους να μην αντέχουν. Το λέω χρόνια, ποιος μπορεί να αντέξει το βουητό της Τούμπας; Έχουμε πολύ κόσμο, αλλά και απαιτητικό. Μπορεί να σε σκοτώσει αν δεν έχεις την ψυχή να το αντιμετωπίσεις. 

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η άμυνα είναι ίδια. Δε φοβάμαι όταν έχει ο αντίπαλος τη μπάλα, αλλά εμείς. Με τους Γάλλους, το δεύτερο γκολ που φάγαμε δε το τρώει ούτε ερασιτεχνική ομάδα. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα".

Από τις αλλαγές ποιες ήταν αναγκαστικές και ποιες όχι; "Ήταν επιβεβλημένες οι αλλαγές. Λέγαμε να βοηθήσει ο Γκολάσα σήμερα αλλά πέντε λεπτά πριν ανακοινωθεί, ανέβασε πυρετό. Αυτά πρέπει να τα περιμένεις και να είναι έτοιμη η ομάδα. 

Όσοι μπήκανε, βοήθησαν αρκετά και την ομάδα και τον εαυτό τους. Το είπα και στα αποδυτήρια, ότι αν θα κρίνουμε την συμπεριφορά του αγώνα με τη Καλαμαριά και σήμερα, είναι η μέρα με τη νύχτα. 

Είναι θετικό για αυτούς. Βέβαια ο πρωταθλητισμός θέλει άλλες καταστάσεις. Μακάρι τα παιδιά να βγουν έτσι. Ο Τζανδάρης παίζει συνέχεια και κυριολεκτικά καταπίνει χιλιόμετρα. Πιστεύω ότι σε όλη την Ευρώπη είναι μέσα στους πέντε πρώτους σε τρεξίματα. 

Είναι πολλά που πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε. Δε μ αρέσουν οι δικαιολογίες. Αλλά μιας και με ρωτάτε, την ομάδα τη φέρνω τελευταία στιγμή στο γήπεδο και δεν ανακοινώνω τίποτα. 

Γιατί τα ξέρω αυτά που βγαίνουν. Αν χτες είχα κάνει 18αδα, σήμερα θα έπρεπε να φέρω άλλους απ' το σπίτι. Και θα δημιουργούνταν και άλλα θέματα. Το παιχνίδι τελείωσε και είμαι ευχαριστημένος, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια. Όταν παίζεις ένα ματς μετά από δύο μέρες, κανονικά έπρεπε να αλλάξει η μισή ομάδα και να γίνουν αλλαγές οι υπόλοιποι. 

Δε μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος και δε το λέω σαν προπονητής αλλά και σαν ΠΑΟΚτσής. Με έχουν συγκινήσει κάποιες στιγμές. Γιατί τους πιέζω πάρα πολύ. Είναι δύσκολα τα αποδυτήρια με εμένα εκεί".

Κύριε Αναστασιάδη, τη Πέμπτη ανακοινώσατε κάποια απόφαση για παίκτες που δεν θα παίξουν. "Μιλήσατε για χρησιμοποίηση δικών σας παιδιών και το είδαμε σήμερα. Αυτό θα διευκολύνει τον πρωταθλητισμό ή θα είναι πιο δύσκολα τώρα. Αν δηλαδή το γεγονός ότι θα στηριχθείτε σε δικά σας παιδιά θα φέρει δυσκολίες. "Αν ήσασταν στη θέση μου δε θα το ρωτούσατε αυτό. 

"Εγώ είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι έχω ευνοούμενους. Δεν ισχύει. Όσοι είναι εδώ, έχουν πάρει όλοι την ευκαιρίες τους. Και το πλήρωσε και η ομάδα αλλά και εγώ, για να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Για να μη λέω ότι αδίκησα κάποιον και δεν έδωσα ευκαιρίες. Έχουν πάρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι περίμεναν και οι ίδιοι. 

Όποιος είναι καλά, θα παίζει. Εσείς τι θα κάνατε Ποιος προπονητής θα έκανε κάτι άλλο; Είναι τρόπος συμπεριφοράς προς τους παίκτες για να μην έχουν παράπονο ότι αδικήθηκαν. Ας το πει κάποιος. Δε μπορεί κανείς να μου πει τίποτα. Κανείς δε μπορεί να πει ότι είναι αδικημένος".

Ένα θετικό είναι ότι η ομάδα φέτος έχει σκόρερ, Περέιρα Κλάους Μακ. Ένα σχόλιο; Με το Μακ τι γίνεται; "Να σας πω κάτι. Κακώς βέβαια γιατί είμαι κουρασμένος. Ξέρετε οι περισσότεροι τραυματισμοί που έχουμε γίνονται για τον εξής λόγο, και δημιουργούν προβλήματα επικοινωνιακά. Όπως π.χ. με Τζαβέλα ή το Μακ ο οποίος ήθελε να παίξει με ΟΣΦΠ και είπαμε να πάμε στη Ξάνθη. 

Ο γιατρός τότε είπε ότι είναι οριακά κι ο παίκτης επέμενε. Όταν θέλει να παίξει σημαίνει ότι κάνε πρωταθλητισμό, αλλά οι περισσότεροι παίκτες δεν ξέρουν πότε είναι καλά. Δε ξέρουν τον εαυτό τους. Και το πληρώνει η ομάδα. Δε φταίει ούτε η προπόνηση ούτε ο γιατρός. Ο Μακ μπήκε στη Ξάνθη και παίζαμε με εννιά. Μόλις είδα το πρώτο σπριντ κατάλαβα. 

Το είδα πενήντα φορές το ματς. Ουσιαστικά με εννιά παίζαμε και κατάλαβα. Ο Μακ λοιπόν, έφυγε μετά τη θεραπεία μας και πήγε στην Εθνική και έπαθε υποτροπή σε φιλικό ματς. Ο Μαντούρο, παίξαμε στο Παναιτωλικό και ήταν οριακά. Δήλωσε πως ήταν καλά, είναι τριάντα χρονών. Στον Πόζογλου μπορώ να επιβληθώ. Στο τριαντάχρονο όχι. 

Σε σχέση με άλλους κόουτς, εγώ ρωτάω το γιατρό και υπολογίζω επιπλέον μια εβδομάδα σε κάθε τραυματισμό για να αποφύγω δυσάρεστα. Κι όμως παθαίνουμε ζημιές γιατί τα παιδιά δε ξέρουν τον εαυτό τους. Στον Παναιτωλικό τον άφησα έξω γιατί ήταν βαρύ το ματς. Αυτός πήγε έκανε προπόνηση και έπαθε θλάση. Ο γιατρός φταίει τώρα; Είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες. 

Οι παίκτες θέλουν να βοηθάνε την ομάδα αλλά πρέπει να έχουμε κι άλλες παραμέτρους. Πλέον από εδώ και πέρα θα υπολογίζω όχι μία, αλλά δύο εβδομάδες. Θα αποφασίζω για τους παίκτες γιατί φαίνεται πως δεν ξέρουν. Και το πληρώνουμε. Το ίδιο και με το Ρατς. 

Δεν έχει παλικαριές σ αυτά. Τον βάζεις λίγα λεπτά και βγαίνει με τη μία. Αυτά είναι μεγάλη στεναχώρια και κουπί. Είναι χειρότερο κι από αυτό που έγινε σήμερα στο 93'. Να γνωρίζεις και να το παθαίνεις. Και δε θέλει άλλες τρελές θεραπείες. Δεν υπάρχουν μάγοι".

...................................................................

Ο Έργκους Κάτσε που σκόραρε το γκολ της νίκης και αναδείχθηκε MVP του αγώνα με την Κέρκυρα στις δηλώσεις του τόνισε πως η προσοχή όλων στρέφεται στα ματς που ακολουθούν...

Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

Για το γκολ που σημείωσε: "Το σημερινό ήταν ένα σημαντικό γκολ αλλά για μένα, το σημαντικό όμως είναι πως νικήσαμε και είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Βρισκόμαστε στο + 4, από τον δεύτερο, αλλά έχουμε μπροστά μας δύο σημαντικά παιχνίδια ακόμα να κερδίσουμε ώστε να μείνουμε στην πρώτη θέση".

Για τη σημασία της αγχωτικής νίκης επεσήμανε: "Η νίκη αυτή μας βοήθησε να φύγει το άγχος. Πρέπει να κερδίσουμε τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4