Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Νοεμβρίου 2018

Από το ζενίθ στο ναδίρ και ήττα από Ατρόμητο! (2016)

Σαν σήμερα στις 28/11/2016, για την 12η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κατάφερε και έχασε στην Τούμπα από τον Ατρόμητο με 3-4, αν και προηγήθηκε με 3-1 στο 70'...

Αυτά μόνο εμείς, κανείς άλλος στον πλανήτη! Μετά το μεγάλο διπλό στο Αρτέμιο Φράνκι, ο ΠΑΟΚ γνώρισε ήττα - ξεφτίλα στην Τούμπα από τον Ατρόμητο, παρουσιάζοντας εικόνα διάλυσης μετά το 73ο λεπτό! Σε εκείνο το χρονικό σημείο έγινε η φάση που επηρέασε σε πολύ μεγάλο ποσοστό την εξέλιξη του αγώνα.
Ο Κάνιας στην προσπάθειά του να αποκρούσει την μπάλα που πήγαινε στα δίχτυα, χρησιμοποίησε το χέρι του, δόθηκε το πέναλτι και ο ίδιος είδε την κόκκινη κάρτα! 
Η απουσία του Ισπανού, που ως εκείνη τη στιγμή ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, αποδείχθηκε καθοριστικότατη και σε συνδυασμό με την αεράμυνα που εμφάνισε ο Δικέφαλος στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, παίζοντας σαν ερασιτεχνική ομάδα, έφεραν την απροσδόκητη ήττα!

Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Τζαβέλλα,Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκα στη μεσαία γραμμή και Κάμπος, Κουλούρη, Ροντρίγκες επίθεση...
Ο Δικέφαλος μπήκε με το δεξί στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ροντρίγκες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Πέλκα και με κεφαλιά νίκησε τον Γκοργκούνοφ. Στο δεκάλεπτο ο Γλύκος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε από τον Μπρκιτς...
Στα λεπτά που ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση χωρίς να απειλήσουν και στο 27' ο Κουλούρης με κοντινό σουτ έκανε το 2-0, μετά από ασίστ του Ροντρίγκες... 
Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε άλλες δύο καλές στιγμές, στο 40o λεπτό, όταν στο σουτ του Κουλούρη, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γκορμπούνοφ και στο 43o λεπτό, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Κάμπος το σουτ που επιχείρησε το απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ...
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ίβιτς έκανε και 2η αναγκαστική αλλαγή όταν ο Ροντρίγκες αντικαταστάθηκε από τον Μυστακίδη. Στο 56ο λεπτό, ο Ατρόμητος μείωσε και ξαναμπήκε στο ματς με κεφαλιά του αμαρκάριστου Λε Ταλέκ από το ύψος του πέναλτι. 
Στο 69ο λεπτό, ο Τζαβέλλας εκτέλεσε φάουλ, ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε δύσκολα και ο Μυστακίδης από κοντά έκανε το 3-1. Κανένα οφ σάιντ στη φάση, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν άδικα.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως θα καθαρίσει εύκολα το ματς, όμως ακολούθησε η φάση του 73' την οποία περιγράψαμε πιο πάνω και στη συνέχεια ο Ούμπιντες μείωσε αρχικά σε 3-2, ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε, για να έρθει στην τελευταία φάση του αγώνα ο Τόνσο να δώσει τη νίκη στον Ατρόμητο!
Το ξενέρωμα που μας πρόσφεραν εκείνη τη μέρα οι παίκτες του Ίβιτς δεν είχε όρια!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Γλύκος (13' Μπρκιτς), Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Μάτος, Τσίμιροτ, Κάνιας, Πέλκας (68' Σάκχοφ), Ροντρίγκες, (46' Μυστακίδης) Κουλούρης, Κάμπος.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, (46' Κοντοές) Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός (81' Δ. Παπαδόπουλος), Τόνσο, Ζησόπουλος (55' Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

..........................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ατρόμητο, τόνισε χαρακτηριστικά...

Για το παιχνίδι: «Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί, βάλαμε δυο γκολ, μπορούσαμε και άλλα. Δυστυχώς στο δεύτερο μέρος τα πράγματα γύρισαν ανάποδα, κάποιοι παίκτες έχουν κάνει κάποια λάθη που δεν γίνονται. Θα συζητήσω με τον πρόεδρο, θα του παρουσιάσω εγώ σε λίγο, ή θα μείνω εγώ ή θα φύγουν κάποιοι άλλοι. 


Κοιτάξτε τις φάσεις των γκολ. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα, το λάθος είναι δικό μου, γιατί στην αρχή έχω κάνει κάποια πράγματα που δεν υπολόγισα και την τελευταία στιγμή άλλαξα απόφαση. Για αυτό το λόγο θα έχω συζητήσεις σε λίγο. Άλλαξα κάποιους παίκτες. Δεν θέλω να πω ονόματα...».

Για το αν θεωρεί ότι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν εσκεμμένα μειωμένη απόδοση:
«Κοιτάξτε, δεν λέω ότι κάποιοι ίσως να μην μπορούν, απλά μπορεί να μην θέλουν. Πιστεύω ότι κάποιοι από εσάς εδώ, γνωρίζεται. Σήμερα ήταν πιο ξεκάθαρο. Γιατί φαίνεται το τελευταίο καιρό πως κάποιοι έχουν πρόβλημα. 


Και μέσα στα αποδυτήρια και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, τις τελευταίες 20 μέρες με ένα μήνα. Για αυτό λέω, θα μιλήσω με τον πρόεδρο, θα του παρουσιάσω τι πιστεύω εγώ και από εκεί και πέρα, τις αποφάσεις τις παίρνουν αυτοί που είναι πιο πάνω από εμένα, εγώ πρέπει να τον ενημερώσω για κάποια πράγματα που δεν γνωρίζει».

Για το αν κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν πρόβλημα μαζί του: «Δεν μου πάει κάπου το μυαλό, έχω παίξει μπάλα, ξέρω τι συμβαίνει. Μπορεί να μην γούσταρα κάποιον προπονητή, μπορεί να είχα πρόβλημα, αλλά όταν έμπαινα έδινα το 100%, γιατί η ομάδα σε πληρώνει».

Για το γεγονός ότι αναφέρει πράγματα τα οποία είναι άκρως σοβαρά: «Συμφωνώ. Κοιτάξτε, εγώ σας λέω κάτι. Πιστεύω σε όλους και προσπαθώ κάθε φορά να βγάλω την καλύτερη ενδεκάδα. Αυτό βλέπω, πως δουλεύουνε στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά όταν συμβαίνουν κάποια πράγματα όπως σήμερα, δεν μπορώ να καταλάβω... 


Είναι κάτι καινούργιο για μένα, αυτό. Μπορεί να έχει γίνει αυτό και στο παρελθόν, πρόσφατα... μιλάμε για το πρωτάθλημα. Η ομάδα ήταν καλή στο πρώτο μέρος ναι, είχε κατοχή και ο αντίπαλος δεν μπορούσε να μας πλησιάσει ουσιαστικά».

Στη συνέχεια ανέφερε για το ματς: «Μπορούσαμε και τρίτο γκολ, δυστυχώς δεν το βάλαμε και στο τέλος μείναμε με δέκα παίκτες. Ήταν κακή στιγμή, αλλά μετά από εκεί και πέρα έχουν γίνει κάποια πολύ περίεργα πράγματα. Εγώ σας λέω πως κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Αυτό σας λέω. Θα μείνω εγώ ή κάποιοι παίκτες».

Για το αν είχε σχέδια για το ματς και άλλαξαν: «Από μόνος μου, δεν μπορεί κανείς να μπαίνει στη δουλειά μου. Για αυτό είπα στη αρχή παίρνω τις ευθύνες για το δικό μου λάθος».

Για το αν θεωρεί ότι οι παίκτες θέλουν να τον διώξουν: «Κοιτάξτε, δεν λέω ότι θέλουν να φάνε τον Ίβιτς, δεν ξέρω, δεν μπορώ να μπω στο μυαλό τους. Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτονται αλλά κατά την άποψη μου κάποια πράγματα είναι αρκετά ύπουλα. Κοιτάξτε ξανά τα γκολ...».

...................................................................

Ο Λέο Μάτος, μίλησε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σε ερώτηση για τα όσα δήλωσε ο Ίβιτς, ανέφερε: «Ότι και να έχει γίνει η ευθύνη είναι των παικτών. Όλων όσων αγωνίστηκαν. Είμαστε ομάδα και η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε από ένα σημείο και μετά. 


Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι υπήρχε λίγη κούραση στο τέλος με δέκα παίκτες, γιατί προερχόμασταν από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. Ίσως επαναπαυτήκαμε όταν πήραμε προβάδισμα με δύο γκολ ξανά. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για το σημερινό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να βγάλουμε την ομάδα από αυτή τη δύσκολη θέση».

Για το πρωτάθλημα και τι μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Δείξαμε πριν τρεις μέρες τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Έχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές, ο προπονητής που έχουμε εδώ είναι πάρα πολύ καλός.


Εμείς είμαστε 100% υπεύθυνοι για να δείξουμε ότι μπορούμε να παλέψουμε. Δεν είμαστε ούτε στο μισό της χρονιάς και έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι».

Για την πρόκριση στους 32 του Europa League: «Πριν από αυτό το παιχνίδι με τη Σλόβαν Λίμπερετς, πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε τις προϋποθέσεις, είναι στα πόδια μας να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. 


Το πιστεύουμε πολύ. Σαν παίκτες, θα πρέπει να κάνουμε περισσότερη αυτοκριτική. Να δούμε τι κάνουμε λάθος. Έχουμε καλή ομάδα, έναν καλό προπονητή που δουλεύει πολύ καλά μαζί. Θα πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, να βελτιώσουμε πρώτα τον εαυτό μας και την ομάδα».

.....................................................................

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ατρόμητο, δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ...

Το σύνθημα "βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα και όποιος δεν μπορεί να πάει στα ...", ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν...

Αυτό που έγινε εκείνη τη μέρα δεν έχει προηγούμενο! Μέσα σε 20 λεπτά η καλή εικόνα του ΠΑΟΚ, μετατράπηκε σε ... αυτοχειρία! Η πίκρα του κόσμου ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και προβλημάτισε η εικόνα του Δικεφάλου που από το ζενίθ στο ματς του Europa League, βρέθηκε στο ναδίρ!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4