Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2018

Ισόπαλος στο Καυτανζόγλειο με ρυθμιστή τον άνεμο! (1961)

Σαν σήμερα στις 5/11/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές, έμεινε στη λευκή ισοπαλία, αν και ήταν αυτός που θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη ...

Η κάθε μία ομάδα είχε την υπέροχη σε ένα 45λεπτο, κάτι για το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο δυνατός άνεμος που έπνεε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ πριν από την έναρξή της έβρεχε συνεχώς!

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επανάληψη και στο διάστημα αυτό έχασε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς στο 27' λεπτό με τον Καραβέργο ο οποίος από καλή θέση σούταρε άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο Μιχαηλίδης έπεσε στα πόδια του Ξυλά κρατώντας την εστία μας ανέπαφη!
Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 32ο λεπτό με τον Κιουρτζή που βρέθηκε μόνος με τον Βουγιούκα αλλά σούταρε άουτ. Με την έναρξη της επανάληψης η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην! 

Στο 47' ο Βασιλειάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, σούταρε όμως στην αγκαλιά του Βουγιούκα, στο 56' ο Ιωαννίδης απέκρουσε επί της γραμμής το κόρνερ που εκτέλεσε ο Κατικαρίδης και ενώ η μπάλα είχε πάρει τροχιά για τα δίχτυα, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την πίεση χωρίς όμως να έρθει το πολυπόθητο γκολ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κεμανίδης, Νικολαΐδης και από τον Ηρακλή ο Μπερεδήμας.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Βουγιούκας, Παπαθανασίου, Μπερεδήμας, Χαραλαμπίδης, Ράμμος, Ιωαννίδης, Ξυλάς, Καραβέργος, Ασβεστάς, Χασεκίδης, Τσίγκος.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Κεμανίδης, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Τασόπουλος, Βασιλειάδης, Κατικαρίδης, Λέανδρος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κιουρτζής.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!) 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο τερματοφύλακας Βουγιούκας του Ηρακλή, να μπλοκάρει την μπάλα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4