Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2018

Εξαιρετική εμφάνιση αλλά "Χ" με τον Εθνικό! (1967)

Σαν σήμερα στις 5/11/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 12.000 θεατές (10.347 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Εθνικό, ένα αποτέλεσμα που μας αδικούσε κατάφωρα!

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε αφόρητα τον ... πρωτοπόρο Εθνικό και στο 20' ο Αφεντουλίδης, αφού ξεπέρασε τον Κρεμμύδα, με δυνατό αριστερό σουτ κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τουρκομένη!

Ο ΠΑΟΚ είχε νωρίτερα μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Σαράφη στο 4', ενώ ως τη στιγμή της επίτευξης του 1-0, κάθε επίθεσή μας μύριζε γκολ! Μια εμφάνιση που ενθουσίασε τον κόσμο στις εξέδρες!
Στο 27' ο Αφεντουλίδης βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Εθνικού, τον απέφυγε, όμως ο Χατζηιωαννίδης πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας του Εθνικού!

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να χάνει ευκαιρίες και στο 82' ο Εθνικός έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Φερλέμης πήρε την κεφαλιά και ο Αντωνάτος με ανάποδο ψαλίδι σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ, αφήνοντας άναυδο τον Σαββουλίδη, ο οποίος έφερε ευθύνη καθώς μπορούσε να βγει και να καθαρίσει την αρχική σέντρα!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλειάδης, Κοντογιώργος, Λέανδρος, Αφεντουλίδης και από τον Εθνικό οι Τουρκομένης, Ελευθεριάδης, Κρεμμύδας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Νικολαΐδης, Κοντογιώργος, Λέανδρος, Σαράφης, Αφεντουλίδης, Λάζος.

Εθνικός: Τουρκομένης, Ελευθεριάδης, Κρεμμύδας, Χατζηιωαννίδης, Φερλέμης, Νικηφοράκης, Χαρτοφύλακας, Αντωνάτος, Χατζηιωάννογλου, Μπουτούρης, Τσοκαταρίδης.

Και η βαθμολογία (με χορηγό και πάλι)...
* Τη σεζόν 1967 - 1968, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 8η θέση (ισόβαθμος με τον Πανιώνιο), έχοντας σε 34 ματς, 67 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 14 ήττες και τέρματα 45-40.

* Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε και η συμμετοχή των κυπριακών σωματείων στη διοργάνωση της ελληνικής Α΄ Εθνικής. Η μετέπειτα αθλητική βιβλιογραφία καταγράφει τη δεδομένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ως πολιτική προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβληθεί τον Απρίλιο της προηγούμενης περιόδου.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4