Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Νοεμβρίου 2018

"Καθάρισε" εύκολα απ' το πρώτο 45λεπτο (1992)


Σαν σήμερα στις 22/11/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Κόρινθο, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 ...

Ο Δικέφαλος με τον Σέρβο τεχνικό Λιούπκο Πέτροβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές (μόλις 1.177 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς, για να κάνει το 2-0 ο ίδιος στο 12ο λεπτό, ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Ξυθάλης.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 43' ο Τζόνι Αναστασιάδης.

Ο Πέτροβιτς κατέβασε την ομάδα με ένα σχήμα άκρως επιθετικό, δείχνοντας τις προθέσεις του να τελειώνει από νωρίς με την υπόθεση νίκη και δικαιώθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στην επανάληψη με κεφαλιά του Μαδωνή στο 60', εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση του ΠΑΟΚ, όμως η αντίδρασή τους δεν είχε συνέχεια...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
(Πέτροβιτς): Γκάμπριτς, Αλεξιου, Πλίτσης, Χάβος, Λαγωνίδης, Οικονομίδης (72' Χιονάς), Μαγκντί, Αναστασιάδης (60' Δημόπουλος Θαν.), Μπορμπόκης, Δερμιτζάκης, Τζούρτζεβιτς.

Κόρινθος (Λιβαθηνός): Βουκελάτος, Χατζηαθανασίου (46' Ρόππας), Χορμής, Καρασαββίδης, Μαδωνής, Περαχωρίτης, Τζαναβάρας, Κουλούρης, Πολύζος (46' Παπαδόπουλος), Αδάμου, Παπαπαναγής.

* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Ήταν άλλη μια σεζόν στην οποία οι προπονητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα! Ξεκίνησε ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο -τότε πρόεδρο- Θωμά Βουλινό!

* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, της περιόδου 1992-1993...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4