Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Νοεμβρίου 2018

Προηγήθηκε αλλά έχασε με 2-1 στην Πάτρα! (1985)

Σαν σήμερα στις 10/11/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Παναχαϊκή σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 8.000 θεατές (7.022 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, αν και προηγήθηκε στο 20ό λεπτό με τον Άρη Καρασαββίδη!

Σε εκείνο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού, ο Καρασαββίδης απέφυγε τρεις αντιπάλους και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Δεσύλλα ανοίγοντας το σκορ!
Στο 44' ο Βασιλάκος βγήκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Δεσύλλα με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφ σάιντ, όμως ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής γλίτωσε το 0-2, σε μια φάση καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης...

Η Παναχαϊκή έφτασε στο 1-1 στο 57ο λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε ο Χαρδαλιάς και το υπέδειξε ο διαιτητής Ντόντος σε ανατροπή του Ζήκου από τον Ψαρρά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα, Βουγιαντίνοβιτς με κοντινό σουτ σημείωσε το 2-1, με τους παίκτες να διαμαρτύρονται θεωρώντας πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ.
 
Στο 67' ο Γεωργακόπουλος  προ του Τερζή σούταρε άουτ και στο 88' ο Σίγγας είδε την καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε μετά από κόρνερ του Βασιλάκου, να περνάει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Παναχαϊκής!

Μπανιώτης, Σίγγας, Γιούρισιτς διασώθηκαν από τον ΠΑΟΚ, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Βουγιαντίνοβιτς, Παπαγιαννόπουλος, Κίζας, Πατρώνης, Παναγιωτίδης.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Δεσύλλας, Βασιλόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Κυριακόπουλος, Κύζας, Πατρώνης (89' Ζερδεβάς), Ζήκος, Παναγιωτίδης, Βουγιαντίνοβιτς, Γεωργακόπουλος, Χαρδαλιάς.

ΠΑΟΚ: Τερζής, Γιούρισιτς, Σκαρτάδος, Ψαρράς (61' Πάπριτσα), Σίγγας, Μπανιώτης, Καρασαββίδης, Πίττας (74' Αλεξανδρίδης), Κωστίκος, Βασιλάκος, Αλαβάντας.

* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο! 

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1985-1986, είναι η ομάδα που παρατάχτηκε στο Μπεντεγκότι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Βερόνα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4