Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Νοεμβρίου 2018

Πεντάσφαιρος με χατ τρικ του Κούδα! (1968)

Σαν σήμερα στις 10/11/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη ΑΕ Λεμεσού, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (2.211 τα εισιτήρια), πήρε μια εύκολη νίκη με 5-0, με τον Γιώργο Κούδα να σημειώνει χατ τρικ, απέναντι σε έναν αντίπαλο, πέντε παίκτες του οποίου είχαν το επώνυμο Παπαδόπουλος!

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν ασφυκτική και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις σε βάρος της κυπριακής ομάδας, αν οι κυνηγοί μας ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι ο Σαββουλίδης ήταν θεατής του παιχνιδιού, ήρθε σε επαφή με την μπάλα σε ελάχιστες περιπτώσεις και κυρίως μετά από γυρίσματα των συμπαικτών του.

Το σκορ άνοιξε στο 11ο λεπτό όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Σαράφη, ο τερματοφύλακας βγήκε από την περιοχή του για να προλάβει να αποκρούσει, ο Κούδας τον απέφυγε εντυπωσιακά και με σουτ από τα 20 μέτρα έκανε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κούδας και πάλι με δυνατό κοντινό σουτ αυτή τη φορά σημείωσε το 2-0 (αρχική εικόνα), ενώ νωρίτερα ο Κούδας στο 1' και το 7', καθώς και ο Σαράφης στο 5' σε πολύ καλές ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Όμως και μετά το 2-0, χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σαράφη στο 22' – 42' - 65', Λάζο στο 24', Τερζανίδη στο 27' - 58' - 64', για να έρθει στο 72' ο Κούδας με κοντινή προβολή να κάνει το 3-0 και ένα λεπτό αργότερα ο Σαράφης με δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να γράψει το 4-0.

Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 89ο λεπτό με δυνατή καρφωτή κεφαλιά του Θεοφανίδη, που έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Κωνσταντίνου, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Μουρατίδης, Λάζος, Τερζανίδης και από την ομάδα της Λεμεσού οι Παπαδόπουλος Παμπ., Κωνσταντίνου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Παπαχριστούδης, Μακρής, Μουρατίδης, Σαράφης, Λάζος, Τερζανίδης, Κούδας, Παρίδης.

ΑΕ Λεμεσού: Κωνσταντίνου, Χαριλάου Ανδρ., Επαμεινώνδας, Παπαδόπουλος Κ., Στυλιανού (69' Παπαδόπουλος Αρ.), Χαριλάου Τρ., Τσαγκάρης, Μιχαλάκος, Παπαδόπουλος Χαρίλ., Παπαδόπουλος Παμπ., Παπαδόπουλος Ζήνων.

Η βαθμολογία ...
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4