Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Οκτωβρίου 2018

Με ενάμισι πόδι εκτός Κυπέλλου! (2014)

Σαν σήμερα στις 29/10/2014, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ έμεινε στην Τούμπα στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα...

Πλέον ο Δικέφαλος χρειαζόταν έναν απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει στην επόμενη φάση κάτι που δεν έγινε, με συνέπεια τον αποκλεισμό!

Δυνατό ξεκίνημα με παιχνίδι κατοχής, συνεχές πρέσινγκ από τον Δικέφαλο, που έκλεψε μπάλες, βγήκε πολλές φορές από τα δεξιά κυρίως, όμως οι προσπάθειες ήταν ημιτελείς. 

Ο ΠΑΣ που μέχρι τα μισά του ημιχρόνου δεν είχε περάσει τη σέντρα, βρήκε την ευκαιρία στην πρώτη φορά που το έκανε, στο 23' να ανοίξει το σκορ με τον Ίλιτς, σε μια φάση στην οποία ευθύνεται το κέντρο της άμυνάς μας που έχασε τον επιθετικό των Ιωαννίνων...

Με το 1-0 σε βάρος τους οι παίκτες του Αναστασιάδη συνέχισαν να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Γιαννιώτη παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες, βγήκαν 2-3 καλές ευκαιρίες που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους στο 0-1, τον ΠΑΟΚ να έχει 9 τελικές και τον ΠΑΣ μόλις 1, αυτή του γκολ.

Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να διασπάσει με κάθετες πάσες την διπλή άμυνα του ΠΑΣ και ήταν σίγουρα φλύαρος στο παιχνίδι του και υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης σε σχέση με τα όσα μας έχει δείξει στις τελευταίες εντός των συνόρων εμφανίσεις του...

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Τζανδάτρης στη θέση του Μάρτενς που για ένα ακόμη παιχνίδι πέρασε απαρατήρητος... 

Στο 57ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα του ΠΑΣ με τον Τζιόλη, που πήρε το γύρισμα του Τζανδάρη από τα αριστερά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη, ισοφαρίζοντας.
Μετά το 1-1 οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν από το καβούκι τους και να προσπαθήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο, όμως αυτή η εικόνα δεν κράτησε πολύ καθώς ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε για την ανατροπή. Στο 75' μπήκε στο ματς ο Παπαδόπουλος στη θέση του Κατσικά...

Ο ΠΑΟΚ πίεσε αλλά όχι με τον πιο ορθόδοξο τρόπο και είχε καλύτερη στιγμή για να πάρει τη νίκη στο 86ο λεπτό, όταν κεφαλιά εξ' επαφής του Κλάους μετά από σέντρα του Κίτσιου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.

Η ομάδα σε γενικές γραμμές ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, παρά το γεγονός ότι παρατάχτηκε με πολλούς βασικούς. Εντύπωση προκάλεσε το προκλητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων –υπό την ανοχή του Δελφάκη- οι οποίοι προς το τέλος ιδιαίτερα του παιχνιδιού προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο με φτηνές καθυστερήσεις...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (75' Παπαδόπουλος), Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζιόλης, Γκολάσα, Μάρτενς (46' Τζανδάρης), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Ναντάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς (76' Χαρίσης), Ίλιτς (52' Μανιάς), Γιάκος (83' Μπέριος), Ηλιάδης, Σαπαλίδης.

................................................

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άγγελος Αναστασιάδης σημείωσε πως η ομάδα είχε τις ευκαιρίες για να κερδίσει αλλά της έλειπε η τύχη.
Αναλυτικά:

"Τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια, έκαναν ευκαιρίες και δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη προσπάθεια του αντιπάλου. Μάλλον δεν το θέλει η Παναγιά. Είμαι στεναχωρημένος αλλά όχι από την προσπάθεια των παιδιών. Εξαρτιόμασταν από τα αποτελέσματα των άλλων και πλέον δε ξέρω αν έχουμε άλλη μία ευκαιρία. Μάλλον δεν μας θέλει.

Σήμερα είχαμε έναν αντίπαλο που ήταν πολύ καλά οργανωμένος πίσω και όσο δεν βάζαμε το γρήγορο γκολ, τα πράγματα δυσκόλευαν. Ήταν ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα σε έναν παιχνίδι που το θέλαμε πολύ. Πρέπει να ζήσουμε, όμως, μ' αυτό. Έτσι πρέπει να κάνουν οι μεγάλες ομάδες και πιστεύω, θα το κάνουμε".

Για το αν η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια έπαιξε το ρόλο της: "Μας επηρεάζει πλέον η κούραση αλλά αυτό δεν έχει σχέση με σήμερα. Εύκολες πάσες τις κάνουμε δύσκολες. Επαναλαμβάνω είμαι στεναχωρημένος που τα παιδιά δεν πήραν τίποτα παρά την προσπάθεια που έκαναν".

Για το αν πρόκειται για αποτυχία ο διαφαινόμενος αποκλεισμός: "Αν έβαζε το γκολ ο Αθανασιάδης, που θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια να τη στείλεις έξω, θα μιλούσαμε για ανατροπή. Βάσει αποτελέσματος, όμως, ναι είναι. 

Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε. Να δούμε τις αντοχές των παιδιών και τι κάνουμε εμείς σωστά. Αυτό κάποια στιγμή το πληρώνεις. Δεν ήταν θέμα κούρασης, όμως, σήμερα. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Είχαμε φάσεις στο δεκάλεπτο που έπρεπε να τις κάνουμε γκολ".

Για την αλλαγή του Μάρτενς: "Έγινε γιατί θέλαμε να βάλουμε ένα παιδί πιο δυνατό στα στημένα, στον αέρα. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Μάρτενς. Είχαμε τα στημένα αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε το γκολ".

Για τον ΠΑΣ: "Έχει πολύ καλό προπονητή, είχε και πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά. Παρά το ότι είχε αλλαγές, υπήρχαν έμπειρα παιδιά που γνωρίζουν την ομάδα και μπορούσαν να διαχειριστούν τη βαρύτητα του παιχνιδιού. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν πως ο ΠΑΣ δεν είχε το άγχος ενώ εμείς όσο περνούσε ο χρόνος, επηρεαζόμασταν ακόμα περισσότερο".

.............................................

Ο Παναγιώτης Γλύκος μετά το ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο παιχνίδι αυτό, αλλά και στο επερχόμενο με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Σήμερα δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Μας μένει ένα ακόμα ματς για το κύπελλο, στην Κέρκυρα, αλλά πλέον δεν εξαρτάται από εμάς η υπόθεση πρόκριση. Ελπίζουμε να μας έρθουν όλα όπως τα θέλουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Και συνέχισε: "Κούραση υπάρχει στην ομάδα, αλλά τα νεύρα δεν έχουν σχέση με αυτό. Δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε, ευτυχώς στο τέλος που δεν χάσαμε κιόλας. Πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο με τον Εργοτέλη εκτός έδρας, ώστε να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4