Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Οκτωβρίου 2018

Πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα (2015)

Σαν σήμερα στις 4/10/2015, για την 6η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό με 2-0, πληρώνοντας το κακό του πρώτο ημίχρονο...

Μπροστά 27.000 οπαδούς του Δικεφάλου, ο Τούντορ παράταξε τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κωνσταντινίδη, Κάτσε, Τζιόλη, Ροντρίγκες, στη μεσαία γραμμή, Μακ - Πέλκα μπροστά τους και τον Κλάους στην κορυφή της επίθεσης.

Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη συγκινησιακά λόγω της θλιβερής επετείου του ατυχήματος των Τεμπών, ο Δικέφαλος βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον Ολυμπιακό που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ολιγωρία της άμυνάς μας στις φάσεις των γκολ...
Το παιχνίδι ήταν δυνατό στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γιάχο όπως αναμενόταν να σφυρίζει επιλεκτικά και να προσέχει ώστε να μην εκτεθεί από το μεγάλο λάθος.

Έτσι για παρόμοιες φάσεις σφύριζε παραβάσεις μόνο των παικτών μας προστατεύοντας τους φιλοξενούμενους, το γνωστό παιχνίδι του σπασίματος των νεύρων που έχουμε δει πάμπολλες φορές με αντίπαλο την συγκεκριμένη ομάδα.

Στο 26ο λεπτό, την ώρα που ο Κωνσταντινίδης είναι στο έδαφος και ζητάει αλλαγή ο Ιντέγε σκοράρει, αφού ούτε ο Κόστα ούτε ο Όλσεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν!

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 με τον Φορτούνη να εκτελεί κόρνερ και με κεφαλιά ο Μιλιβόγεβιτς να σκοράρει. 

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Δικέφαλος πίεσε ψηλά και είχε μια πολύ μεγάλη φάση με τον Μακ να μειώσει στο 38'. Ο Σλοβάκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο από πολύ καλή θέση, παρά το ότι απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του...
Σε ένα παιχνίδι που όπως προαναφέρθηκε παιζόταν στη δύναμη, ίσως ο Τούντορ να έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Σάμπο αντί του τεχνίτη Πέλκα, ώστε να δυναμώσει τη μεσαία του γραμμή. 

Να μην ξεχνάμε βέβαια πως ο Ολυμπιακός είχε πέντε μέρες να ξεκουραστεί και ο ΠΑΟΚ μόλις τρεις. Ίσως για αυτό προτιμήθηκε τελικά ο Πέλκας.

Η τελευταία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 45', όταν ο Κλάους πλάσαρε πάνω από τον Ρομπέρτο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο παιχνίδι ο Μπερμπάτοφ στη θέση του Πέλκα και ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πιέσει ακόμη περισσότερο κάτι που έκανε.

Στο 54ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Ροντρίγκες, σουτ στην κίνηση του Μπερμπάτοφ μπλόκαρε σε δύο χρόνους ο Ρομπέρτο και στο 59' ο Κλάους σούταρε και ο Κασάμι απέκρουσε στη γραμμή με εξουδετερωμένο τον Ρομπέρτο!

Ο χορός των ευκαιριών συνεχίστηκε στο 73' με τον 73ο λεπτό με τον Βίτορ που από κοντά πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ρομπέρτο έσωσε τον Ολυμπιακό και πάλι!

Ο Τούντορ έριξε στο ματς τον Ζάιρο στη θέση του Κίτσιου, αλλά στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε και έτσι ήρθε η ήττα. 

Συμπερασματικά ο Δικέφαλος παρά το 0-2, μπορούσε να ανατρέψει το αποτέλεσμα, είχε περισσότερες τελικές από τον Ολυμπιακό είχε και την κατοχή της μπάλας (ειδικά στην επανάληψη τα νούμερα ήταν λες και παίζαμε με τον ουραγό!), αλλά το γκολ δεν ήρθε σε καμία από τις 6 πολύ καλές τελικές του Δικεφάλου.

Θα ήταν παράλειψη να μην πούμε κάτι για τον κόσμο που ήταν υποδειγματικός! Στήριξη με φωνή χωρίς παρατράγουδα, παρέμεινε στη θέση του και μετά το τέλος του ματς τραγουδώντας για την ομάδα, παρά την ήττα από αντίπαλο μισητό!
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (28' Κίτσιου - 74' Ζάιρο), Κάτσε, Τζιόλης, Ροντρίγκες, Πέλκας (46' Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85' Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (63' Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (78' Φινμπόγκασον).

..........................................................................

O τεχνικός του Δικεφάλου ανέλυσε τους παράγοντες που οδήγησαν στην ήττα...
Αναλυτικά τόνισε ο Ιγκόρ Τούντορ:

Για το παιχνίδι: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρέασαν για την ήττα μας. Πέτυχαν γκολ στις ευκαιρίες τους, εμείς όχι. Είναι τόσο απλό. Είναι και θέμα ποιότητας. Δεν μπορώ να πω τίποτα για τους ποδοσφαιριστές μας. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου δεν προσπάθησαν. Ίσως σήμερα δεν ήταν η μέρα μας για να κερδίσουμε».

Για την ενδεχόμενη κούραση της ομάδας: «Νομίζω ότι αυτές οι δύο ημέρες δεν ήταν αρκετές, ξοδεύοντας τόσο πολύ ενέργεια στον αγώνα με την Ντόρτμουντ. Και σωματικά και πνευματικά. Από κει και πέρα κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν σήμερα το επίπεδο απόδοσης. Είναι και θέμα ποιότητας, ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

Για τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων: «Φυσικά υπάρχει διαφορά ποιότητας, αλλά μερικές φορές στο ποδόσφαιρο αυτό δεν είναι καθοριστικό. Σήμερα αυτό δεν έγινε. ίσως επειδή είχαν έναν πολύ καλό τερματοφύλακα που έσωσε 2-3 γκολ. 

Κι αυτοί σε δύο περιπτώσεις έβαλαν δύο γκολ. Ίσως είναι τύχη, ποδόσφαιρο, ποιότητα. Δεν ξέρω. Στο τέλος, ίσως άξιζαν τη νίκη. Για μας δεν ήταν από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Υπήρχε κόπωση και σκόραραν με την ποιότητά τους».

Γιατί ενώ υπήρχε κούραση δεν προέβη σε περισσότερες αλλαγές: «Έχω πει από την αρχή ότι ο βασικός κορμός είναι 14-15 αλλά σε τέτοια παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να παίξεις με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι παιχνίδια για να δώσεις ευκαιρία σε κάποιον να δείξει ότι αξίζει».

Για τις αλλαγές που επέλεξε να κάνει: «Ο Κίτσιου βγήκε γιατί θέλαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί. Ο Πέλκας που ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες μας στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν βρίσκεται στη στιγμή του. Μπορώ να πω ότι υποφέρουμε όταν δεν είναι καλά, γιατί μπορεί να σου δώσει το απρόβλεπτο. Κι όταν δεν είναι καλά είμαστε πιο προβλέψιμοι σαν ομάδα γενικότερα».

Για το αν θέλουν βελτίωση τα στημένα: «Το πιο σημαντικό είναι αυτός που εκτελεί τα στημένα. Για μας ο Μακ, Πέλκας, Κάτσε,. Όσο κι αν δουλέψεις αν το χτύπημα δεν είναι καλό. Είναι και θέμα ποιότητας».

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι από τα χαφ της ομάδας: «Επέλεξα τον Κάτσε γιατί πίστευα ότι θα μπορούσε να δώσει περισσότερα. Δεν είμαι ικανοποιημένος. Στα περισσότερα παιχνίδια δεν έχουμε πάρει τίποτα. Η ομάδα έχει τρεις γραμμές κι εμείς έχουμε πάρει μία ασίστ από τους μέσους μας».

Αν θεωρεί λάθος που συνέχισαν όταν τραυματίστηκε ο Κωνσταντινίδης: «Ήταν κάτι απίστευτο. Είναι θέμα εμπειρίας. Όταν ένας δικός μας παίκτης είναι κάτω οι άλλοι έπρεπε να μετακινηθούν, τώρα είναι αργά».

Για το θέμα της ποιότητας: «Απλά συγκρίνω τις δύο ομάδες. Όταν παίζεις με μία ομάδα με 15χρονα παιδιά μπορείς να πεις ότι έχω ποιότητα και καλή ομάδα. Όταν παίζεις με μία ομάδα που κέρδισε πριν λίγες ημέρες την Άρσεναλ, βλέπεις ότι ακόμη δεν έχεις φτάσει σε αυτό το επίπεδο».

Αν οι μεταγραφές έγιναν για να κοντράρει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό: «Όταν κάνεις μεταγραφές προσπαθείς να πάρεις τους καλύτερους με τα χρήματα που έχεις κι όχι με το μυαλό πώς θα χτυπήσεις τον Ολυμπιακό. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μεγάλο ζήτημα για τον σύλλογο να κερδίσει το πρωτάθλημα».

...................................................


Ο Ρόμπερτ Μακ μίλησε μετά την λήξη της αναμέτρησης...
Αναλυτικά τόνισε ο Σλοβάκος:

«Είχαμε ένα δύσκολο έργο με μόλις δύο μέρες ξεκούραση. Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μέρος, εμείς προσπαθήσαμε και κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Δυστυχώς μας έλειψε η τύχη, ενώ βρήκαμε απέναντί μας και έναν τερματοφύλακα που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις. Είναι δύσκολο να γυρίσεις το 0-2 κόντρα στον Ολυμπιακό».

.....................................................

Ο εκ των διακριθέντων της αναμέτρησης Γκάρι Ροντρίγκες μίλησε μετά το παιχνίδι...
Αναλυτικά τόνισε:

Για την εικόνα του αγώνα: «Παίξαμε καλά, ο Ολυμπιακός έκανε τις ευκαιρίες του γκολ. Θεωρώ πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ο Ολυμπιακός το πρώτο, εμείς το δεύτερο», ανέφερε αρχικά.

Για την θέση που αγωνίστηκε: «Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, απολαμβάνω το παιχνίδι κι από τις δύο θέσεις που με βάζει ο προπονητής και πάντα προσπαθώ να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Σίγουρα έχουμε μείνει πίσω, ωστόσο έχουμε δείξει πως είμαστε νέα ομάδα και παλεύουμε σε κάθε αγώνα, δεν θα παρατήσουμε τίποτα και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους ό,τι μπορούμε».

.......................................................................

Μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Τζιόλης τόνισε πως η ομάδα δεν έπιασε την απόδοση που είχε σε άλλα παιχνίδια και γι' αυτό δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.
Αναλυτικά:

«Υπάρχει απογοήτευση, αυτό το παιχνίδι να είναι μία κακή παρένθεση, δεν ήμασταν πολύ καλοί σήμερα και δεν επιβάλαμε το παιχνίδι μας. Είχαμε τις στιγμές αλλά μετά τα δύο γκολ ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αν είχαμε σκοράρει ένα γκολ θα γυρνούσε η ψυχολογία μας αλλά αυτό δεν συνέβη. Ήταν μία κακή βραδιά για εμάς και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε.

Πονάει για εμάς αυτή η ήττα, θα ήταν καλό να μην υπήρχε, αν κρατάω κάτι είναι οι στιγμές μας, είχαμε τις ευκαιρίες και το παλέψαμε, δεν μας ήθελε αλλά δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρέπει να βελτιωθούμε. 

Στην ομάδα γίνεται κάτι σοβαρό και καλό, θέλουμε όμως την στήριξη του κόσμου και χαιρόμαστε όταν το γήπεδο είναι γεμάτο. Θα έρθουν και κακές μέρες αλλά όποιος αγαπά την ομάδα θα πρέπει να είναι κοντά της και στα καλά και στα άσχημα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4