Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Οκτωβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία στο Παγκρήτιο (2008)

Σαν σήμερα στις 4/10/2008, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εργιοτέλη, σε παιχνίδι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.446 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε ένα παιχνίδι δυνατό με λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες, απέναντι στον Εργοτέλη, πραγματοποιώντας τη χειρότερη ίσως εμφάνιση του ως τότε στο πρωτάθλημα, μπροστά στους περίπου 1.200 οπαδούς του που ταξίδεψαν στην Κρήτη.
Ο Σάντος ξεκίνησε το παιχνίδι με το γνωστό 4-2-3-1 και τις αλλαγές που όλοι περιμέναμε, με τον Παντελή στη θέση του Βιεϊρίνια και τον Λάκη στη θέση του Κονσεϊσάο. 

Δυστυχώς όμως τα τελειώματα των δύο ακραίων επιθετικών στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αυτά που έπρεπε κι έτσι οι λίγες φάσεις που δημιούργησε ο Δικέφαλος δεν κατέληξαν σε κάποιο γκολ. 

Ο Ίβιτς επίσης έδειχνε εγκλωβισμένος και ανίκανος να απειλήσει ουσιαστικά τον Εργοτέλη κι έτσι με όλη την τριάδα πίσω από τον Μουσλίμοβιτς να κινείται σε ρηχά νερά, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει όσο περιμέναμε.
Κάποιες φάσεις υπήρχαν εκατέρωθεν, χωρίς όμως την κλασική ευκαιρία και πιο πολύ είδαμε παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και πίεσε περισσότερο παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, χωρίς να καταφέρει όμως να απειλήσει και πάλι. Ο Εργοτέλης είχε κι αυτός φάσεις με τους ποδοσφαιριστές του όμως να μην μπορούν να βρουν εστία και να απειλήσουν τον Χαλκιά.

Στο 62' ο Μπακαγιόκο μπήκε στη θέση του Λάκη και στο 68' μετά από κάθετη πάσα του Ίβιτς, ο Μουσλίμοβιτς δεν έκανε το κοντρόλ όπως θα έπρεπε και το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ογκουνσότο μετά από πάσα του Κουτσιανικούλη έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Χαλκιά να μπλοκάρει.

Στο 71' ο Γεωργίου πέρασε στη θέση του Κωνσταντινίδη ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει τον Εργοτέλη με το παιχνίδι να ανοίγει καθώς και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ και η μπάλα ανεβοκατέβαινε και άλλαζε κατοχή με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Ο Γκαρσία στο 79' απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, όμως ο Δασκαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Ενώ στο 84' ήρθε η απάντηση του Εργοτέλη με πολύ καλό σουτ του Φραγκουλάκη που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Στο 89' ο Σάντος ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές των Μπακαγιόκο και Γεωργίου, πέρασε στο παιχνίδι τον Αθανασιάδη στη θέση του Ίβιτς χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι το οποίο αναπόφευκτα έληξε 0-0.
Σε μία γενική ανάλυση, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και πάλι πολύ δυνατός αμυντικά με τους Δάρλα, Κοντρέρας, Μαλεζά, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βερόν ανασταλτικά να ελέγχουν τις επιθέσεις του Εργοτέλη και τον Χαλκιά πολύ σταθερό. 

Δυστυχώς όμως οι Κωνσταντινίδης, Ίβιτς, Λάκης δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και η ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει επιθετικά κινδύνους για την εστία του Δασκαλάκη. 

Ο Σάντος στο δεύτερο ημίχρονο έκανε πιο επιθετική την ομάδα, χωρίς όμως να καταφέρουμε να κλείσουμε τον Εργοτέλη και να δημιουργήσουμε τις απαιτούμενες ευκαιρίες.

Το παιχνίδι τελείωσε με το χαρακτηριστικό 0-0, αποτέλεσμά το οποίο άφησε μια πικρία, όμως παράλληλα διατήρησε αήττητη την ομάδα με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες και μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με 11 βαθμούς.
Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Τζούνιορ (77΄ Φραγκουλάκης), Πλάσνεγκερ, Μαουρίτσιο, Χίμπλινγκερ, Ογκουνσότο, Γραμμόζης, Κουτσιανικούλης (77΄ Βακουφτσής), Ρομάνο (83΄ Ροτζέριο), Κορδονούρης, Γελαδάρης.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βερόν, Ίβιτς (89΄ Αθανασιάδης), Μουσλίμοβιτς, Λάκης (62΄ Μπακαγιόκο), Δάρλας, Κωνσταντινίδης (71΄ Γεωργίου).

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Παντελής Κωνσταντινίδης με τον Παναγιώτη Ποικιλίδη απόθεσαν λουλούδια μπροστά στη θύρα των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τιμήν των αδικοχαμένων φιλάθλων της ομάδας που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, ενώ η ομάδα αγωνίσθηκε με μαύρα περιβραχιόνια, τη μαύρη εμφάνιση και την ημερομηνία του τραγικού συμβάντος πάνω από το σήμα της ομάδας.
Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): "Θέλαμε να κερδίσουμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι για να τιμήσουμε και τους φιλάθλους μας που έχασαν άδικα την ζωή τους πριν κάποια χρόνια. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο.

Κυρίως από εμάς παρά το ότι τις καλύτερες ευκαιρίες τις κάναμε σε αυτό το διάστημα. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και ήμασταν πιο κοντά στην περιοχή του Εργοτέλη, ωστόσο ο Εργοτέλης βρήκε και αυτός χώρους και έβγαλε κάποιες αντεπιθέσεις. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

Η ομάδα του Εργοτέλη είναι μία καλή ομάδα. Εμείς ξέραμε ότι θα έπρεπε να τους πιέσουμε από το πρώτο λεπτό και να πλαγιοκοπούσαμε περισσότερο από όσο κάναμε. Οι ποδοσφαιριστές μας ωστόσο δεν μπορούμε να τους πούμε κάτι για προσπάθησαν και μόχθησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Εργοτέλη είναι καλή ομάδα. Έχει σφιχτή άμυνα, έκλεισε τους χώρους και πίεσε τους ποδοσφαιριστές μας".

Σε ερώτηση για την παρουσία των Λάκη και Κωνσταντινίδη απάντησε: "Και ο Λάκης και ο Κωνσταντινίδης προσπάθησαν. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Στις θέσεις τους έπαιζαν οι Κονσεϊσάο και Βιεϊρίνια όλο αυτό το διάστημα οπότε εννοείται ότι οι αυτοματισμοί δεν είναι εύκολο να μαθευτούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα".

Για την χρησιμοποίηση του Γεωργίου στο δεύτερο ημίχρονο σχολίασε: "Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τον Αραμπατζή αλλά είναι περισσότερο εξτρέμ. Θέλαμε να ανακατέψουμε την τράπουλα και θέλαμε έναν περισσότερο επιθετικό ποδοσφαιριστή και θεωρώ ότι το έκανε αυτό".
Παντελής Κωνσταντινίδης: "Θέλαμε τη νίκη για να την αφιερώσουμε στους 6 αδικοχαμένους φίλους της ομάδας που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη πριν από 9 χρόνια. Ελπίζω αυτό να ήταν το τελευταίο τέτοιο περιστατικό στην οικογένεια του ΠΑΟΚ αλλά και σε όλες τις ομάδες. 

Όσον αφορά το παιχνίδι, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Κάναμε ευκαιρίες, όπως κι ο Εργοτέλης αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη".

Βαγγέλης Γεωργίου: "Η ομάδα έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Ήρθαμε σε μία δύσκολη έδρα και θέλαμε να πάρουμε την νίκη και πλέον κρατάμε το ότι δεν χάσαμε σε μία δύσκολη έδρα. 

Στόχος μας στην φετινή χρονιά είναι να πάρουμε μία θέση που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου χωρίς να πούμε αν έρθει το κάτι παραπάνω. 

Παρόλα αυτά θέλαμε την νίκη στο σημερινό παιχνίδι για να την αφιερώναμε στους φιλάθλους μας που βρεθήκανε στο πλευρό μας και σε εκείνους που είχαν σκοτωθεί πριν χρόνια".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4