Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Οκτωβρίου 2018

"Κρύα ήττα" από τον Άρη στην Τούμπα! (1982)

Σαν σήμερα στις 31/10/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 23.000 θεατές (21.026 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 0-2, δεχόμενος και τα δύο γκολ στην επανάληψη.
Ο ΠΑΟΚ είχε άκαρπη υπεροχή στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, έχοντας εξουδετερώσει τον Κούδα αλλά και τους δύο επιθετικούς μας, τον Κωστίκο και τον Δημόπουλο.

Το σκορ άνοιξε στο 54ο λεπτό ο Κούης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ (αρχική εικόνα), με τον Μλάντεν να αποκρούσει ασταθώς και στη συνέχεια να διαμαρτύρεται στον διαιτητή Βουτσαρά για φάουλ που του έγινε, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα.
Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης έμεινε με «10» παίκτες λόγω αποβολής του Μιχαλίτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα επί του Δημόπουλου και ενώ την πρώτη την είχε δει στο 37' για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του ματς, αλλά ουσιαστικά απείλησε μόνο στη φάση του 81', όταν ο Κούδας σούταρε άουτ με εξουδετερωμένο τον Γκουιντάρ, ενώ στο 86' ο Σκούτας βγήκε τετ α τετ με τον Φούρτουλα με τον τερματοφύλακά μας να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Δε συνέβη όμως το ίδιο στη φάση του 87ου λεπτού, όταν ο Δουλγεράκης σε αντεπίθεση του Άρη σημείωσε το 0-2 ...
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Κούδας και από τον Άρη οι Φοιρός, Γκουιντάρ, Κούης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αποστολίδης (69' Γκουερίνο), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Ψαρράς, Αλαβάντας, Γεωργόπουλος (72' Βασιλάκος), Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Άρης: Γκουιντάρ, Μιχαλίτσος, Τζιφόπουλος, Φοιρός, Βένος (76' Σαββίδης), Σεμερτζίδης, Σκούτας, Κούης, Χαραλαμπίδης, Ζελελίδης, Χατζηαντωνίου (83' Δουλγεράκης).

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

Δηλώσεις:

Γιώργος Παντελάκης: «Η μπάλα θέλει παλικαριά. Είμαι σίγουρος ότι το μυαλό των παικτών ήταν στη Σεβίλλη. Αυτό ήταν το λάθος τους, δεν επιτρέπονται τέτοιες εμφανίσεις».

Χάινς Χέερ: «Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι αργά. Σήμερα όμως τίποτε δεν πήγε καλά πριν αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια την αντίσταση των αντιπάλων μας. Δε θέλω να μειώσω τον Άρη αλλά τέτοια ματς δεν πρέπει να χάνονται. 

Οι παίκτες μου θα πρέπει να επανορθώσουν τη ζημιά που έκαναν στο όνομα της ομάδας, με μια πρόκριση στην Ισπανία. Φοβάμαι πολύ τον αγώνα της Τετάρτης με τη Σεβίλλη, γιατί το ηθικό των παικτών θα είναι πεσμένο από την ήττα στο ντέρμπι».

Γιώργος Κούδας: «Παίξαμε άσχημα και η μπάλα μας τιμώρησε. Ίσως αν δεν έχανα την ευκαιρία στο 81', το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό».

Χρήστος Δημόπουλος: «Δεν πήγαμε καλά. Όλος ο ΠΑΟΚ ήταν κακός. Πιστεύω ότι έφταιξε το γεγονός ότι είχαμε να παίξουμε τρεις βδομάδες. Ο Άρης δεν έδειξε τίποτε το ιδιαίτερο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4