Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Οκτωβρίου 2018

Νίκησε την Καβάλα με ρεσιτάλ Κούδα! (1971)

Σαν σήμερα στις 31/10/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε θεατές (15.528 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, σκοράροντας και τα δύο τέρματα στην επανάληψη.

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ρεσιτάλ του μεγάλου Γιώργου Κούδα, που μάγεψε με τις περίτεχνες ενέργειές του τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα! 

Ο Κούδας σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα και ήταν αυτός που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη!

Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο 45λεπτο στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν από 1-2 καλές στιγμές, στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αισθητά και στο 51ο λεπτό άνοιξε το σκορ.
Ο Κούδας με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή της Καβάλας, πάσαρε στον Ασλανίδη και αυτός με βολίδα νίκησε τον Μασμανίδη κάνοντας το 1-0 (αρχική εικόνα).

Στο 87' ο Αποστολίδης έγραψε το τελικό 2-0 μετά από μπαλιά του Μπέλλη. Ήταν μια προσπάθεια που και αυτή ξεκίνησε από τα πόδια του Γιώργου Κούδα!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Ασλανίδης, Αποστολίδης και από την Καβάλα οι Χαραλαμπίδης, Πάτσας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Κούδας, Μπέλλης, Αποστολίδης, Μαντζουράκης (46' Παρίδης), Ασλανίδης.

Καβάλα: Μασμανίδης, Γκαρανάτσος, Μπουγατσάς, Καραμπετάκης, Τάτσης, Πάτσας, Μαχαιρίδης, Αβραμίδης, Λιόλιος, Παπαδόπουλος (68' Πλατωνίδης), Χαραλαμπίδης.

Η βαθμολογία ... 
* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 8 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4