Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Οκτωβρίου 2018

Ισόπαλος στην Κέρκυρα με Δώνη στην εξέδρα (2012)

Σαν σήμερα στις 27/10/2012, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ο ΠΑΟΚ άφησε στην Κέρκυρα άλλους 2 βαθμούς στο 0-0 με την τοπική ομάδα...

Η ομάδα ήταν κακή και αναλώθηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας που δεν απέφερε τίποτε επιθετικά... 

Ήταν ολοφάνερο πως με εκείνο το ρόστερ ο ΠΑΟΚ μπλόκαρε όταν έχει απέναντί του ομάδες με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, των οποίων τις άμυνες δεν μπορεί να ξεκλειδώσει.

Η κατοχή και η αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν αποφέρουν απολύτως τίποτε αν δε μετουσιώνονται σε ευκαιρίες. Και τέτοιες σήμερα δεν είδαμε με εξαίρεση τη φάση του 14' όταν ο Λίνο έβγαλε τον Σαλπι στην πλάτη της άμυνας, το πλασέ του το απέκρουσε αρχικά ο Αναστασόπουλος.

Η μπάλα πήγε στον Κλάους, νέο πλασέ και πάλι ο Αναστασόπουλος απομάκρυνε, για να μην προλάβει στο τσακ την μπάλα ο Πέλκας να την σπρώξει στα δίχτυα, αλλά και τη φάση του 54' όταν σε γύρισμα του Έττο, οι Λίνο - Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά, καθώς ο Αναστασόπουλος για μια ακόμα φορά απέκρουσε...
Αυτές ήταν όλες κι όλες οι στιγμές που η άμυνα της Κέρκυρας μας αισθάνθηκε. Από εκεί και πέρα, το στήσιμο της ομάδας σηκώνει πολλή συζήτηση, αφού παίκτες που επιλέχτηκαν κυριολεκτικά δεν ακούμπησαν!

Όταν ο Δώνης γύρισε το 4-4-2 σε ρόμβο και φόρτωσε την περιοχή του Αναστασόπουλου με επιθετικούς, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε τελείως άναρχος, μια ομάδα χωρίς πλάνο και χωρίς να το έχει αυτό το στιλ του παιχνιδιού. 

Η εντολή για γιόμες ήταν σα να μη δόθηκε ποτέ, καθότι οι αμυντικοί της Κέρκυρας απομάκρυναν με χαρακτηριστική ευκολία.

Μάλιστα παραλίγο στο 45' να έχουμε και το έμφραγμα, όταν ο Χακόμπο και το δοκάρι απέτρεψαν το 1-0, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις των Κερκυραίων στην περιοχή μας...

Όσο για διακριθέντες ούτε λόγος. Αποδείχτηκε περίτρανα πως οι δηλώσεις του τύπου: "Πάμε για πρωτάθλημα", ήταν μόνο για κατανάλωση!

Αυτή ήταν η 3η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του Δώνη, μετά τη λεκτική αντιπαράθεση που είχε στις 30/9/2012 με τον Κάκο, στο ματς της Τούμπας με τον Άρη (4-1)

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Κοντοδήμος, Ηλιάδης, Έντερ, Μπουκουβάλας, Ζουμπουλάκης, Aγρίτης (66' Γιάντσης), Καραλής, Λεόν (80' Τσοκάνης), Τσουμάνης (71' Μπάρκογλου).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κουμάλο (80' Γιάννου), Κατσικάς, Ετο, Σταφυλίδης, Λάζαρ, Φωτάκης, Λίνο (73' Κίτσιου), Αθανασιάδης, Πέλκας (61' Γκαρσία), Σαλπιγγίδης.

.........................................................

O Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα στο νησί, εστίασε την προσοχή του στην κακή απόδοση των μεσοεπιθετικών του και υποστήριξε πως η ομάδα δεν έδειξε το απαιτούμενο πάθος για να πάρει τους βαθμούς.
Τα όσα είπε:

Για την εικόνα του Δικεφάλου στο παιχνίδι, σχολίασε: "Η αλήθεια είναι πώς με αυτά που είδα είμαι προβληματισμένος όχι μόνο γιατί χάσαμε δυο βαθμούς, αλλά γιατί δεν καταφέραμε πάλι να διασπάσουμε άμυνα. Δεν βρήκαμε λύσεις. Είχαμε ευκαιρίες και αν σκοράραμε θα άλλαζε η πορεία του αγώνα. 

Αλλά αυτό που έδειξε η ομάδα μου ήταν φλυαρία και οι ποδοσφαιριστές μου δεν έδειξαν πάθος για ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Δύο πεταμένοι βαθμοί για δεύτερο παιχνίδι μακριά από την Τούμπα. 

Πρέπει να αξιολογήσουμε κάποια πράγματα και είναι καλό μάθημα αυτά τα δυο παιχνίδια και για μένα και για τους παίκτες μου. Προβληματική εικόνα".

Για το ότι οι παίκτες του έκαναν αρκετά σουτ και απέφευγαν την προσπάθεια διεισδύσεων, υποστήριξε: "Και εγώ αυτή την απορία έχω. Δεν μπορώ να το εξηγήσω όπως ανεξήγητο είναι επίσης η κακή απόδοση των μεσοεπιθετικών μας που δεν μας βοήθησαν να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου".

.....................................................................


Ο Άλβες Λίνο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κέρκυρα στο νησί, σχολίασε την εικόνα του αγώνα και τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένη και πιο δυνατή στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Τα όσα είπε ο σπουδαίος αριστεροπόδαρος αμυντικός μας:

"Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε και να πετύχουμε ένα τέρμα. Πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές για να δούμε τι έχουμε κάνει. Μια ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο", δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

"Πρέπει πάντα να κάνουμε καλύτερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν κάναμε σήμερα. Στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο δυνατοί για να κερδίσουμε και το επόμενο ματς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο".

Τέλος, όσον αφορά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει μόνο απέναντι στην Ξάνθη, εκτός έδρας, τόνισε: "Για να κερδίσουμε έναν αγώνα, πρέπει να πετύχουμε γκολ. Στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε καλά ήταν με την Ξάνθη αλλά πέρασε πολύ καιρός. Δεν παίζουμε καλά και για αυτό δεν πήραμε τη νίκη".

........................................................................

Ο Γιώργος Κατσικάς σε σύντομη δήλωσή του μετά το ματς στην Κέρκυρα τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πέταξε δύο βαθμούς σε ένα παιχνίδι από το οποίο μπορούσε να φύγει νικητής...
"Ημασταν νωθροί σήμερα στο παιχνίδι μας. Είχαμε τη διπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα για να βάλουμε το γκολ και να ανοίξουμε την άμυνα της Κέρκυρας, αλλά τη χάσαμε. Γενικά πιστεύω πως δεν κάναμε αυτό που έπρεπε, δεν είχαμε κίνηση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε δύο βαθμούς σήμερα, σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν στα μέτρα μας"...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4