Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Οκτωβρίου 2018

Υπέταξε τον Εθνικό με κεφαλιά του Κερμανίδη! (1979)


Σαν σήμερα στις 21/10/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...
 
Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.326 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Παναγιώτης Κερμανίδης, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και υπό συνεχή και έντονη βροχόπτωση! Ο Εθνικός έχοντας ρίξει το βάρος στη μεσοαμυντική του λειτουργία, είχε εξ αρχής φανεί πως στόχευε στον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.
 
Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στις αρχές των δύο ημιχρόνων. Εκτός από τη φάση του 46ου λεπτού στην οποία ο νεοεισελθών Κερμανίδης σημείωσε το γκολ που μας χάρισε τη νίκη.

Ο Δικέφαλος είχε και άλλες ευκαιρίες για να βρει δίχτυα, αλλά στο 23' και στο 40' ο Μουκέας σταμάτησε τα σουτ των Γκουερίνο και Ορφανού, ενώ στο 88' ο Αλεξανδρίδης πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αναστασιάδης, Αλεξανδρίδης, Αλαβάντας, Ορφανός και από τον Εθνικό οι Σιώκος, Διαμαντόπουλος, Μητρόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης, Αλαβάντας, Γκουερίνο, Βασιλάκος, Ορφανός (46' Κερμανίδης).

Εθνικός Πειραιώς: Μουκέας, Σταματάκης, Αρμόδωρος, Παπαδόπουλος, Σιώκος, Λαμπρινός, Καλκατέρα Κ. (70' Κοτίδης), Μητρόπουλος, Καλκατέρα Ρ., Διαμαντόπουλος, Καραΐσκος.


* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (1979-1980), ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.
 
* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα), ενώ την προηγούμενη σεζόν (1η του Πίχατσεκ στον πάγκο μας), τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης σε μια προσπάθειά του.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4